Dagboka onsdag 24. oktober 2012

Belgisk blå dagbok i dag – verken mer eller mindre Bøfla i Belgia, KAA Gent eller De Buffalo’s om du vil, står uten trener. I den siste måneden har Trond Sollied vært i konflikt med klubbpresident Ivan De Witte og truet med å trekke seg, eller motsatt. Assistenttreneren i klubben, Ferrera, kritiserer åpenlyst Sollieds spillestil … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 24. oktober 2012»

Belgisk blå dagbok i dag – verken mer eller mindre

Bøfla i Belgia, KAA Gent eller De Buffalo’s om du vil, står uten trener. I den siste måneden har Trond Sollied vært i konflikt med klubbpresident Ivan De Witte og truet med å trekke seg, eller motsatt.

Assistenttreneren i klubben, Ferrera, kritiserer åpenlyst Sollieds spillestil og han har fått fansen, spillere og styret på nakken for måten han behandler enkeltspillere og hvordan han bevisst utelukker noen fra laget angivelig på grunn av dårlig selvdisiplin.

Eller hvem veit, kanskje det er fordi Sollied selv har dårlig selvdisiplin; belgisk er ikke alltid så lett å forstå seg på i farten. Her er et knippe ferske forklaringer hentet fra Het Nieuwsblad oversatt av Google’s helautomatiske språkekspert:

– Sollied var sent i forrige måned under tung ild i Buffalo. Da han reddet hans hud med en 1-2 seier på feltet Standard. Etterpå spilte han uavgjort mot Club Brugge og Beerschot. Sist lørdag 0-1 borte Kortrijk. «Med denne måten å spille, har vi en hard tid å spille-off jeg plukke ‘, uttrykte assisent trener Ferrera åpenlyst kritisert treneren etter kampen.

– Den norske var for en måned siden fast på kant med president Ivan De Witte da han truet med å trekke seg. «Jeg kan i morgen så unna. Normalt jeg satt denne uken i Champions League på sofaen (henviser til den interessen som denne sommeren var Olympiakos, red.). Men jeg har en følelsesmessig bånd med denne klubben, jeg har mange venner her. Jeg er ikke redd for en oppsigelse. Med en telefonsamtale fikk jeg en ny klubb, fortalte Sollied da.

– Manager Michel har Louwagie forklaring gitt for oppsigelsen av trener Trond Sollied i Gent. «Det var ikke en lett avgjørelse fordi Trond i alle disse årene har blitt en venn, men holdbarheten av en coach er begrenset»

– «Vi fant at bruk av enkelte spillere mangler og som forårsaket harme blant regissører, fans og spillere,» sier Louwagie. «Vi har snakket om det med Sollied personlighet, men ikke forandre deg. Trond er basert på selvdisiplin, men noen spillere tilsynelatende ikke. Så du handle som styremedlemmer. «

Louwagie: ‘We blijven zeer tevreden over Sollied’
(Vi er fortsatt veldig fornøyd med Sollied)

Sollied: ‘Met één telefoontje heb ik een nieuwe club’
(Med en telefonsamtale har jeg en ny klubb)

Så spørs det om Sollied ringer til Vålerenga, da. Eller motsatt. Tidligere avsatte vålerengatrener og nåværende blogger, Lars Tjærnås, er ikke i tvil om at Vålerenga/Sollied er perfect match, men Nettavisen får ikke presset noen kommentarer ut av vår administrerende direktør, Pål Breen. På samme måte som VG-nett ikke får mer enn dette ut av vår sportslige leder, Håvard Lunde:

– Vi er ikke i nærheten av å ha konkludert i noen retning. Vi skal utarbeide en profil og det er altfor tidlig å si. Men generelt er alle trenere som er ledige på markedet eller gjør seg ledige interessante.

Og da er vi framme ved dagens tema: Hva må avklares, hvilke forventninger og krav har vi til en ny trener?, men det venter vi med til i morgen

Vålerenga i dag
Kjøpe og lese Mitt liv som I – en fantastisk interessant bok som forteller hvordan Reka opplevde tiden i Vålerenga og da særlig 2005 sesongen

En kommentar til «Dagboka onsdag 24. oktober 2012»

Legg igjen en kommentar