Dagboka tirsdag 6. november, 2012

Som en kanskje burde lære seg å forvente, så sviktet Vålerenga totalt i går. Hva driver de med? Og det er ikke nødvendigvis tapet som er det verste. Det er måten det skjedde på. Med en trener på oppsigelse og en plassering midt på tabellen så er det selvsagt en fare for at laget går … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 6. november, 2012»

Som en kanskje burde lære seg å forvente, så sviktet Vålerenga totalt i går.

Hva driver de med?

Og det er ikke nødvendigvis tapet som er det verste. Det er måten det skjedde på. Med en trener på oppsigelse og en plassering midt på tabellen så er det selvsagt en fare for at laget går opp i limingen. Men har virkelig Vålerenga lov til å kaste bort to-tre måneder med å løpe rundt som hodeløse høns? Er det bra for unggutta å få lov til å prestere så lite? Er det bra for laget å trene på å spille totalt uten plan, uten guts og uten hjerte? Hva tenker man med der oppe på Valle? Dette her er ikke bra for neste sesong, eller for den stakkars mannen som skal overta laget en gang over nyttår.

– Det var en jevn og sjansefattig kamp, slik det oftest blir mot et gjerrig og solid Sogndal-lag. Men det er trist å ryke på overtid, sier Andresen til VG Nett.

Ærlig talt, hvis du ikke har noe som helst plan eller ide med å føre et lag, hvorfor gidder du da? Er det bare for å få tiden til å gå fram til jul? Vålerenga hadde nå en gyllen anledning til å prøve ut nye systemer, nye angrespmønstere, eller unge spillere. Det vi fikk se var et lag som ikke greide å holde ballen i laget i mer enn to trekk og som mislyktes i å trygge 0-0, mot Sogndal!, da man satt inn en forsvarer mot slutten av kampen.

Finnes det overhodet noen grunn til å stille opp, eller endog se, på sesongens to siste kamper?

Mitt personlige råd er å be Martin sette seg høyt på tribunen så langt unna benken som mulig, gi ansvaret for laguttak og tenningsnivå til spillerene, og se om det overhodet bor noe i dem. Kamp mot LSK pleier jo å være motivasjon nok, men med den gjengen her, så er jeg jammen ikke sikker.

4 kommentarer til «Dagboka tirsdag 6. november, 2012»

  1. Jeg undrer meg over de spillerene som har signert med klubben de siste åra. Hva har de forventet? Hva har de blitt fortalt? Børven var en god spiller i Odd og usynlig i VIF. Jeg er redd vi ikke kommer til å klare å kopiere hva Molde fikk til i sitt jubileumsår.

  2. For første gang på 35 år, har jeg ikke oversikt over hvem Enga skal spille mot og hvor. Det har blitt til at jeg gir blaffen.
    "Takk" Martin for å ha gjort Enga til en pregløst, sammenrasket gjeng av likegyldige leiesoldater!
    Håper fremtiden gir oss flere lokale spillere som det er verdt å bry seg med!

  3. Jeg har i år kun vært og sett en kamp live, og beklagelig vis føler jeg ikke jeg har gått glipp av noe. Kommer garantert ikke til å kjøpe sesongkort neste år heller. Har fulgt enga i mere enn 40 år men værre enn dette har det aldri vært, ønske for neste sesong må være en "voksen" trener som har myndighet ( Jørn Andersen?) og spillere som har prestasjonsrettede kontrakter der man får betalt ihh til hva man presterer.

Legg igjen en kommentar