Dagboka tirsdag 27. november, 2012

Kjetil Rekdal fikk sparken i AAFK i går. Det er slett ingen bombe, men med Rekdal ledig på markedet så blir det sikkert litt mer fres på trenerdiskusjonen i Vålerenga. Fellah på landslaget Endelig kom det: Mohammed Fellah ble tatt ut til landslaget i anledning treningstur til Sør Afrika og Zambia. Drillo vil nemlig gjerne … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 27. november, 2012»

Kjetil Rekdal fikk sparken i AAFK i går. Det er slett ingen bombe, men med Rekdal ledig på markedet så blir det sikkert litt mer fres på trenerdiskusjonen i Vålerenga.

Fellah på landslaget

Endelig kom det: Mohammed Fellah ble tatt ut til landslaget i anledning treningstur til Sør Afrika og Zambia. Drillo vil nemlig gjerne prøve noen unggutter.

– Troppen er i stor grad preget av morgendagens A-landslagsspillere. Det er en veldig ung tropp, og mange av de som var med på vinterturneringen i Thailand i januar er med også her, sier Drillo til fotball.no.

Hovedpersonen synes det var på tide.

– Det føles godt. Jeg har lagt ned en god jobb denne sesongen, og det å avslutte med et landslagsuttak kjennes bra, sier Fellah til VG Nett.

Dessuten så betyr uttaket at Fellah blir å se med norsk flagg på brystet i framtiden, ikke Marokkansk. VPN gratulerer med uttaket og gleder oss til å se store framskritt for Fellah både på lands- og klubblaget.

Kjetil Rekdal?

Kjetil Rekdal har ligget i mer eller mindre åpenlys krangel med AAFK ledelsen i hele høst, så på tross av gode sportslige resultater er ikke hans avgang noen overraskelse. Er banen dermed fri for gjeninnsettelse som Vålerengas trener?

Tja. Kjetil Rekdal har i hvert fall personlig format nok til å trene en klubb som Vålerenga, og vet meget godt hva det innebærer av medie og annen trykk å komme til hovedstaden. Men vi er ikke hundre prosent overbevist om at Rekdal er det beste valget i 2013, Morten Wieghorst, Trond Sollied, og til og med Per Mathias Høgmo kan strengt tatt alle konkurrere.

Og Rekdal er ingen enkel mann å ha i organisasjonen, heller ikke for spillerene:

En rekke spillere skal ha uttrykt et slags ønske om å gå hvis den omstridte, men suksessrike hovedtreneren fortsatte. Derfor kom neppe nyheten som en stor overraskelse på majoriteten i spillergruppen i går kveld.

Skriver VG Nett.

– Spillerne er en del av en totalitet, men det som er viktig å presisere er at det ikke er spillerne som bestemmer hvem som skal være trener. Det er klubbens styre, sier styreleder Kjell Tennfjord til Sunnmørsposten.

Der følger vi Tennfjord, hadde Rekdal hatt full ryggdekning i styret hadde vi neppe hørt så mye som et pip fra spillerene.

Det kan også tenkes at Rekdal gikk litt lei, Ålesund er en klubb som neppe kan aspirere til mer enn midt på tabellen og et cup-gull i ny og ne, med mindre de finner en lokal Røkke som har penger han vil svi av. Og noen slik er kanskje litt mindre sannsynlig på Sunnmøre?

Uansett så skal mulighetene være større i Oslo og med Vålerenga, selv om det å etablere seg som et topplag av og til synes å være et umulig mål også for den klubben. Selv med store ressurser.

Hva sier Rekdal selv? Som ventet holder han kortene tett til brystet.

– Det vet jeg ikke. Det blir fryktelig spekulativt. Vi får bruke dagene til å samle trådene, sier han i Dagbladet.

2 kommentarer til «Dagboka tirsdag 27. november, 2012»

Legg igjen en kommentar