Dagboka tirsdag 16. oktober, 2012

Så var det over og ut for Martin Andresen epoken. Det vil si etter sesongslutt er det det. Vålerenga er på vei inn i limbo – la oss håpe det ikke varer alt for lenge før retningen stakes ut på ny. Exit Martin – Det har selvfølgelig vært utfordrende, men jeg har trives veldig godt … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 16. oktober, 2012»

Så var det over og ut for Martin Andresen epoken. Det vil si etter sesongslutt er det det. Vålerenga er på vei inn i limbo – la oss håpe det ikke varer alt for lenge før retningen stakes ut på ny.

Exit Martin

– Det har selvfølgelig vært utfordrende, men jeg har trives veldig godt i VIF. Vi spilte tidvis fantasktisk fotball, vant sølv i serien og gull i cupen. Men vi skulle selvfølgelig hatt mer gull. Jeg skal ta med meg det jeg er fornøyd med, men ser også at vi kunne gjort mye annerledes. Selvevalueringen kommer etter sesongen, sier Martin Andresen i Aftenposten.

Det er med blandede følelser vi tar i mot nyheten. Vi hadde mye sans for Martins fotball når det funka, og mye sinne når den ikke gjorde det. Så vidt vi kan tolke forumet så er stemningen omtrent den samme for mange av dem som følger Vålerenga: lite overrasket over avgangen, men noe nervøs for at riktig erstatter kan finnes – i hvert fall på det norske markedet.

I Aftenposten gjør Mohammed Fellah en fin oppsumering:

– Det har vært mye styr rundt klubben, og de vet bedre enn meg hva som er riktig å gjøre. Martins spillemåte var fin i teorien, men vi har ikke alltid fåttt det til i praksis. Jeg håper likevel den nye treneren kan bygge videre på det arbeidet han har gjort, sier han i Aftenposten.

Klanen uttaler på sin side:

– Dette var ikke uventet. En langsiktig femårsplan ender med at vi er blitt en uinteressant middelhavsfarer. Da er dette et riktig og naturlig grep. Femårsplanen gikk rett og slett i dass, sier Christian Kjellsen.

Og fortsetter.

– Jeg ser nå frem til en skikkelig evaluering når sesongen er over. Hva har vi lært av dette? Den sportslige ledelsen, hovedstyret og aksjeselskapet har et felles ansvar for gode, stabile resultater. Vi har på noen år gått fra å være en seriemester med 15.000 på tribunen, til en klubb som trekker 3000 på kampene. Det holder ikke.

Vi tror man legger litt for mye ansvar for tidens begredelighet på Martin Andresen, hovedstyret og aksjeselskapet her. Vålerenga spilte genial fotball, spesielt på hjemmebane, i 2010 uten at det greide å stagge hverken tilskuerfrafallet eller den dalende entusiasmen i Klanen. Det er med andre ord flere som burde gå i seg selv ved sesongslutt.

Vi skal ikke avslutte denne sitatstormen uten å nevne det som alle innrømmer har vært bra de siste årene. Vi gir ordet til Martin Andresen sitert i VG

– Vi har vært veldig gode på talentutvikling, veldig gode på kjøp og salg og fått økonomien på plass. Vi har solgt for over 100 millioner og handlet for rundt 40. Jeg tror ikke det er noen bedre historisk sett i Vålerenga enn det. Samtidig er talentlagene og den røde tråden lagt i stand for hele klubben, og den er veldig bra og den fortsetter. Masse har vært bra, men den lille prikken over «i»-en som betyr alt for det utad har manglet i de siste to årene.

Så får vi se da, hvem som overtar. Vi må innrømme at selv om han er en knasende kjekk og hyggelig kar så får ikke Per-Mathias Høgmo blodet til å bruse hos denne skribenten. Til det har jeg stått litt for ofte på Ullevaal og sett Vålerenga – Tromsø kamper og forbannet dagen TIL – med uthaling av tid som spesiale – rykket opp.

En kommentar til «Dagboka tirsdag 16. oktober, 2012»

Legg igjen en kommentar