Dagboka onsdag 17. oktober, 2012

Vålerenga har gitt Martin Andresen fyken fra og med sesongslutt. Det er klart og kanskje som forventet, timingen i forhold til landskamp og det hele var heller ikke så dum. Det som ikke er klart er en erstatter, og dermed må klubben lete etter ny trener med media på slep. Headhunting De fleste som leser … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 17. oktober, 2012»

Vålerenga har gitt Martin Andresen fyken fra og med sesongslutt. Det er klart og kanskje som forventet, timingen i forhold til landskamp og det hele var heller ikke så dum. Det som ikke er klart er en erstatter, og dermed må klubben lete etter ny trener med media på slep.

Headhunting

De fleste som leser dette har vel gjort seg opp en mening allerede, eller stiller i hvert fall klare krav til hva man forventer av en Vålerengatrener. Aftenposten påstår de har loddet supportermiljøet og funnet at Kjetil Rekdal og Ronny Deila er hete navn. Så langt er vi med, men når Dag-Eilev Fagermo trekkes fram som supporterfavoritt begynner man å lure på hvor seint på kvelden Aftenpostens journalist besøkte Bohemen.

Blant de som faktisk skal gjøre jobben – dvs klubbens styre – så er det styreleder Åge Petter Christiansen som står fremst.

– Jeg er glad jeg har erfaringen fra den type arbeid. Det gir meg muligheter til å bruke kunnskapen, sier han i Aftenposten. Han fortsetter

– Det er viktig at jeg ikke skal gjøre denne jobben alene. Førstkommende mandag kommer vi til å sette sammen et lite lag i Vålerenga som skal jobbe med rekrutteringen. Alt vil jo dreie seg om å finne den riktige lederen som kan lede Vålerenga. Vi liker å si at vi er en ekstraordinær klubb, med mange mennesker, mediekanaler og en stor supporterskare. Vi skal aller først lage en stillingsprofil. Vi begynner der før vi setter opp en liste med mulige trenere.

Vi synes kanskje a) at jobben som beskrevet over høres ut som to jobber, man trenger tydeligvis en som kan lede klubbe Vålerenga, og en som kan trene og lede A-laget samt b) at dette er lovlig seint å begynne å definere stillingen. Men OK, bare man får riktig mann på plass i løpet av kort tid så skal vi bøye oss i støvet for alle de fine ordene.

– Jeg bruker å si at generelt bruker slike ansettelser å ta mellom en til fire måneder. Vi håper å havne noe midt i mellom. Det er et håp, sier Åge-Petter Christiansen til Aftenposten.

To og en halv til tre måneder altså: i beste fall.

Det vil si etter jul. Si hva du vil, men vi føler en liten bekymring med hensyn til tidsplanen. Spesielt når en headhunter jobb av denne typen antagelig gjøres best uten å ha hver lille bevegelse annonsert på nettet fem sekunder etter at det skjer.

Kjetil Rekdal?

– … jeg tenker at det er naturlig for en klubb som vil vinne titler å se på meg, som er en trener med en CV som viser at han har vunnet noe. Kanskje noen synes det skal være kjekt, trivelig og bedre lykke neste gang, mens andre forventer resultat hele tiden. Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg har begynt på bunn i alle klubbene jeg har trent, og alle er blitt soleklart bedre og har levert resultat jevnt sier Rekdal til Sunnmørsposten.

Henning Berg?

– Nja, det har jeg ikke tenkt så mye på. Men Vålerenga er en stor klubb som har forutsetninger for å være en toppklubb år etter år. VIF er så klart en interessant klubb.

Klanen som headhunter?

– Vi i klanen har ingenting å gjøre med ansettelsen av ny trener. Det eneste vi gjør er å klage når det går dårlig, og skryter når det går bra. Jobben som trener for Vålerenga er ikke for sarte sjeler. Han må takle alle ulvene rundt seg, sier Christian Kjellsen TV2 i går.

Fornuftig holdning synes vi.

Martin som spiller??

Både Stabæk og Sogndal ønsker visst nok Martin Andresen tilbake, som spiller.

– Jeg vet ikke hvilken forfatning han er i, og selvsagt er det tøft å komme tilbake etter tre og et halvt år. Men jeg har selv gjort comeback, og legger Martin seg skikkelig i selene, er det fullt mulig at han kan komme tilbake på toppnivå. Kanskje løper han ikke mest eller fortest, eller hopper høyest, men han har mange andre kvaliteter – og en vinnervilje som smitter over, sier Håvard Flo i VG.

Norsk fotball blir bare rarere og rarere.

Legg igjen en kommentar