Veiene skilles

I dag ble Vålerenga og Martin Andresen enige om å gå hvert til sitt etter at de ikke har blitt enige om mulige modeller for videre samarbeid. Martin fortsetter ut sesongen og skal fremdeles yte sitt for klubben. Om beina holder. Ingen ved sine fulle fem er overrasket over at Vålerenga har nye hovedtrener i … Fortsett å lese «Veiene skilles»

I dag ble Vålerenga og Martin Andresen enige om å gå hvert til sitt etter at de ikke har blitt enige om mulige modeller for videre samarbeid. Martin fortsetter ut sesongen og skal fremdeles yte sitt for klubben. Om beina holder.

Ingen ved sine fulle fem er overrasket over at Vålerenga har nye hovedtrener i jubileumsesongen 2013. Derimot ble nok de fleste vippet av pinnen når det ble kalt inn til pressekonferanse i dag når ryktene fortalte det gjaldt Martin sin avgang. På pressenkonferansen kunne formann Åge Petter Christiansen fortelle at dette gir rom for en åpen prosess videre hvor man slipper og lure i gangene med å finne Martin sin erstatter . Selv om navneforslag på ny trener florerer blant supportere avviser Christiansen at en ny trener er klar nå og oppfordrer:

  • Alle som ønsker en krevende og spennende jobb kan ta kontakt.

Vålerengas formann er glad for arbeidet som er gjort fra Martin sin side og legger vekt på god utvikling i talentarbeidet, men at resultatene på toppnivå ikke er som forventet.

-Vi har en plass å sikre!
Vi prata litt med Martin også; det er ikke en nedkjørt og umotivert mann som takker av etter 5 år som høvding i Vålerengas indre gemakker:

– Spiller du andrelagskampen mot Brummundal?

– Om beinet holder så gjør jeg det, jeg var urutinert og klinka til en ball uten å ha varmet opp så jeg sliter med en strekk.

– Du fortsetter med andrelaget, altså?

– Selvsagt, vi har jo en plass å sikre!

Medianisser på Valle

For noen oppsummerer dette mentaliteten til Martin, for andre er dette et tegn på mannens manglende evne til å se egne begrensninger. Klanen, og spesielt supportere i fritt driv, har jevnlig retta skyts retning Martin. Tidvis av det tyngste slaget.

– Uttalelser fra Klanen og supportere har ikke påvirket denne prosessen og jeg føler mitt forhold til Klanen er godt. Supportere er jo ganske forutsigbare, går det godt jubler de, går det dårlig skriker de, sier Martin.

– Det er ikke verre enn at du kanskje kommer tilbake for en quiz på Bohemen?

– Ja, jeg får jo tid til det nå. Det er lenge siden jeg har vært på quiz, så det kunne jeg faktisk tenkt meg.

Ryktene om stillingen som sportssjef stiller derimot Martin seg avvisende til.

– Nei, nå har de jo til og med fått en stabsjef, så nå er det vel nok folk der inne.

 

– En gledens dag!
Kjell G tar selvsagt hjertelig i mot Martin til en quiz på Bohemen nå når han er squiza ut fra Valle, men håper at barvanene hans har endra seg så han legger igjen større beløp av sluttpakka si bak disken i supporterpøbben.

Kjell Grønningen legger ikke mye imellom og mener at dette jaggu var på tide og at den eneste feilen med Martins avgang er at den burde skjedd for lengst.  –  Halve Klanen har jo slutta å gå på kamp, all entusiasme og engasjement rundt klubben er på et lavmål, sier han. – Det viktigste er at skjer det noe i klubben som kan gi oss håp for de neste hundre åra. Men sånn var det jo når Martin kom også. Alle var engasjert og begeistra, meg selv inkludert!

–  Nå har klubben god tid på seg til å finne arvtaker. Jeg stoler på at administrasjonen på Valle gjør jobben sin. For meg er det ett fett hvem som  overtar, det viktigste var å bli kvitt han.

Hva Klanen mener om saken kan du lese på linken ovenfor. Mange synsere synes noe, deriblant en gammel kjenning; selv om frakken hans har hengt til tørk noen sesonger har Gabardinmannen sitt å si etter Martins avgang:

– Møbelhandleren som fikk høre hvor skapet skulle stå
Et billig poeng, sannsynligvis mye billigere enn sluttpakken det er grunn til å anta at Martin Andresen tar med seg etter sesongen. Men, hva får man egentlig for 3 millioner i våre dager? Det er så vidt det holder til å redde en drittklubb som XXX, så 3 millioner, om beløpet er så høyt, er det ikke store prisen om man ønsker en kursendring på hovedstadens flaggskip.

– Vant cupen, men selv Hødd kan klare det
I Norge handler alt om å vinne Tippeligaen, NM-er bare trivelig, Tippeligaen er viktig. Unger som ble født da Martin kom til klubben begynner i grunnskolen til høsten. Vålerenga og Martin har begge vært tålmodige, men denne tålmodigheten har ikke betalt seg mer enn at vi var best av taperne med en andreplass i 2010.

– Se på oss, Lillestrøm
Det er så man må gjøre orda til migbolten som hadde en melding til Klanen rett før han skulle inn å se laget sitt bli pissa på av Brann, til sine egne. I Vålerenga er vi ikke fornøyd med kampen om fjerdeplassen, Vålerenga er det ikke nok at du gjennom spillersalg genererer er nært unikt milliondryss. På Åråsen må man ta til takke med de som gidder, i Vålerenga handler det om forventninger og krav. «Kjøpe, kjøpe, kjøpe – tape, tape, tape» er bøflas unike serieoppskrift, den får dere beholde. Heldigvis får Martin tråkke på det oppskrytte kjøpelaget deres en siste gang før både dere og Martin avslutter tippeligakarrieren.

Lykke til videre, Martin!
Du prøvde, du viste et voldsomt engasjement, en voldsom vinnervilje og det er vel ingen som mistenker at du ikke ga det alt du hadde. Dessverre var det ikke riktig sted og tid nå, men at du også som trener vil bli belønna for fotballhodet og vinnerviljen din Martin, er vi trygge på. Forhåpentligvis blir ikke din fremtidige suksess på bekostning av Vålerenga.

En kommentar til «Veiene skilles»

Legg igjen en kommentar