Dagboka mandag 8. oktober 2012

Hirschfeld holder koken. Statsbudsjettet skuffer. Vålerenga manglet hjerne. Det er mandagens overskrifter, og så vil vi ha øl! Takk, Lars! Uten Lars Hirschfeld hadde det sett stygt ut for Vålerenga denne sesongen. Med ham er vi blant de beste av røkla i eliteserien, uten ham ville vi kjempa i bånn. Nå har han tegnet ny … Fortsett å lese «Dagboka mandag 8. oktober 2012»

Hirschfeld holder koken. Statsbudsjettet skuffer. Vålerenga manglet hjerne. Det er mandagens overskrifter, og så vil vi ha øl!

Takk, Lars!
Uten Lars Hirschfeld hadde det sett stygt ut for Vålerenga denne sesongen. Med ham er vi blant de beste av røkla i eliteserien, uten ham ville vi kjempa i bånn. Nå har han tegnet ny tre-års kontrakt med klubben. Tippeligaens beste keeper skal dessuten ta trenerutdannelse og har påtatt seg ansvaret for å følge målvakttalentene i yngre klasser.

Les også: Hirschfeld forlenger med Vålerenga (vif-fotball.no)

Sviktet av staten
Vi har bare så vidt begynt å skumme statsbudsjettet for jubileumsåret vårt og kan ikke si noe annet enn at vi er djupt såra og vonbrotne. Allerede i morgen-timene lukta vi lunta; vi fant ikke en dritt om Vålerenga i budsjettlekkasjene. I skrivende øyeblikk legges budsjettet fram og vi kan ikke si annet enn at det er påfallende lite vålerengarelatert. Eksempelvis vil ikke en krone av de 25 ekstra millionene til reiselivet tilfalle Klanens reisekasse. 100-års jubilanter forskjell-behandles i kulturbudsjettet: Det Norske Teater får 800.000 i bursdag-presang, Vålerenga null. Et visst håp ligger i helsesektoren der dagtilbudet til demente skal styrkes med 100 mill; det vil være svært overraskende om ikke noe av dette tilfaller VPN-redaksjonen.

Svakt på Ullevaal
Selv med to-for-prisen-av-en kom det ikke mer enn sju tusen tilskuere på Ullevål selv om propagandaministerne i norsk toppfotball skryter av nesten elleve. Publikumssvikten skyldes selvsagt Strømsgodset, så det var bare rett og rimelig at Vålerenga kludra til gullgrillene biltjuvene har fått. Ett poeng er selvsagt ikke gull verdt verken for den ene eller den andre i fredagens oppgjør, i hvert fall ikke for Vålerenga som egentlig tapte to poeng i kampen om den verdiløse fjerdeplassen. Ja, vi sier verdiløs selv om det som regel er et lite håp om at plassen gir en Fair-Play-billett til Europa.

Les også: Godset sløste – Enga knabba poeng (kampreferat)

Martin satt høyt hevet over resten av laget for å studere de kongeblå i fugleperspektiv fra pressetribunen og så vel det samme som oss: Vålerenga uten Fellah er et lag uten hjerne. Første omgang var årsverste og Morten P i Dagbladet har slått fast at Vålerenga skal ha ny trener. Hans anti-Martin-artikkel i lørdagens papiravis var ikke Moppens årsverste, men vi slår likevel fast at Dagbladet er på desperat jakt etter en kvalifisert erstatter.

Vålerenga i Europa
Vi registrerer at Håvard Nielsen topper østerriksk Bundesliga med Salzburg Red Bulls etter borteseier over et bunnlag lørdag foran snaut fire tusen tilskuere. Vi registrerer at Mos fremdeles er uaktuell for spill i FC København på grunn av skade. Når det gjelder Harmeet Singh registrerer vi ikke noe som helst. Ikke annet enn at han har null mål for Feyenoord. Egentlig ikke så rart siden han har null kamper, hvorav de fleste heller ikke på benken.

Vi vil ha øl
Det måtte selvsagt Oilers til for å få den tyske nasjonaldrikken ut av VIP-losjene og ut til folket. Vi begrunner påstanden med spørsmålet: Hva heter olje på tysk? Idrettsforbundet raser, men hvorfor skjønner vi ikke. Når ølkranene åpnes er ikke det ensbetydende med at flatfylla inntar idretts-arenaene, såpass mange restriksjoner er det lagt på skjenkingen.

Les også: Viking vurderer ølsøknad (aftenposten.no)

I nevnte artikkel leser vi om åssen det er i Danmark. I Ålborg, for eksempel, kan man ta med seg ølglasset inn på sitt eget sete i hallen:

– Det praktiseres i alle ishockeyarenaer i Danmark. Tidligere var det et lite problem at folk kastet plastkrus med øl på spillerne om man var misfornøyd, men det er slutt nå. Ølet er blitt for dyrt, sier pressesjef i Aalborg Pirates, Søren Pedersen, til Aftenbladet.

Vi ser det som en selvfølge at Vålerenga følger opp med søknad om ølservering i jubileumsåret. Ikke fordi vi tror det vil påvirke publikumstilstrømningen i vesentlig grad og ikke fordi vi er så veldig øltørste i kampens hete, men for å styrke klubbens folkelige image; klubben for alle må dele godene med andre enn fiffen på UBC.

Vålerenga i dag
Fram Larvik – Vålerenga 2 i Framparken i Larvik (nei, ikke Fram-huset på Bygdøy) klokka 16

Legg igjen en kommentar