Dagboka tirsdag 23. oktober 2012

Tirsdagboka er halvt svensk i anledning et nytt navn på blokka for ny hovedtrener Håper klubben klarer å hoste opp flere spennende navn enn VPN. Frister ikke med 8. gangs gjenbruk av Hareide eller Høgmo . Kommentar fra Kim Granli om «Hvem skal ta over nå?» Det har snart gått en uke siden klubben slapp … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 23. oktober 2012»

Tirsdagboka er halvt svensk i anledning et nytt navn på blokka for ny hovedtrener

Håper klubben klarer å hoste opp flere spennende navn enn VPN. Frister ikke med 8. gangs gjenbruk av Hareide eller Høgmo .

Kommentar fra Kim Granli om «Hvem skal ta over nå?»

Det har snart gått en uke siden klubben slapp nyheten om Martins avgang. VPN var raskt ute med aktuelle trenerkandidater – fellesnevner norske. Etter kommentarene å dømme sto Ronny Deila og Kjetil Rekdal øverst på ønskelista. Vi skriver sto – Deila har for lengst sverget at han blir i Godset og Rekdal ønsker i følge nrk.no å bli landslagssjef etter 2014 etter at han har løftet Aalesunds FK til uante høyder de to årene som kommer:

– Sommaren 2014 fyller klubben 100 år, og eg har ein draum om at mitt vesle bidrag til det store jubileumsåret skal vere å lose klubben gjennom ein 2013-sesong blir klubbens beste nokosinne.

Mange er sikkert djupt skuffa og vonbrotne over at en som elsker Vålerenga kaster bort talentet sitt i fiskeslo på Sunnmøre, men det nytter nok ikke å trygle eksen om comeback sju magre år etter dumpinga.

Les også: Hvem skal ta over nå? (VPN)

VPNs liste over trenerkandidater var typisk norsk og litt mangelfull. For eksempel glimrer Haugesund-trener Grindhaug med sitt fravær, han har klart å få mye ut av lite. Er det derfor vi ikke vil ha ham? Det Vålerenga trenger er helst en som kan få noe ut av mye.

En som har fått svært mye ut av veldig lite er Peter Gerhardsson, en femtitre år gammel svenske som har trent Häcken i tre år. Han var tidligere assistent-trener i Helsingborg. I dag kjemper Häcken om gullet i Allsvenskan, og det selv om de er en ubetydelig bydelsklubb i Gøteborg. Häcken er kjent for sin angrepsfotball og skårer MASSE mål hvert år.

Les også: Taktiken bakom Häckens show (Aftonbladet)

Argumentet mot mannen er at han er en ukjent svenske som ikke kjenner Norge og som ikke er vant til den type press som en trener i Vålerenga må tåle, men vi lar oss begeistre over Gerhardssons tanker om spillestil i følge Aftonbladet:

«Tänk framåt, spela framåt…»
Några exempel:

Om en spelare avvänder mer än ett tillslag måste han sedan spela bollen framåt.
– Det gör att alla andra spelare vet att nu kommer bollen att gå framåt, det är signalen att börja löpa framåt, säger Peter Gerhardsson.

Alla passningar måste spelas på den fot som är längst i från motståndaren.
– Det gör att vi vågar spela in bollen i rätt ytor även om det är trångt, menar Gerhardsson.

”Går alltid för 2–0”
För att nå rätt ytor i uppspelsfasen ska mittbackarna gå brett i sär och spela bollen mellan varandra.
– Det öppnar upp ytor för oss eftersom motståndarna är tvungna att flytta på sig.

Alla spelare som kommer i avslutsläge ska välja det Gerhardsson kallar ett ”taktiskt avslut”:
– Thierry Henry är ett bra exempel som tar smarta avslut i stället för kraft, han söker alltid det bortre hörnet, han passar in bollen. Rent statistiskt blir det oftare mål.

Och den sista punkten som Gerhardsson själv beskriver som främsta förklaringen till att Häcken gör så många mål:
– Det är något vi har blivit bättre på i år, i stället för att försvara 1–0 och bli försiktiga så går vi alltid för 2–0.

Tänk framåt, spela framåt, löp framåt. I 90 minuter plus tilläggstid.

 

 

 

6 kommentarer til «Dagboka tirsdag 23. oktober 2012»

  1. Dette er betydelig mer Eggen-filosofi enn Drillo. Sjekk det han sier om å jage 2-0. Uansett; Krisa med vårt spill har vært at – med et stort, hederlig unntak for Fellah- er det ingen som bidrar til å få tempo i ballen. Det har vært en form for ballbesittelse som først og fremst er frustrerende for oss som ser på, ikke for motstanderne. De har kunnet kose seg i stram struktur og vente på enkle feil fra folk med litt under middels teknikk. I høst har vi riktig nok valgt den stilen litt bort også og er det store ingenting.

Legg igjen en kommentar