Seier i dvask kamp

Morten Berre ble matchvinner og Vålerenga er nå i ferd med å sikre seg 7. plassen i Tippeligaen. I en dvask fotballkamp skal gutta ha honnør for at de gadd – og at de vant. Vålerenga – Tromsø 1-0 (0-0) Tippeligaens 27.runde – Ullevaal Stadion 28.10.12 – 8.946 solgte seter – ca 4000 tilskuere Se … Fortsett å lese «Seier i dvask kamp»

Morten Berre ble matchvinner og Vålerenga er nå i ferd med å sikre seg 7. plassen i Tippeligaen. I en dvask fotballkamp skal gutta ha honnør for at de gadd – og at de vant.

Vålerenga – Tromsø 1-0 (0-0)
Tippeligaens 27.runde – Ullevaal Stadion 28.10.12 – 8.946 solgte seter – ca 4000 tilskuere

Se flere bilder fra kampen her.

Det var trist å komme inn på en nesten tom Ullevaal stadion. Det var tomt og stille blantfolk på tribunen. Kuldegrader og en uinteressant tabellposisjon er selvsagt ikke forlokkende, men i minuttene før start slo det meg at det er flere enn spillere og ansvarlige i Vålerenga som bør gruble på hvorfor det føles som det er Vålerengas begravelse man er med på i oktober.

Relativt god innsats av Vålerenga i en første omgang der det var høy intensitet og få sjanser. Tromsø er et solid lag, men oppofrende forsvarsspill fra våre gutter hindrer de store sjansene for torsketemmerne. I andre enden legger Diamankas mer eller mindre lange og presise pasninger samt brukbart vingspill på venstresida opp til gode sjanser, men igjen butter det på de siste meterne.

Skygge av seg selv
Vestbredden er knapt en skygge av seg selv, og da snakker jeg om de som faktisk gidder å møte opp. Gaza er hørbare gjennom hele kampen, men volumet er så lavt, så lavt – med ett kraftig unntak som jeg kommer tilbake til senere. I det hele tatt er vi som følger denne klubben ikke lenger et imponerende skue, så vi bør alle starte med en titt i speilet.

Ja, ja. Å møte Tromsø er sjelden veldig hyggelig. Det er et godt organisert lag som sjelden imponerer med finspill, men de kjemper og river og sliter og får ofte kampene inn i et ekkelt spor. Men statistikk viser også at fisketemmerne faktisk er et pasningsorientert lag.

Statistikken viser
Statistikken viser at i tre av de fire siste seriekampene har TIL hatt over 500 pasningsforsøk (510 mot Sogndal, 622 mot Aalesund og 571 mot Haugesund). I tillegg har pasningsforsøkene deres i hovedsak vært vellykkede, mot Aalesund traff de for eksempel med 89 prosent av pasningene sine.

Det kan være greit å huske på at Vålerenga bare i to av årets kamper faktisk har hatt flere enn 500 pasningsforsøk, og det var i hjemmekampene mot Haugesund og Sogndal. Spillemessig dominerte vi de kampene, men det ble som kjent tap mot Sogndal og vi hadde flaks på overtiden som faktisk vant over Haugesund.

Tromsø ballen mest
Vel, statistikk er statistikk. På Ullevaal var det faktisk Tromsø som eide ballen i 60 prosent av tiden og det var de som hadde flest pasninger. Men fotball handler om å score mål, og i en kamp som faktisk hadde sykt få ordentlig sjanser, var det en klassisk Morten Berre-scoring i andre omgang som avgjorde.

Innbytter Ole Martin Årst lagde et noe billig og unødvendig frispark da han felte innbytter Kamer Qaka. Fra langt hold slo Bojan perfekt inn, og der dukket Morten Berre opp. Det er merkelig at Berre, som for lengst burde vært skutt og solgt som hestekjøtt, holder koken, og skremmende nok holder han nivået også. Den gamle kroppen gjør nytte for seg.

Kom igjen Enga
Denne scoringen kom etter at Gaza i fem-seks minutter hadde holdt trøkket oppe med Kom igjen Enga. Her var Vestbredden helt tause, mens det virkelig ljomet bak TIL-keeper Benny Lekstrøm. Det var derfor utrolig deilig å se Berre sette ballen, og i et lite øyeblikk kunne man faktisk tro at scoringen var viktig. Nå har vi nemlig en luke på fire poeng ned til Haugesund på 8. plass, og med bare tre kamper igjen bør det gå.

