Possession lullaby

Blåfrosne tilskuere og giddalause spellere uten iskalde avsluttere markerte Tippeligaens siste mandagskamp. Sogndal – Vålerenga 1-0 (0-0) Tippeligaens 28. runde – Fosshaugadn 5.november 2012 – 2.833 solgte billetter Femogtjue minus. En kveld skapt for alt annet enn fotball. Et iskaldt gjesp satte et endelig punktum for den forhatte mandagskampen. Vålerenga hadde muligheter nok i første … Fortsett å lese «Possession lullaby»

Blåfrosne tilskuere og giddalause spellere uten iskalde avsluttere markerte Tippeligaens siste mandagskamp.

Sogndal – Vålerenga 1-0 (0-0)
Tippeligaens 28. runde – Fosshaugadn 5.november 2012 – 2.833 solgte billetter

Femogtjue minus. En kveld skapt for alt annet enn fotball. Et iskaldt gjesp satte et endelig punktum for den forhatte mandagskampen. Vålerenga hadde muligheter nok i første omgang, men gadd ikke stort. Var det ekstra innlagt undervarme som lokka spillerne til midtsirkelen det meste av kampen?

Hva i all verden er det du driver med, Martin?
Det ser ut til at sjefen er totalt uinteressert i hva laget hans presterer i århundrets kjedeligste serieinnspurt. Spillerne prøver så godt de kan med hva de har lært de siste fem åra. Og det er ikke mye. Fram, til siden, tilbake, fram, til siden, tilbake. Gymnastikktime i grunnskolen der det deles ut poeng hver gang laget klarer ti sentringer på rad. En demonstrasjon av hvor meningsløst ballbesittelse kan være. Første omgang på Fosshaugadn i går var ille. Andre omgang var verre.

Mot slutten av hver sesong under Martin har vi vært vant til å høre hvor viktig det er å dra med seg en god følelse inn i vinternatta og ut i neste sesong. Faktisk har alle sesongavslutningene gitt håp om noe og reddet Martins eksistens som hovedtrener. Men ikke i år. Andresen er ute og det ser ut som at han gir totalt blaffen, ikke bare i hva laget hans, men vel så mye hva han selv drar med seg til 2013. Vi tipper at det er lenge til Martin får trene et fotballag – klubbene står nok ikke akkurat i kø for tjenestene hans. Mange var det som ba om Martins avgang, nå ser det ut til at det er han selv som ber om å slippe unna fotball en lang stund.

Nei da, det er ikke bare Martins skyld. Gutta har et ansvar selv, men de virker utrente og da er det som oftest fånyttes å gidde. Og de spiller et system de ikke skjønner. Greit nok at det blir sløvt når det ikke kjempes i topp eller bånn. Men har dem glemt at dem har noen supportere å ta vare på! Dette var pinlig, gutta!

Vi vant tribunen
Verdens minste busslast Enga-fans hadde null problemer med å erobre lydrommet på Fosshaugadn. Hundre prosent saftkokere telte faktisk mindre enn den lille skaren på bortetribunen som stilte omkring førti pluss. Sterk innsats kampen igjennom fra den harde kjernen som kun i sluttsekundet ble overdøvd av gjæra eplebønder i seiersrus.

Første omgang
Første skudd blei løsna etter 20 minutter. Larsen la knallhardt inn fra høyre og headinga fra kaptein Hæstad gikk over. Brukbart klikk-klakk pasningsspill før denne sjansen, men stort sett var det possession lullaby. Ti minutter seinere skulle det etter de fleste fysiske lover stått 0-1. Frispark fra Bojan søkte huet til Berre på femmeter’n, men eplekeeper’n sto for kveldens redning. De siste minuttene før pause fikk Sogndal låne ballen, men kasta den bort med et par løsskudd utafor stolperøttene.

Andre omgang

Mange hjørnespark i Sogndal

Sogndal litt frampå i starten, men dypfryste Vålerenga sender plutselig Anene fri etter fem minutter. Han sender i vei en knallhard markkryper mot lengste stolpe. Udjus med nok en mesterredning, og da Børven smeller returen i nettveggen går det opp for oss at dette ikke blir Vålerengas kveld. Sogndal sniker seg sakte og sikkert inn i kampen og overtar fullstendig da det gjenstår et kvarter.

Avslutningen av kampen innledes med en fantomredning av Hirschfeld etter corner og knallhardt hodestøt fra seks-sju meter. Deretter følger ti minutter med femogtredve hjørnespark der det siste treffer huet til en finne og Sogndal vinner fortjent 1-0 i aller siste sekund av overtiden.

Muri feira sitt første gule kort på sju år og ga Sogndal dødballen som førte til det fatale hjørnesparket.

Og det var det.

Spillerbørs Vålerenga

Lars Hirschfeld – 4
Simon Larsen – 4 BB
André Muri – 4
Giancarlo Gonzalez – 4
Benjamin Dahl Hagen – 4
Bojan Zajic – 4
Kristofer Hæstad – 4
Morten Berre – 4
Mohammed Fellah – 4
Chuma Anene – 4
Torgeir Børven – 4
Innbyttere:
60 min Tosaint Ricketts – 4
84 min Pape Maly Diamanka – for kort tid
88 min Aleksander Solli – for kort tid

Børskommentarer:
Gjesp. Kort om lyspunktene: Bojan og Berre hadde nesten en frekkis igjen, halvtimen ut i omgangen. Muri var sterk mot Karadas. Fellah var god i første.

Før kampens siste minutter lå alle spillerne på en fin jevn 5-er. Alle, akkurat sånn som sesongen har vært i år, sånn passe bra og uinteressant. Takk til Sogndal som sørget for at vi ble litt kjedeligere. Allround firere til alle. Gleder meg til vinterpause.

Kampfakta

Mål: 1-0 Hannu Patronen 94’
Gule kort: Kristofer Hæstad 32’, Ørjan Hopen 91’, André Muri 93’
Dommertrio: Kjetil Sælen assistert av Kjetil Fallstrøm Andersen og Ole Johan Løvberg Lillebuen

Vålerenga 4-1-2-1-2: Lars Hirschfeld – Simon Larsen, André Muri, Giancarlo Gonzalez, Benjamin Dahl Hagen – Bojan Zajic (Aleksander Solli fra 88’) – Kristofer Hæstad (Pape Maly Diamanka fra 84’), Morten Berre – Mohammed Fellah – Chuma Anene, Torgeir Børven (Tosaint Ricketts fra 60’)

Sogndal 4-4-2: Nils Kenneth Udjus – Eirik Skaasheim, Hannu Patronen, Gustav Valsvik, Per Egil Flo – Tonny Brochmann (Stian Dyngeland fra 77’), Stèphane Badji, Ørjan Hopen, Malick Mane – Ricardo Santos, Azar Karadas

3 kommentarer til «Possession lullaby»

Legg igjen en kommentar