Dagboka torsdag 27. september, 2012

Vi ønsker Stein Hoff velkommen til klubben og vi har lest Josimar. Dessuten er det hockeykamp i kveld, den vil du ikke gå glipp av!    Sportslig administrativ leder Ryktene gikk på mandag og i går ble det bekreftet. Stein Erlend Hoff er ansatt som sportslig administrativ leder i Vålerenga. Da historiens største idrettskandale i … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 27. september, 2012»

Vi ønsker Stein Hoff velkommen til klubben og vi har lest Josimar. Dessuten er det hockeykamp i kveld, den vil du ikke gå glipp av! 

 

Sportslig administrativ leder

Ryktene gikk på mandag og i går ble det bekreftet. Stein Erlend Hoff er ansatt som sportslig administrativ leder i Vålerenga. Da historiens største idrettskandale i Norge gikk for retten satt Morgan Andersen på tiltalebenken. Hoff var aldri siktet, tiltalt eller dømt  på noen som helst måte i forbindelse med John Obi Mikels proffkontrakt med Lyn. Derimot var han mannen Morgan forsøkte å legge all skyld over på. Morgan ble ikke trodd av påtalemyndigheter eller retten. Det ble Stein Hoff.

Fra dommen mot Morgan Andersen kan vi lese følgende:

Videre er retten ikke i tvil om at Hoff handlet etter instruks fra tiltalte (Morgan Andersen). Det vises til e-mailen fra tiltalte til Hoff av 8. april med vedlegg og Hoffs vitneforklaring i retten samt det forhold at tiltalte var Hoffs overordnede. Retten er dermed overbevist om at tiltalte forsettlig har medvirket til den straffbare handling som er beskrevet i tiltalebeslutningen post I første del.

Morgan blir ikke trodd, det blir Hoff. Hoff fremstår i dommen som en relativt naiv nikkedukke. Det er å håpe at han har blitt mer selvstendig og mindre naiv siden den gang.

Det som forundrer Dagboka er at Vålerenga ikke ville signere Herman Stengel for noen uker siden med på grunn av Gunnarsson-saken i vinter. I følge VG  var man redd mediestøyen det kunne medføre så lenge etterforskningen i Gunnarsson-saken ikke er avsluttet. Altså var man vel engstelige for omdømme til klubben. Å assosieres med mennesker som satt sentralt i Lyn under Mikel-saken derimot har ingen påvirkning på omdømme? Det oppleves som dobbeltkommunikasjon.

 

Bikkja til administrasjonen

Arbeidsoppgavene til Hoff skal bestå av  spillerlogistikk, lisensrapportering til NFF, reiselogistikk, overgangsregistrering samt koordinere helheten og aktiviteten på sport, herunder a-lag, rekruttlag, juniorlag og talentlagene. Hoff vil også få en viktig rolle for nye spillere i Vålerenga rundt praktiske forhold, bosted, integrering og andre praktiske forhold. Forhandlinger og lignende skal andre ta seg av etter det VPN erfarer. Det ser altså ut for at Hoff skal være en slags avansert materialforvalter, eller sekretær om du vil.

Det som synes merkelig er at kjerneoppgavene til Hoff er å få mennesker og/eller gjenstander til å komme seg fra A til B. Dette høres nok mer ut som en person fra reiseselskapet Ving eller Tollpost enn en med bachelor i idrettslære. Styreleder i Vålerenga, Åge Petter Christiansen, er hodejeger av yrke. Og dette er det beste de kom frem til?

 

Administrasjon ute av kontroll?

Nå er det 28 ansatte i administrasjonen på Valle. La oss anta at alle har 100% stilling og en gjennomsnittslønn på 350.000. Da har man en utgiftspost på 9.800.000. Høres ikke all verden ut? Vel, så kan du legge til sosiale utgifter, arbeidsgiveravgift, forsikringer også videre. Dette er en stor del av utgiftene ved å ha ansatte. Da kommer en raskt opp i 12 til 15 millioner. Det er mange mennesker og en stor arbeidsplass.

 

Josimar om Martin Andresen

Josimar sin artikkel om Martin Andresen har kommet på nett. Den fremstår som litt gammel siden den kom på trykk etter at Martin ble «fredet» på Valle i sommer, uten å nevne dette i særlig grad. Ellers er det en lang og vond oppsummering av fem år, og den har med seg historien om hvordan Martin ble ansatt mens Hamrén var på vei til Oslo for å signere kontrakt med Vålerenga.

For øvrig har Josimar glemt å kreditere fotografen i artikkelen, det er arbeidet til VPNs egen Grydis.

 

Hockey i kveld!

Så over til moroa. I kveld møter Vålerenga Tønsberg på Jordal. Lite visste vi at de spiller hockey i Tønsberg, men nå vet vi. Kampen starter 18:30 og du møter selvsagt  opp for å se serielederne øke forspranget sitt.

 

 

4 kommentarer til «Dagboka torsdag 27. september, 2012»

Legg igjen en kommentar