Godset sløste – Enga knabba poeng

Første omgang var et mareritt, men Vålerenga tok over det meste i andre.  Og takk til Peter Kovacs som har henta hentesveisen tilbake til fotballen etter noen tiårs fravær. Vålerenga – Strømsgodset 1-1 (0-1) Tippeligaens 25.runde, – Ullevaal stadion 05.10.2012 –  10.807 tilskuere. Nok en fredagskamp for Vålerenga, og det er gulljagende drammensere som kommer … Fortsett å lese «Godset sløste – Enga knabba poeng»

Første omgang var et mareritt, men Vålerenga tok over det meste i andre.  Og takk til Peter Kovacs som har henta hentesveisen tilbake til fotballen etter noen tiårs fravær.

Vålerenga – Strømsgodset 1-1 (0-1)
Tippeligaens 25.runde, – Ullevaal stadion 05.10.2012 –  10.807 tilskuere.

Nok en fredagskamp for Vålerenga, og det er gulljagende drammensere som kommer på besøk, taper vi så gir vi fingern til trønderhorer og ikke minst Solskjær, er det så ille egentlig? Deila tar med seg guttene sine på dagsutflukt til Oslo for å oppleve bylivet, kjøre trikk og spille fotball på kvelden – uansett utfall av kveldens kamp er nok alle guttene enig om at det har vært en fin dag.

Det er fakta faen at Vålerenga har spilt begredelig i store deler av sesongen, det er også fakta – med litt mindre faen – at vi kjemper om en 4.plass sammen med Tromsø. Med 16 lag i ligaen skulle en 4.plass tilsi at vi ihvertfall er i nærheten av å være et topplag – det Vålerenga presterer i 1.omgangen på Ullevaal kan være verdig et topplag i 8.divisjon avdeling 18 Oslo Øst. Det tar 14 minutter før Manchester City….eh, Strømsgodset tar ledelsen på en corner, Ibrahim putter 0-1 med låret etter litt klabb og babb i feltet.

De 45 første minuttene på Ullevaal har gitt intet annet enn elendighet i alle former og varianter. Et Vålerenga uten Fellah er som et menneske uten hjerne – en zombie om du vil – det skapes ingenting fremover, og ingenting er ikke en overdrivelse for vi har skapt nøyaktig null sjanser. For mens guttene på motsatt banehalvdel har spilt klikk-klakk og spilt samtlige VIF-spillere inn i alle verdens pølsebuer, har Vålerenga enda til gode å skape noe fremover.

Det aller mest tragiske med 1.omgangen er at Klanen har blitt sunget nedenom og under av pakket fra Drammen, her er det bare å ta selvkritikk og fikse det, samme faen hvem vi spiller mot skal ikke Klanen bli sunget ut på hjemmebane! Med mindre vi møter 26.000 anglofile idioter med Manchester United-drakt. Da er det tillatt for slike kamper er ikke Klanen verdig.

Andre omgang. Martin, som for anledningen benytter sjansen til å sitte varmt og godt i høyden, burde gi gutta en hårføner, krølltang og kalddusj i pausen. Et av grepene som blir gjort for å unngå nok en omgang fylt med spill Tangerudbakken ville overgått, er at Børven blir ofret til fordel for Zahid – Børven var ikke veldig toneangivende, men det var vel strengt tatt ingen andre heller.

Vålerenga hever seg flere hakk, men Godset viser også hvorfor Drammen mest sannsynlig ikke vil få noe seriegull med det første – og hvorfor topplag i Norge er nettopp det, topplag i Norge. Borte er den raske fotballen Godset prøvde seg på i 1.omgang (Godt tips når man spiller fin fotball er å ikke ha Kovacs i troppen) og istedenfor ligner de litt mer på LSK – altså ikke mye å skrive hjem om.

Fellah pådro seg et håpløst gult kort mot Fredrikstad når han stoppet en kontring mot et lag som ikke evner å kontre samme hva, så han ser kampen fra tribunen. Uten Fellah er det mange spenstige valg fremover for Vålerenga. Litt forskjellige formasjoner og folk ble prøvd utover kampen, Diamanka ligger i snitt 100 IQ over resten av laget hva fotball gjelder og dermed går mange av hans stikkere utover linja da ingen tar løpene. Noen burde også fortelle Diamanka alderen til Berre slik at han skjønner hva ståa er når det kommer til Berre og fart.
Vålerenga får sin første avslutning på mål etter kun 75 minutter spilt, det er mer enn nok for Anene som triller den lett forbi Larsen Kwarasey som så ut til å tenke på noe annet, for veldig «på» virket han ikke.

