Dagboka mandag 22. oktober 2012

Vålerengas tenåringer redda søndagsunderholdningen og vi er glad det er hockeysesong, for A-laget gidder visst ikke mer. Framtid Vålerenga feide Vard av banen i G16-finalen i Vallhall i går. Den ballbesittende fotballen ser langt bedre ut på dette nivået enn på det stakkars A-laget vårt. Gutta beveger seg, det er alltid en i nærheten å … Fortsett å lese «Dagboka mandag 22. oktober 2012»

Vålerengas tenåringer redda søndagsunderholdningen og vi er glad det er hockeysesong, for A-laget gidder visst ikke mer.

Framtid
Vålerenga feide Vard av banen i G16-finalen i Vallhall i går. Den ballbesittende fotballen ser langt bedre ut på dette nivået enn på det stakkars A-laget vårt. Gutta beveger seg, det er alltid en i nærheten å slå til, og når de samtidig er så gode tekniske og sterke i duellspillet kan det bare gå én vei: Til topps. De som frykter at Drillo-fotballen har satt dype arr nedover i klassene og at norske tenåringer ikke lærer seg teknikk, tar grundig feil, i hvert fall om vi skal dømme etter hva vi så av Vålerenga søndag ettermiddag. Ballen gikk for det meste hurtig langs bakken, mens det manglet noe på presisjonen på forløsende crossballer og høye framspill. Men langpasningen lærer de seg nok fort nok.

Det første målet kom etter fint gjennomspill i midten til tomålsskårer Castro etter et kvarter. Kort tid etterpå fikk Vålerenga en temmelig billig straffe etter noe som kanskje liknet en felling ute ved sekstenmeteren. En Vard-spiller hissa seg opp, det ble noe knuff og dytt. Nordvik ble utvist for mindre i semifinalen i Molde for tre år siden, så her har sekstenåringene kanskje noe å lære: Hold hue kaldt når bønda går av skaftet.

Straffen ble ekspedert sikkert av Castro fra et imaginært krittmerke. Rett før slutt var det Vards tur fra det samme punktet. Foranledningen var enda billigere, og skuddet godt, men Andreas Dimmen Sæther redda mesterlig. Han ble for øvrig bytta ut, for oss så det ut til å være noe med en finger.

Rett før pause gikk Vålerenga opp til 3-0 etter først et skudd som ble blokkert, deretter et brassespark i stolpen og returen til slutt satt sikkert i mål av kaptein Hestnes. Vard reduserte ti minutter ut i andre omgang og hevet seg flere hakk etter skåringa, samtidig som Vålerenga tok det mere med ro, men seieren var aldri trua.

Vi gleder oss til å følge disse gutta de nærmeste årene. Her er det mye talent.

Nåtid
Om framtida er lys så er nåtida for A-laget temmelig flau. Sesongen er definitivt over, men det må da kunne gå an å yte noe mer enn det gutta presterte etter pause i Ålesund i går. Og hva er vitsen med at Martin leder laget ut sesongen når han ikke har en dritt å gi fra benken. Temperament og interesse er totalt fraværende.

Etter en godkjent førsteomgang der Vålerenga burde ha ledet med mer enn det ene målet var laget ferdigdusja i pausen og klar til hjemreise og AaFK fikk det enkelt. TV2-sporten  skriver at AaFK briljerte, Reka mener i følge VG-nett at dette kanskje var årsbeste. Superlativene henger tydeligvis lavt. Nei, dette var tynne saker, Ålesund, men altså mye mer enn nok til å banke et slapt Vålerenga.

Fortid
Vålerenga skal ha ny trener og spekulasjonene går. Deila er definitivt ute av bildet, Per-Mathias nekter han også, men ikke fullt så tydelig. Men hva skal vi med en trener som ikke kan si Vålerenga? Rekdal er nevnt, og inni seg har han sikkert jævlig lyst, men noen syns han står for Drillo-fotball og ikke passer oss posession-orienterte. Men laget hans viste i går at de også finner veien langs bakken og gjennom midtbanen. Denne dagbokskriveren legger ikke skjul på at han gjerne ser fortida dukke opp på Valle igjen. En breial vinnerskalle ville gjort susen i Vålerenga nå.

Bondeslakt
Kampene på Hedemarken gikk som de skulle. Brumunddal er fjerna fra fotballkartet og rekruttlaget sikra plassen med 3-1 seier og er klare til å stikke kjepper i hjula for Lyns opprykksplaner i neste år.

3-0 over Lillehammer. Vålerenga ruler. Når kommer fotballgutta etter?

 

 

 

Legg igjen en kommentar