Dagboka mandag 29. oktober, 2012

Høstkamp pleier å være morsomt. Det var det bare i begrenset grad i går, men hvem gidder klage når Vålerenga vinner og Morten Berre scorer med hodet? Seier mot Tromsø En uke etter tapet mot Ålesund, som tok fra Vålerenga de aller fleste sjanser til en «hederlig» 4. plass i år, kom seieren mot Tromsø. … Fortsett å lese «Dagboka mandag 29. oktober, 2012»

Høstkamp pleier å være morsomt. Det var det bare i begrenset grad i går, men hvem gidder klage når Vålerenga vinner og Morten Berre scorer med hodet?

Seier mot Tromsø

En uke etter tapet mot Ålesund, som tok fra Vålerenga de aller fleste sjanser til en «hederlig» 4. plass i år, kom seieren mot Tromsø. Hva skal en si? Vålerenga åpnet begge omganger forrykende, og basert på de første 45 sekundene av hver omgang, så skulle det vært walk-over. Men nå har det seg slik at en fotballkamp varer 90 minutter, ikke 90 sekuder. Og i de resterende 88.5 så var det jevnt, kanskje til og med en liten fordel Tromsø:

– Klubben vår er tuftet på full innsats. Når spillerene gir alt de har, er det vanskelig å være skikkelig skuffet. Men vi skulle selvfølgelig hatt tre poeng, sier Per-Mathias Høgmo i Aftenposten.

– Det var ingen strålende kamp av oss. Det var greit forsvarsmessig, men vi var upresise i pasningspillet og hadde for lite kraft bak ballen. Vi kom ikke nok inn i boksen til VIF som hadde ballen en del. Som jeg har sagt tidligere, vii har hatt flere 1-0 seire borte, det blir for marginalt, sier han i Dagbladet.

– Jevn fotballkamp med to lag som jobba hardt og hvor vi greide å dra seieren i land til slutt, med en flott scoring av Berre. Han er blitt bedre og bedre utover høsten, så det er ingenting som tilsier at han skulle stoppe, sier Martin Andresen til VIF-TV. Han fortsetter med å fortelle om hvorfor Kamer Qaka ble byttet inn i andre omgang.

– Kamer har vært god i 2. divisjon og er en god ballfordeler, pluss at vi får mer offensiv kraft med Bojan litte grann høyere på banen. Og Kamer gjorde en god jobb. Vi gjorde også noen justeringer underveis i første omgang. Etter å ha startet på kanten flyttet vi Fellah inn på banen etterhvert, han hadde ønsket å starte på kanten fordi han trodde det ville være mer plass der – det var det ikke – så vi gjorde en justering underveis.

So far so good, sier vi. Men fra tribunen syntes vi at hele Vålerengaangrepet hadde en tendens til å stoppe opp så snart man var passert midtlinjen, alle mann klumpet seg sammen på midten, det var ingen bevegelser, intet vingspill, og de fleste angrep rant ut i en eller annen håpløs eller upresis pasning.

Dessuten så synes denne skrbenten at litt for mye ansvar legges på Fellahs skuldre. Hans arbeidsbetingelser hadde vært atskillig enklere om Vålerenga kunne variere ballfører av og til.

Hvorfor ikke? Det er ikke all verdens annet å spille for i det som gjenstår av denne sesongen. Eller for å si det med Martin:

– Vi får ta med oss så vi kan, så får vi se hvor det ender til slutt.

Om ikke annet så har han i hvert fall lært seg flosklene man forventes å lire av seg etter kampslutt.

Aftenpostens vinkling på kampen er forøvrig, og selvsagt, en eventuell hyring av Høgmo til Vålerengas sjefsstol. Aftenposten spør han om han gleder seg til å fullføre studiene

– Jeg har hatt de planene lenge, og de har ikke endret seg foreløpig, svarer en mann som også har flosklene inne når de trengs.

Ellers

Så vant hockeylaget 4-3 borte mot Tønsberg, mens jentene spilte 0-0 mot Amason. En grei søndag kveld for de med hjertet i Vålerenga med andre ord. Men vi synes vi var lovlig få på Ullevaal vi som var der: 8900 og noen billetter solgt, men neppe fler enn 4000 på tribunen. Ikke akkurat hæla i taket, for å si det sånn.

Også kan du se bilder fra Vålerengas seier mot Tromsø.

 

2 kommentarer til «Dagboka mandag 29. oktober, 2012»

 1. Amazon – Enga var en javn affære, mest godt forsvarsspill, 3 store sjanser per lag og et greit resultat. Overvært av 51 bønder og to klansfolk. Solveig Guldbransen banens beste, også nær å bli matchvinner med et skudd fra 25 meter som skrudde 30 cm fra lengste kryss.

  Høydepunkter:

  Bygdepyro; en nabo til stadion fyrer hardt med rå ved og røyklegger stadion i 10 min. i andre omgang. Lurer på hvor stor bot Amazon får?
  Supportersang:
  Amazon – Amazon – Amazon – zon – zon – zon
  Amazon – Amazon – Amazon – zon – zon – zon
  Norges beste damelag!

Legg igjen en kommentar