Martin Andresen gir seg i Vålerenga etter sesongen – enig med klubben

På pressekonferansen på Valle kl. 18 i dag ble det bekreftet at Martin Andresen og klubben går hver til sitt etter sesongen. Bakgrunnen skal være omforente utfordringer, med løsninger det ikke var mulig å finne i fellesskap.  VPN gjør for ordens skyld oppmerksomme på at partene, Martin og klubb, ga uttrykk for at de var enige … Fortsett å lese «Martin Andresen gir seg i Vålerenga etter sesongen – enig med klubben»

På pressekonferansen på Valle kl. 18 i dag ble det bekreftet at Martin Andresen og klubben går hver til sitt etter sesongen. Bakgrunnen skal være omforente utfordringer, med løsninger det ikke var mulig å finne i fellesskap. 

VPN gjør for ordens skyld oppmerksomme på at partene, Martin og klubb, ga uttrykk for at de var enige om denne innledningen fra klubben. Det er ofte slik at det ikke nødvendigvis er samsvar mellom det uttrykte begrunnelsen for at et arbeidsforhold avsluttes og det reelle grunnlaget for avslutningen, uten at VPN har grunnlag for å mene at det er slik i denne saken

Martin Andresen kom til Vålerenga etter å ha tatt seriegull med Brann i 2007 som spiller og kaptein, onde tunger i Brann ville ha det til at han hadde stor innflytelse på trenersiden også. Han entret porten på Valle i november 2007 og tok oss i sin første sesong som spillende trener til cupgull over Stabæk. Deretter har han ikke helt klart å innfri supporteres og omgivelsers forventninger om gull/gullkamp, så kan man diskutere hvor realistiske disse forventningene har vært. Det er lett å glemme at vi tok sølv i 2010 når man de to siste årene har vært en middelhavsfarer.

Vålerenga ved sin for anledningen skjerfkledde (hjemmestrikk?) styreformann Åge Petter Christiansen bekrefter at klubben etter en lang prosess med Martin i dag har bestemt seg for å avslutte engasjementet med Martin Andresen, tross god utvikling i yngres avdeling, cupgull og seriesølv. Partene er forent om at man har hatt en prosess den siste måneden knyttet til en avtalt fratreden. Da en prossess om å få til en omforent løsning knyttet til utfordringer både Martin og klubben har vært enige om lå der, ikke har ført til frem var partene enige om å gå hver sin veg etter sesongen.

Martin opplyser at han har vært med i prosessen rundt å finne sin egen erstatter!

Både Lasse Vangstein, styreformann Christensen og Martin Andresen velger å stå under hele pressekonferansen. Sikkert kjipt for de som har bært og pynta bord, eller manglet det muligens stoler?

Martin og klubben er enige om løsningen, underforstått det økonomiske oppgjøret. Det synest åpenbart at Martin har fått en økonomisk kompensasjon for å fratre ett år før kontrakten utløper. Martin avviser at spillercomback er aktuelt per i dag.

Til tross for at klubbens representanter velger å stå, nærmest som om de er på veg ut av lokalet, er tonen lett, nærmest lett spøkefull. Martin lurte på om en journalist som rakk opp hånda meldte seg som ny trener…

Martin Andresen sammenlignet tiden i Vålerenga som å være med i en realityserie, da spesielt knyttet til media, slik VPN forstår sammenligningen.

Det virker ut fra tonen og det uttrykte budskapet på pressekonferansen som om vi er i ferd med å gå inn i en lykkelig seperasjonsperiode med Martin, som vil terminere i en lykkelig skilsmisse etter siste seriekamp.

VPN kommer tilbake med mer stoff fra vår gravende journalist i løpet av kvelden.

 

 

En kommentar til «Martin Andresen gir seg i Vålerenga etter sesongen – enig med klubben»

Legg igjen en kommentar