Dagboka mandag 5. november, 2012

Bortekamp mot Sogndal i kveld, tredje siste kamp i annus horribilis 2012. Vi krysser fingrene for et lite tegn som tyder at 2013 blir bedre. Kamp mot Sogndal Det spørs bare hvilken form et slikt tegn skulle ta. Det eneste vi kunne tenke oss var at en ung lovende spiller tok det lille men akk … Fortsett å lese «Dagboka mandag 5. november, 2012»

Bortekamp mot Sogndal i kveld, tredje siste kamp i annus horribilis 2012. Vi krysser fingrene for et lite tegn som tyder at 2013 blir bedre.

Kamp mot Sogndal

Det spørs bare hvilken form et slikt tegn skulle ta. Det eneste vi kunne tenke oss var at en ung lovende spiller tok det lille men akk så vanskelige steget opp til over middels tippeligastandard. Eventuelt supplert av at Vålerenga vinner sine gjenværende kamper og dermed ender på en velfortjent 5. plass eller en ikke fullt så velfortjent 4. plass.

Dagens tropp i Sogndal er som følger:

Lars Hirschfeld, Gudmund Taksdal Kongshavn, Benjamin Dahl Hagen, André Muri, Aleksander Solli, Simon Larsen, Torgeir Børven, Morten Berre, Joachim Thomassen, Pape Maly Diamanka, Mohammed Fellah, Giancarlo Gonzalez, Chad Barrett, Suleiman Ahmed, Kristofer Hæstad, Bojan Zajic, Chuma Anene.

De fleste har forlengst vist at de holder grei tippeligastandard og kan heller ikke akkurart fremstå som unge fremadstormende, men Torgeir Børven, Suleiman Ahmed og Chuma Anane har absolutt sjansen til å vise oss at Vålerengas lag egentlig hører hjemme i medaljestriden og at 2012 fadesen bare var grus i skoen.

Vi gjør forøvrig oppmerksom på at Kamer Qaka er opptatt på annet hold (landslagsspill), at Andreas Nordvik er syk, og at Nicolai Næss, Fegor Ogude, Yssouf Koné og Aaron Samuel alle er skadet.

Nok om det. Dette er en kamp som Vålerenga så absolutt burde vinne selv om Sogndal har slått bedre fra seg denne sesongen enn en kanskje kunne forvente.

Litt om ståplasser, stemning og publikumssnitt

I anledning den store debatten om hvorfor ingen gidder å se fotball lenger tar vi med noen ord fra Erik Julander, journalsit i BoråsTidningen, skrevet under tittelen «Ståplats – en kultur värd att bevara«.


I Tyskland, vars fotbollsliga har världens högsta publiksnitt, förs en liknande diskussion. Krafter inom exempelvis politiken pratar populistiskt om att avskaffa ståplatser för att få bort ”det ökande fotbollsvåldet”.

Säsongen 10/11 såldes 17,5 miljoner biljetter i de två högsta tyska ligorna. Enligt statistik från polisen skadades 846 åskådare under de 612 matcherna – långt ifrån alla på grund av kravaller. Knappast några alarmerande siffror jämfört med andra stora folkliga evenemang.

Så varför tvinga på klubbar en policy som deras medlemmar inte vill ha? Varför inte låta folk få välja själva hur de vill se på fotboll? För mig är det obegripligt. Exemplet från England avskräcker. Där spelas visserligen världens bästa fotboll men stämningen är långt ifrån fornstora dagar. Att döda supporterkulturen i Sverige skulle innebära att ett viktigt mervärde går förlorat och att vi på sikt bara får den medelmåttiga fotbollen kvar.

Tänk er dagens avgörande på Borås Arena utan den livaktiga och pådrivande hemmaklacken på kortsidan. Håll med om att det skulle bli mycket tråkigare.

Nemlig. Det er trist å si det, og kall meg gjerne gammal, men for egen del har ikke fotball vært det samme siden Klanen forlot Store Stå på Bislett. Og når det attpåtil er gørrkjedelig på banen så kan en ikke si annet enn at man forstår at folk heller velger sofaen.

Og mens vi er i gang…

…skal det heller ikke fornektes at trenerens karisma, personlighet, eller mangel på slikt også er en avgjørende faktor når det gjelder en klubbs tiltrekningskraft på publikum. Vi siterer fra Forumet, tråden som omhandler ny trener:


Kjenner jeg blir litt urolig nå. Både Arne Erlandsen, Tom Nordlie og nå kanskje også Rune Skarsfjord er ledig på markedet…

Henning Berg er heldigvis ute for øyeblikket.

Legg igjen en kommentar