Viking – VIF 2-1

Fem minutter over sju i går kveld avslutta Vålerenga sesongen. Da hadde Ricketts nettopp sørget for ledelse, deretter tok Viking kommandoen og Vålerenga førti minutter avspasering. Gutta så ut til å være glade for at sesongen endelig er over. Det er vi også. Viking – Vålerenga 2-1 (0-0) Siste serierunde – Viking Stadion 18. november … Fortsett å lese «Viking – VIF 2-1»

Viking – Vålerenga 2-1 (0-0)
Siste serierunde – Viking Stadion 18. november 2012 – 10.201 solgte billetter

Vålerenga karet etterhvert til seg et visst overtak i en rotete førsteomgang. Én gang så vi ballen i nota, men en vikingskalle redda på streken. Og så var det en corner som falt ned mellom mange ubesluttsomme vålerengabein som ikke makta å pirke kula i mål. Og så var det et par brukbare skudd mot returglade Jarstein.

Vi sier ikke at Vålerenga kunne hatt tremålsledelse til pause. Viking kom til tilsvarende mengde avslutninger og Kongshavn fikk vist hvilket kaliber han har. Erik Nevland var kveldens mann fordi han skal slutte, han kom ikke på skåringslista, men var nær ved. Martin skal også slutte, men laget hans var bare nær ved seier da Ricketts kjempa inn en skåring fem minutter etter pause. Deretter så det ut som alle ville slutte.

Mange syns fotball er best på TV for da kan du sitte å se om du kjenner noen på tribunen. Når sant skal sies var det ikke smekkfullt på bortefeltet, men all ære til dem som tok turen og  holdt stemninga oppe.

Innbyttere:
59′ Benjamin Dahl Hagen – 5
62′ Torgeir Børven – 5
75′ Aaron Samuel – for kort tid

Kommentarer fra børsbøddelen: Livlig 1. omgang. Vålerenga nesten alltid farlige når Bojan slår cornere, frispark og legger inn. I andre var vi langt mer pressa, og vårt forsvar er ikke istand til å ta sine menn når Viking legger inn. Det resulterer i to mål. Kongshavn var god, veldig god.

Kampfakta

0-1 Tosaint Ricketts 50’
1-1 Martin Ørnskov 53’
2-1 King Osei Gyan 56’

Gule kort: Trond Erik Berthelsen 12’, Makthar Thioune 20’, Andre Muri 40’, Pape Diamanka 86’
Dommertrio: Tommy Skjerven assistert av Geir Åge Masovn Holen og Dag Roger Nebben

Vålerenga 4-1-2-1-2 eller 4-1-3-2 om du vil: Gudmund Taksdal Konsghavn – Simon Larsen, André Muri, Giancarlo Gonzalez, Joachim Thomassen (Benjamin Dahl Hagen fra 59’) – Pape Maly Diamanka – Morten Berre (Aaron Samuel fra 75’), Bojan Zajic (Torgeir Børven fra 62’) – Kristofer Hæstad – Chuma Anene, Tosiant Ricketts

Viking 4-2-3-1: Rune Almenning Jarstein – Håkon Skogseid, Johan Lædre Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen – King Osei Gyan, Martin Ørnskov (Trond Olsen fra 56’) – Yann-Erik de Lanlay, Makhtar Thioune (Vidar Nisja fra 26′)