Dagboka onsdag 10. oktober 2012

Fair play er oppskrytt, Shampo er ikke den eneste treneren på glattisen og det er supportermøte på Vertshuset. Men først litt gammelt nytt fra Valle Staben på Valle er utvidet og vi får håpe det er ensbetydende med at den er styrket. Sistemann inn er Stig-Ove Sandnes som har sagt opp sin direktør-stilling i Tromsø … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 10. oktober 2012»

Fair play er oppskrytt, Shampo er ikke den eneste treneren på glattisen og det er supportermøte på Vertshuset. Men først litt gammelt nytt fra Valle

Staben på Valle er utvidet og vi får håpe det er ensbetydende med at den er styrket. Sistemann inn er Stig-Ove Sandnes som har sagt opp sin direktør-stilling i Tromsø for å bli stabssjef i Vålerenga. Samtidig skrives og spekuleres det omkring Per-Mathias Høgmo. Blir han landslagstrener? Er han hovedtrener for Vålerenga neste år?

Situasjonen rundt Martin Andresen er uavklart, og klubbledelsen er kledelig ullen i svarene, skriver TV2, og Håvard Lunde svarer:

– Det er jo ut sesongen, så skal vi ta en evaluering. Vi forskutterer ikke noen avgjørelse på noen som helst måte.

Vi regner aldri med noe som helst, men sier oss veldig fornøyd med at klubben tydeligvis allerede har følere ute angående eventuelt trenerskifte.

Endelig håkkiseier igjen
Det sto 1-2 før siste periode på Jordal i går etter det Espen Knutsen kaller årsverste for Vålerenga. Sluttperioden var så vidt i gang da Vålerenga utliknet til 2-2. 10 minutter før slutt ble det fart i kampen og vi fikk et fantastisk minutt der Vålerenga først tok ledelsen 3-2, Frisk slo tilbake umiddelbart og Vålerenga var ikke snauere rett etter det igjen, og plutselig sto det 4-3. Helt mot slutten justerte serielederen resultatet til 5-3 i en kamp der i hvert fall siste periode var mer enn godkjent.

– Dette er faktisk det verste jeg har opplevd av dømming. Er ikke nivået bedre enn dette, kan man like gjerne legge ned hele dommerstanden.

Frisk-trener Sune Bergmann til Bærum Budstikke

Shampo var bare forbanna på egne spillere etter seieren i går og lover oppvask i følge VG-nett. Dommerne lar han gå denne gangen. For seirende lag er dommerstanden bra nok. Så spørs det da, blir Sune Bergman kalt inn på teppet med trusler om karantene eller bot slik som Espen Knutsen ble etter tapet mot Stavanger Oilers da han skjelte ut en hårsår dommertrio?

Nye Ullevaal
Ombyggingen av Bendit-svingen har startet, nesten uten at noen har merket det. Det bores hull innvendig for ny forankring til grunnfjellet langt der nede og publikum i de nye fasilitetene skal være rimelig trygge selv om det blir jordskjelv. I neste uke vil utbyggingen bli synlig; ikke inne på stadion men utenfor mot Sognsveien. Ølserveringa på Dolly’s vil gå som normalt. Tribunen vil være åpen ut sesongen.

I neste år blir Bendit stengt, men adm.direktør i Ullevaal Stadion, Jack Hemmestad jr, sier at seksjonen kanskje kan åpnes helt eller delvis for landslagets VM-kamper neste år. Om alt går som planlagt vil utbyggingen stå ferdig 31.12.2013, men det er mulig tribunen åpnes til cupfinalen.

Dette betyr at VG nedre høyst sannsynlig blir ny Klans-tribune (sammen med Vestbredden), mens bortesupporterne får tildelt et felt på søndre langside. Førstkommende søndag mellom klokka 15 og 16.30 orienterer Klanen mer om dette sammen med ledelsen i klubben på Vertshuset.

Den «viktige» fjerdeplassen er verdiløs
Vi har alltid lurt på hva fjerdeplasser har i Vålerengas målsettinger å gjøre. Topp fire som sesongens mål er noe understimulerende tøv.

De som tror fjerdeplass i Tippeligaen gir plass i kvalifiseringen til Europa Ligaen, kan tro om igjen. Null sjanser. Og de som øyner en mulighet for Vålerenga til en eventuell ekstra Fair-Play plass, kan bare glemme det. Vår lokale ekspert på europeisk fotball-juss, Rune Julsvik, forklarer:

– Fair-play plassen tilfaller det laget som vinner fair-play konkurransen i tippeligaen.

– Fair play regnes ut etter følgende kriterier:

  1. Røde og gule kort
  2. Positivt spill
  3. Respekt/oppførsel overfor motstander
  4. Respekt/oppførsel overfor dommer
  5. Ledere/treneres oppførsel
  6. Publikums opptreden

– Med tre røde kort for Vålerenga er nok den fair-play prisen en saga blott. Det er bunnlaga Odd og Stabæk som topper fair-play prisen per 1. august. Det er krise hvis vi får en fair-play pris hvis disse laga kommer med. Det gjør nemlig at Norges poeng skal deles på 5 i stedet for på 4 deltakende lag. Så lenge Fair-Play-laga er søppel, så taper Norge kraftig på at dem er med.

– I år får Norge 0,20 poeng per seier Molde eller Rosenborg nå tar. (1 poeng delt på 5 deltakende lag). Dersom Norge ikke hadde hatt den jævla Fair-play plassen, så hadde vi fått 0,25 poeng per seier (1 poeng delt på 4 deltakende lag).

Billettnytt
Billetter à kr.180 til bortefeltet på Color Line Stadion søndag 21. oktober klokka 18 kjøpes via denne linken

Dagstur kr. 600. Bussbillett i Sjappa. Overnattingstur og private busser:
Følg linken ovenfor

Vålerenga i dag
Sportsquiz de luxe o la la på Bohemen klokka 18.18

En kommentar til «Dagboka onsdag 10. oktober 2012»

Legg igjen en kommentar