Stjernen falmer, Vålerenga gløder

Vålerenga har kommet greit i gang denne hockeysesongen og topper tabellen. I dag kom en gjeng fra Fredrikstad for å føle hvor ydmykende det kan være i Oslo der hjemmelaget vant 7-0. Som oftest tar det et par minutter før en hockeykamp kommer skikkelig i gang og det er gjerne nerve til siste slutt. Andre … Fortsett å lese «Stjernen falmer, Vålerenga gløder»

Vålerenga har kommet greit i gang denne hockeysesongen og topper tabellen. I dag kom en gjeng fra Fredrikstad for å føle hvor ydmykende det kan være i Oslo der hjemmelaget vant 7-0.

Som oftest tar det et par minutter før en hockeykamp kommer skikkelig i gang og det er gjerne nerve til siste slutt. Andre ganger er som torsdag på Jordal. Brede Csiszar henger seg derimot ikke opp i om folk har varma skikkelig eller ei. Etter minuttet setter han pucken bak den tidligere landslagskeeperen Pål Grotnes.

Steffen Thoresen mottok blomsterkvast for 200 spilte kamper før dropp.

Unggutten Jørgen Karterud trenger ikke mer inspirasjon enn det. Før klokka i Amfi´n har bikka 10:15 har han pådratt seg hat-trick og redusert Stjernen til de ynkelige fjolsa de er. På mange måter setter Johansen spikeren i kista ved å nette en femte gang. Det gledelige er at det skjer i power play, noe Vålerenga ikke akkurat har vært effektive på så langt i år. Perioden ender 5-0.

Når andre omgang starter og Stjernen går rett i angrep uten å score på en relativt diger sjanse ser det ut for at Østfoldingene virkelig er klare for hjemreise. Det er ikke all verdens trøkk i laga selv om Vålerenga spiller småpent og Stjernen halser etter. Mest av alt virker de som slips selv om de ikke ser videre svette ut. Brødrene Donnati har bestemt seg for at det har vært en dårlig dag og de ikke har havnet i scoringsprotokollen. Derfor passer Justin til Tyler og sistnevnte ekspederer pucken der den hører hjemme. Bak Grotnes. Igjen et mål i overtall. Perioden ender 1-0.

Tredje periode av et hvileskjær i ligaen. Dramatisk er det aldri noe som blir og jubelen er avmålt når Sørvik fastsetter sluttresultatet til 7-0. Feiende flott dag på jobben av hockey-gutta og en kontant opptreden mot Stjernen. Sånt liker vi.