Dagboka onsdag 26. september, 2012

Ditt moralske kompass og etiske leggsår er på på plass. Vålerenga 2 vant mot Gjøvik, pressen har glemt at NFF har gitt dem og fair play-regler og du er invitert på tur til Fredrikstad.    Viktig seier Vålerengas andrelag beseiret Gjøvik i går. I følge klubbens sider var Vålerenga så dominerende i første omgang at de … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 26. september, 2012»

Ditt moralske kompass og etiske leggsår er på på plass. Vålerenga 2 vant mot Gjøvik, pressen har glemt at NFF har gitt dem og fair play-regler og du er invitert på tur til Fredrikstad. 

 

Viktig seier

Vålerengas andrelag beseiret Gjøvik i går. I følge klubbens sider var Vålerenga så dominerende i første omgang at de burde drept kampen allerede da. Det gjorde de ikke. Lite effektivitet foran mål gjorde at kampen endte 0-1 i Vålerengas favør. Videre rapporteres det at Gudmund Kongshavn briljerte, ikke minst hadde han en klasseredning på overtid og sånn sett berget alle poengene. Det er tvilsomt om Lars Hirschfeld ville gjort en like god jobb, sånn sett kan man si Vålerenga fikk en fordel av mandagens overraskende keeperbytte.

Vålerenga har 28 poeng og 8. plass på tabellen. Vålerengas trener, Aleksander Olsen, regner med at man trenger 32-34 poeng for å overleve. Da er det i hvert fall håp.

 

Fair play for media

TV2 med Morten Langli i spissen har gått til korstog mot Vålerenga for mangel på moral, mangel på etikk og manglende forståelse av fair play. Det er forsåvidt helt fair, men NFF har faktisk retningslinjer for media og. Fra forbundets sider «Hva er fair play?» sakser vi følgende:

Media bør tenke over sin rolle i forhold til:

  • At den er med på å påvirke fotballen i positiv forstand ved å gi fotballen oppmerksomhet
  • Å bidra til mest mulig fokus på spillet, kampen, det positive som skjer rundt fotballen
  • En for sterk personfokusering kan lett før til en uønsket utvikling ved å skape et negativt stempel på enkeltgrupper
  • Dommerne gjør sitt best. De må foreta mange og hurtige valg, og dommerne er selvsagt ikke feilfrie
  • Treneren gjør også sitt beste for klubben. Treneren, spillerne og støtteapparatet har et felles ansvar for de resultater som oppnås

Kunne vært interessant å foreta en dybdeanalyse av TV2 og se hvordan de skårer på disse punktene. Kanalen ville neppe kommet godt ut til enhver tid, antagelig kunne de fort vist seg å være blant Tippeligaens dårligste på fair play.

 Heldigvis er ikke alle i TV2 helt duste. Vår gamle venn, Davy Wathne, Konstaterer at diskusjonen rundt Vålerenga, Kongshavn og fair play bare er teit. Følgende kunne leses på twitter:

 

Jævla hykleri. Situasjonsbestemt moral.

Når Davy er bra er han bra!

 

2. lagenes egentlige problem

I mai spilte Bøler en kamp mot Hønefoss i 3. divisjon, en kamp Bøler tapte 2-8. Etter kampen kom Bølers trener, Atle Jan Olsen, med følgende hjertesukk:

A-laget tapte hele 2-8 for Hønefoss 2 tirsdag kveld på Haraløkka kunstgress. Samtidig var dette et nytt bevis på at Fotballforbundet må ta breddefotballen på alvor; når Hønefoss stiller med 7-8 Tippeligaspillere mot Bøler, mens de i andre kamper stiller med rene juniorlag. Da snakker vi ikke lenger fairplay, som Fotballforbundet forfekter i alle sammenheng.

Og han fortsetter:

Hadde det vært slik at Hønefoss (det finnes mange andre lag som gjør det samme) stilte med nogenlunde like mange A-lagsspillere i hver kamp hadde alle vært fornøyd. Men slik er det ikke nå, de topper lagene når de kommer i poengnød, noe som faller skjevt ut for lagene de «konkurrerer med». Fotball er å utvikle spillere, men det er og å konkurrere på like vilkår.

Dermed treffer Olsen fair play-spikeren klokkereint på hodet. Spørsmålet er om tippeligalagene skaper like konkurransevilkår i sine divisjoner hvor andrelagene deltar. Når Vålerenga stiller med sin faste keeper mot Gjøvik skaper de nettopp like konkurransevilkår i andre divisjon.

Bør det diskuteres en egen reservelagsliga igjen?

 

Hvor tok Tosaint Ricketts veien?

Mannen fra Canada ble varslet å være superrask. Så rask at ingen har fått øye på ham så langt ser det ut for. Etter hva VPN kjenner til har ikke den rumenske klubben han spilte for sluppet profflisensen foreløpig. I utgangspunktet er klubben hans konkurs og ikke betalt lønn på et halvt år. Vålerenga må derfor pushe på NFF som pusher på FIFA som i sin tur presser rumenerne til å slippe profflisensen, en prosess som tydeligvis tar litt tid.

Ricketts skal spille for Vålerenga ut sesongen. Det ser ikke ut for å bli mange kampene om lisensen ikke er klar sabla raskt. Virker noe klønete dette her…

 

Turopplegg til Fredrikstad

Klanens turgruppe spenner sikkerhetsbeltene og er klare for å reise til Østfold. 1. oktober ruller bussen fra Bohemen 16:30. For å være med koster det 200 spenn og du må kontakte Sjappa eller for å reservere sete. I kjent stil får du kjøpt drikke om bord, så alt du trenger å ta med deg er en liten neve sedler.

 

Nysignering på isen

Vålerenga hockey har sett til fotballen og forsterker angrepet mens de nedprioriterer forsvaret. Nå har de signert Sondre Olden, kun omtalt som «stortalent». Mer om ham leser du på hockeysidenes nye og vakre hjemmesider.

 

Pål Strand

I går falt han om på trening med hjertestans. Selv om han har bakgrunn fra Lillestrøm er det aldri hyggelig når slikt skjer. God bedring!

 

 

Klansmesterskap i FIFA 13

Vi avrunder dagen med invitasjon til Klansmesterskap i FIFA 13 som går av stabelen 13. oktober på Vålerenga vertshus. For mer informasjon og påmelding kan du ta deg en tur hit. Vinneren er kvalifisert til semifinalen i NM på Oslo City.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar