Dagboka fredag 28. september 2012

Vålerenga er i ferd med å nå målet om topp fire. Er det derfor publikum svikter? Tre dager til kamp og fremdeles masse billetter igjen på bortefeltet i Fredrikstad. Vi har i utgangspunktet tilgang på 780 billetter og i går ettermiddag bikka salget 100 solgte. Turgruppa setter opp buss som går fra Bohemen mandag klokka … Fortsett å lese «Dagboka fredag 28. september 2012»

Vålerenga er i ferd med å nå målet om topp fire. Er det derfor publikum svikter?

Tre dager til kamp og fremdeles masse billetter igjen på bortefeltet i Fredrikstad. Vi har i utgangspunktet tilgang på 780 billetter og i går ettermiddag bikka salget 100 solgte. Turgruppa setter opp buss som går fra Bohemen mandag klokka 16.30. Bussbillett kr 200 t/r og kampbillett kr 180 kjøpes i Sjappa.

Vålerenga har heng på fjerdeplassen og redder ansikt i forhold til målsettingen topp fire. Flaut, men sant. Sjuendeplassen i fjor var faktisk mye bedre enn en eventuell fjerde i år; i fjor var vi tre poeng fra medalje og Europa. Nå er vi ikke i nærheten. Årets fjerdeplass er toppen av røkla. Topp fire er toppen av tåpelighet når det gjelder målsetting. Da var det nesten bedre med best i Norden og unike i Europa. Men hvorfor gjøre det så komplisert når det enkleste alltid har vært det beste? Vi kommer aldri til kort, vi kommer faktisk veldig langt om målsettinga rett og slett er å vinne neste kamp.

Om Vålerenga vinner i Fredrikstad er ikke så nøye nå, men vi hører allerede hylet fra bånnlaga om Vålerenga eksperimenterer for mye eller hiver for mange ungfoler innpå for å prøve ut noe nytt på tampen av sesongen som forsvant. Vålerenga har forresten aldri vunnet på nye Fredrikstad Stadion, men dette er høsten vi bryter barrierer; i forrige runde tok vi vår første tippeligaseier over Hønefoss ever. Sannsynligvis blir det Hirschfeld som slipper inn det obligatoriske målet fra Martin Pusic, men innerst inne håper vi på en reprise av tidlig målvaktbytte for å tirre opp flest mulig moralvoktere og bønder én gang til.

Interessen for Vålerenga er langt fra bånn, men den er synkende; publikum svikter og ledelsen tar febrilske grep. For å beholde sponsorer og lokke til seg nye skryter de på seg tre-fire tusen ekstra tilskuere i forhold til det reelle publikumstallet. Men ingen lar seg lure, så til Strømsgodset-kampen om en uke lurer ledelsen seg gladelig selv og strør om seg med gratisbilletter etter prinsippet to for én. Verdikuponger skal spres fra Bohemen, Vertshuset, Enga Bar & Café, Sjappa og Vallhall; et gammelt, velkjent triks som brukes når sirkus kommer til by’n.

Det er godt ledelsen har innsett at det er viktig å fylle tribunene selv om det går på inntjeningen løs. Men hvorfor gjøre det så vanskelig? Hvorfor ikke sette ned billettprisen med en hundrings en gang for alle? Kanskje ikke fullt så drastisk, men noe i den gata.

Snart helg og alle blir blide. Om det er for mye av det gode og du egentlig heller kunne tenke deg å være sur, anbefales en lang, tendensiøs artikkel om Martin og Vålerenga på det varmeste. Her kan du nyte et oppsop av alt negativt som er skrevet om Vålerenga siden Martin tok styringa over klubben. Gamle trenere og spillere står fram, supporterne er representert, og alle som måtte ha noe positivt å si glimrer med sitt fravær.

Les også: Møbelhandler på feil hylle (Josimar)

På tide å skjære gjennom? Ta en avstemning en gang for alle i stedet for å gå her å grumle? Nei, sånne avgjørelser er ikke opp til oss supportere å ta, supporterstyring av fotballklubber hører til sjeldenhetene. Her er en aldri så liten sjeldenhet:

Seattle (NTB-Reuters): Tilhengere av fotballklubben Seattle Sounders får avgjøre om kontrakten til klubbdirektør Adrian Hanauer skal forlenges. Klubben hevder at det er første gang i amerikansk proffidrett at tilhengerne får ta en slik avgjørelse.

Alle som har sesongbillett eller medlemskap i klubben får avgi stemme på internett. Sounders har over 42.000 tilskuere i snitt på sine hjemmekamper. Hanauer var del av eiergruppen som etablerte Sounders som MLS-lag i 2009. De gjorde det med løfte til fansen om demokratisk valg av ledere.

Det er ikke første gang Sounders gir tilhengerne rett til å fatte avgjørelser. I mars 2008 ble klubbens navn avgjort ved en avstemning. Også andre navnevalg er gjort på demokratisk vis. (©NTB)

Vålerenga i går
Vikingene fra Tønsberg sjokkåpnet, men hockeygutta våre dro i land en sikker 4-2 seier på Jordal i går. Vålerenga har full pott og topper tabellen med like mange poeng som Lørenskog og Oilers til sammen. Fyldig referat på de nye, flotte hockeysidene til Vålerenga

Vålerenga i morgen
Ny hockeyrunde. Vålerenga skal til Trondheim.

2 kommentarer til «Dagboka fredag 28. september 2012»

  1. Det er en surhetsgreie på supportersiden, og har har vært det lenge, slossing på tribunene og utrivelig for alle, og det holder veldig mange hjemme…
    Det starta med at Ultras/Sirkus/Ikaros tok over tribunene med klansstyrets velsignelse, og som vi nå ser, det er nesten tomt på 228 og i bendit…, så de får som de sår

Legg igjen en kommentar