Ellers noterte jeg på blokka i første omgang at ”jeg håper dette ikke var den gode Enga-omgangen”. I kveld var det vel egentlig ikke lett å se hvilken omgang som var best. Jeg noterte også at vi åpnet andre omgang best, men etter scoringen overtok Tromsø – uten å skape sjanser det er verdt å snakke om.

I andre er det jevnt de første 20 minuttene, men anført av et herlig tribunetrøkk fra hardcore Vålerengasupporterne som stiller trykker vi fiskesløyerne på defensiven. Muri knuser alle i lufta og header hardt på mål. Dessverre treffer ballen TIL-keeperen som ikke får opp arma engang. Deretter ser det ut som Vålerenga skulle hatt straffe for en hands når ballen går som i et flipperspill på 5-metern. Så får vi frispark fra 35 meter. En ellers lite synlig Berre dukker opp på Bojans perfekt slåtte frispark. Som et føkkings troll i eske, herlig.

For ei kjerring
Som et apropos kan det nevnes at TILs nummer 17, Remi Johansen, løp rundt utpå der som ei skikkelig kjerring. Han prøvde flere ganger å prate på Fellah og Qaka gult kort, og ble selv liggende nede flere ganger for å late som om han var skadet. Pinlig, pinlig.

Vålerenga åpnet forresten med en 4-1-3-2-formasjon med Simon Larsen, Andre Muri, Giancarlo Gonzalez og Joachim Thommasen bak. Bojan var 1-eren foran dem, mens Pape Maly Diamanka, Kristofer Hæstad (kaptein) og Mohammed Fellah var 3-eren. PÅ topp var det Morten Berre og Chuma Anene.

Halvveis i første omgang ble Fellah kjørt opp mens Berre overtok hans høyreside. Spillemessig kunne ikke jeg se at det ble mer dreis over det etter formasjonsendringen, men Qaka var et friskt pust i andre omgang siden han overtok for Diamanka.

Ut kampen blir det et visst press fra utkantstrøka, men Vålerenga rir det av med det samme oppofrende forsvarsspillet som i første. En av de desidert beste defensive kampene til Vålerenga iår. Og spikern i kista for Tromsøs muligheter til gullet vel. Da gjenstår det bare å knuse LSK i siste hjemmekamp og vi kan ta den altfor korte vinterpausen med en liten porsjon stolthet.

Grattis til gutta for en arbeidsseier som viser at selv et trenerløst lag kan ha stolthet. BB går til mannen som bidro i begge ender av banen og mante gutta til innsats når de så ut til å gi etter.

Ps! 8900 solgte billetter. Når skal fotballens ledere innse hvor forbanna pinlig det er at slikt skal rapporteres når det knapt kan være halvparten av det tallet der?

Spillerbørs Vålerenga

Lars Hirschfeld – 6
Simon Larsen – 5
André Muri – 6 BB
Giancarlo Gonzalez – 5
Joachim Thomassen – 5
Bojan Zajic – 5
MohammedFellah – 6
Pape Diamanka – 6
Kristofer Hæstad – 5
Chuma Anene – 5
Morten Berre – 6 (for scoringen)
Innbyttere
Fra 46′ Kamer Qaka – 5
Fra 84′ Aleksander Solli – for kort tid
Fra 88′ Benjamin Dahl Hagen – for kort tid.

Kampfakta

Vålerenga – Tromsø 1-0 (0-0) – 8946 solgte plasser

Mål: 1-0 Morten Berre (71).
Dommer: Per Ivar Staberg, Malmefjorden.
Gult kort: Mohammed Fellah, Vålerenga.

Vålerenga (4-2-3-1): Lars Hirschfeld – Simon Andreas Larsen, André Muri, Giancarlo González, Joachim Thomassen (Benjamin Dahl Hagen fra 89.) – Pape Diamanka (Kamer Qaka fra 46.), Kristofer Hæstad – Morten Berre, Ghayas Zahid, Mohammed Fellah (Aleksander Solli fra 85.) – Chuma Anene.

Tromsø (4-4-2): Benny Lekström – Hans Julius Norbye, Fredrik Björck, Saliou Ciss, Ruben Kristiansen – Thomas Kind Bendiksen (Steffen Nystrøm fra 82.), Remi Johansen, Ruben Yttergård Jenssen, Magnus Andersen (Thomas Drage fra 70.) – Zdenek Ondrasek, Aleksandar Prijovic (Ole Martin Årst fra 57.).

En kommentar til «Seier i dvask kamp»

Legg igjen en kommentar