Dagboka fredag 5. oktober, 2012

Så var det kamp igjen. Og det en ganske viktig en. Hjemme mot Strømsgodset. Dessverre uten Mohammed Fellah, men stallen i Vålerenga burde da være bred nok til å fylle det hullet? Kamp mot Godset Lars Tjærnås skriver at Vålerengainteressen er i fritt fall i dagens Aftenposten, men for de av oss som ikke er … Fortsett å lese «Dagboka fredag 5. oktober, 2012»

Så var det kamp igjen. Og det en ganske viktig en. Hjemme mot Strømsgodset. Dessverre uten Mohammed Fellah, men stallen i Vålerenga burde da være bred nok til å fylle det hullet?

Kamp mot Godset

Lars Tjærnås skriver at Vålerengainteressen er i fritt fall i dagens Aftenposten, men for de av oss som ikke er sauer så spiller det ingen rolle. Jeg går på Vålerengakamp fordi jeg liker å gå på Vålerengakamp, ikke fordi alle andre gjør det. Og jeg slutter ikke å gå på kamp bare fordi det plutselig er blitt en motegreie å ikke gå.

Nok om det. Det skal innrømmes at Vålerenga ikke har all verden å spille for resten av denne sesongen, annet enn et fjernt håp om Europacupplass til neste år. (Forresten, så legger vi merke til at Ole Gunnar Solskjær klager på dårlig oppmøte på Røkkeløkka i anledning triumfen over Stuttgart. Bør han få sparken siden han har «mistet Tornekrattet»?) Men for egen del så vil en seier mot Strømsgodset, uansett hvor Vålerenga ender på tabellen – det kan strengt tatt ikke bli verre enn 8. plass og ikke bedre enn 4. plass) – være et svært kjærkomment bidrag til lykke i hverdagen.

– Vi møter et godt fotballag som har vært bedre enn oss i år og kjemper om gull. Det blir en god test for oss, det var nære på i Drammen, men vi får se om vi greier å bikke det til vår fordel i nå, sier Martin Andresen til VIF TV.

Han fortsetter.

– Godset spiller en klassisk 4-3-3, dersom motstanderen ikke har noe eget spill så blir de malt i senk.

Underforstått, Vålerenga har et eget spill og vet hvordan Strømsgodset skal møtes.

I sin faste «3 onside, 3 offside» spalte spekulerer Aftenposten i om Mohammed Fellah vil forbedre sine landslagsaksjer, de som følger med på fotball vet derimot at han er ute med karantene og kan hverken forbedre eller forverre ryktet sitt. Vi husker jo tross alt at Fellah nærmest egenhendig ga Godset et par poeng i fjor (eller var det i forfjor?).

Blant heltene fra kampen mot FFK er også Kamer Qaka uaktuell, han er ute med sykdom. Hverken Fegor Ogude, Nicolai Næss, eller Aaron Samuel kan bidra heller. Tosaint Ricketts fortsatt ikke spilleklar. Sukk.

Vålerengas tropp er dermed gitt ved Lars Hirschfeld, Gudmund Taksdal Kongshavn, Benjamin Dahl Hagen, Andreas Nordvik, André Muri, Aleksander Solli, Simon Larsen, Torgeir Børven, Morten Berre, Joachim Thomassen, Pape Maly Diamanka, Giancarlo Gonzalez, Chad Barrett, Ahmed Suleiman, Kristofer Hæstad, Bojan Zajic, Chuma Anene, Ghayas Zahid.

Tiltale

Politiet i Asker og Bærum har vært gjennom overgangssaken en gang til og innstiller nå på tiltale. Så er det opp til statsadvokat Torunn Gran om saken skal opp i retten.

Vi bare nevner at forrige gang fikk politiet saken i retur. Da ville statsadvokaten ha en mer detaljert etterforskning. For å være helt ærlig tror vi alle hadde vært tjent med at denne saken ble feid under teppe en gang for alle – og tenker med gru på hvordan verden hadde sett ut dersom Vålerenga hadde betalt 3-4 millioner mer for Veigar enn den ene millionen man tross alt sendte i retning Stabæk. Dessuten så ser opsjonen på Stengel ikke ut som verdens verste handel heller.

En kommentar til «Dagboka fredag 5. oktober, 2012»

Legg igjen en kommentar