Vålerengas kaptein hedret

Når noen skal trekke frem personer de forbinder med Vålerenga, nevnes Tom Henning Hovi og Freddy dos Santos. De som er litt eldre vil nok nevne Bruno og Henger’n. Hanne Mellingsæter, kaptein for Vålerengas damer, er antagelig mer Vålerenga enn alle dem til sammen, og i går fikk hun oppmerksomhet for 200 spilte kamper i … Fortsett å lese «Vålerengas kaptein hedret»

Når noen skal trekke frem personer de forbinder med Vålerenga, nevnes Tom Henning Hovi og Freddy dos Santos. De som er litt eldre vil nok nevne Bruno og Henger’n. Hanne Mellingsæter, kaptein for Vålerengas damer, er antagelig mer Vålerenga enn alle dem til sammen, og i går fikk hun oppmerksomhet for 200 spilte kamper i blått. 

Hanne var 16 (1997) da hun begynte i Vålerenga og har ikke sett seg tilbake siden. På den tiden rotet damelaget rundt i 3. divisjon, men fikk sakene i system og rykket nesten opp i Toppserien i 2000. Etter det pekte pila nedover noen år før det ble sving på sakene og laget som kjent debuterte i Toppserien 2012.

I perioden ting gikk nedover kunne muligens kapteinen funnet på andre ting å gjøre, i det minste funnet andre klubber, men dama hadde åpenbart bestemt seg for å gi begrepet «klubbspiller» et ansikt. Til nå har hun spilt imponerende 248 kamper med «VIF» på brystet og det var derfor fullt fortjent at klubben brått våknet og gjorde stas på førstedama før søndagens kamp mot Kattem. Plakett for 200 spilte kamper ble overlevert av en kar som var pen i tøyet, et antall kamper Mellingsæter gjorde seg ferdig for et par år siden.

Når vi veit at Morten Berre har 224 kamper, Freddy dos Santos 223 og Tom Henning Hovi har 178 kamper (Jarles VIF-statistikk) for Vålerenga, ser vi hvilket selskap Hanne Mellingsæter  er del av. Og på toppen av ! Enda til er hun mer evigung enn Morten Berre og har ikke tjent seg videre rik på fotballen.

VPN gratulerer med utmerkelsen og rekorden(?)!

Legg igjen en kommentar