Begge lag presser på mot slutten, Godset fordi de kanskje muligens om alt går veien kan tape gull og sølv for å få en bronse, Vålerenga fordi vi ikke vil ha 7.plass i år igjen. Uansett hvor store sjanser som produseres mot slutten blir det fint lite mål. 1-1 til slutt i en kamp som tidvis varmer, men som tidvis er meget frustrerende. Vålerenga klarer å få 1 av 11 avslutninger på mål og knabber med seg et poeng i en kamp som kun kommer til å bli husket som kampen der Godset nok en gang sløste med sjansene og gjorde sin egen vei mye lengre mot seriegull.

Nå er det bare å håpe alle andre lag taper sine kamper, og vente på ny kamp 21.oktober da vi tar turen til Ålesund for å hilse på Reka og hente tre poeng.

Spillerbørs Vålerenga 4-3-3

Hirschfeld – 6 BB
Simon Larsen – 5
Andre Muri – 5
Giancarlo Gonzalez – 4
Benjamin Dahl-Hagen – 4
Bojan Zajic – 6
Kristofer Hæstad – 5
Pape Maly Diamanka – 4
Morten Berre – 4
Torgeir Børven – 4
Chuma Anene – 6
Innbyttere:
Ghayas Zahid fra 46 min – 6
Joachim Thomassen fra 46 min – 5

Børs-kommentar:
Første omgang var et mareritt, og det er Lars sine prestasjoner som gjør at vi ikke ligger under med mer. Spesielt har vi svak defensiv organisering, som fører til skummelt mange gratissjanser for Godset. Med to svært vellykkede bytter samt mer offensive holdninger og energi i laget vårt tok Vålerenga over det aller meste i andre, selv om gjestene også var nære en scoring til. En herlig stikker av Bojan som endte i en solid avslutning fra Anene var nok til at Vålerenga tok fortjent poeng i kampen.

Lars var best, men Bojan som sammen med Fellah er Vålerengas beste generelt i høst. Han var også sentral i mye av det offensive vi gjorde. Anene hadde sin kanskje beste kamp hittil og Zahid var et veldig interessant og friskt pust med sitt innhopp. Er det han som tar «jobben» til Fellah om han selges og?

Peter Kovac vil forøvrig bli husket som mannen som brakte hentesveisen tilbake til fotballen etter noen tiårs fravær. Takk, Peter!

Kampfakta

Mål:
0-1 14.min Abdisalim Ibrahim
1-1 75.min Chuma Anene

Vålerengas lagoppstilling:
Lars Hirschfeld – Simon Larsen, André Muri, Giancarlo Gonzales, Benjamin Dahl Hagen (Thomassen 46.min) – Kristoffer Hæstad, Pape Maly Diamanka – Bojan Zajic, Morten, Berre, Chuma Anene – Torgeir Børven (Zahid 46.min)

Kongeblå benk: Gudmund Taksdahl Kongshavn, Aleksander Solli, Joachim Thomassen, Chad Barrett, Ahmed Suleiman, Akinsola Akinyemi, Ghayas Zahid

Deilas smågutter:
Adam Larsen Kwarasey – Lars Christopher Vilsvik, Jarl-André Storbæk, Kim Andre Madsen, Razak Nuhu – Stefan Johansen, Abdisalim Ibrahim (Wikheim 84.min), Anders Ågnes Konradsen – Øyvind Storflor, Peter Kovacs, Muhamed Keita (Kamara 63.min)

Reservegutter:
Lars Cramer, Mounir Hamoud, Ola Kamara, Lars Iver Strand, Adama Diomande, Gustav Wikheim, Bismark Adjei-Boateng

Gule kort: 22.min Razak Nuhu, 37.min Bojan Zajic

Hoveddommer: Ken Henry Johnsen

Foto av målskårer Chuma Anene: VIF Media

En kommentar til «Godset sløste – Enga knabba poeng»

Legg igjen en kommentar