Dagboka torsdag 11. oktober 2012

Dagens tema: Kaldkvæling av norsk toppfotball Norsk toppfotball har fått usedvanlig mye gryn av TV-selskapene, men nå er det snart slutt. Om fire år er ikke Tippeligaen attraktiv nok, tribunene er tømt, det er som Klansstyret skriver: TV-avtalen har kvælt produktet norsk fotball. Jo, det blir Tippeliga i TV-ruta etter 2016 også, men til en … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 11. oktober 2012»

Dagens tema: Kaldkvæling av norsk toppfotball

Norsk toppfotball har fått usedvanlig mye gryn av TV-selskapene, men nå er det snart slutt. Om fire år er ikke Tippeligaen attraktiv nok, tribunene er tømt, det er som Klansstyret skriver: TV-avtalen har kvælt produktet norsk fotball.

Jo, det blir Tippeliga i TV-ruta etter 2016 også, men til en vesentlig lavere pris for TV-selskapene. Mindre gryn til klubbene og enda høyere billettpriser for de få som er igjen på tribunen, sånn er den onde sirkels dynamikk.

For dem som ikke ser forskjell på TV-fotball og fotball på stadion er det nærmest paradisiske tilstander. Det er det store fotballelskende publikum som aldri har hatt råd eller tid til å stille på tribunen, det er sofasupporterne som er vinnerne enn så lenge, men det er ikke dem det gjelder i denne saken.

Det eneste positive vi kan se med TV-avtalen er at den har tilført norsk fotball penger; vi legger vekt på har. Norsk Toppfotball og NFF har solgt seg dyrt, men har måttet betale prisen. De nye eierne av produktet fotball har skalta og valta med kampdager og kamptidspunkt uten hensyn til fotballens beste. TV2 viste veien, men ble lurt av banen da rettighetene gikk til C More uten budrunde. TV2 klorer seg fremdeles fast og sørger for å beholde fredag som kampdag, en dag som ikke er spesielt populær blant reisende supportere.

Bortsett fra pengene er det også positivt at vi får sett bortekamper vi ikke har anledning til å stille på, men så er det også slutt. Skal vi finne noe som helst positivt i den nye TV-avtalen må det være endringer i forhold til den gamle avtalen som går ut i år:

  • Betal-TV kundene får flere muligheter enn kun årsabonnement. C More selger også uke- og månedsabonnement
  • Mandagskampen er borte
  • Endelig beramming av kampene 6 uker før kamp mot nå 3
  • Flere kamper går tidligere i helgene, noe som er bra for bortesupportere som har lang vei hjem
  • Steinar Nilsen og Jan Erik Aalbu forsvinner siden MAX ikke er med på lasset denne gangen

Med andre ord: Ikke særlig mye positivt, men litt. Hadde TV2 skygga banen hadde det sett bedre ut for oss som fremdeles går på kamp. At sofasup-porterne føler sine menneskerettigheter trua uten TV2 og Zebra, er en helt annen sak; alt skal jo være gratis, det er derfor de velger sofa framfor kamp.

En kommentar til «Dagboka torsdag 11. oktober 2012»

Legg igjen en kommentar