Fremtidsoptimisme

Vålerenga har et stabilt lag som kan matche det meste i Norge i jubileumssesongen. Det mener ihvertfall Fark som står bak det tredje leserbrevet i serien om lagets nære framtid. Det finnes fryktelig mye synsing på forumet, og det skal ikke mange tap til for at Martin bør gå, eller mange trepoengere til før folk … Fortsett å lese «Fremtidsoptimisme»

Vålerenga har et stabilt lag som kan matche det meste i Norge i jubileumssesongen. Det mener ihvertfall Fark som står bak det tredje leserbrevet i serien om lagets nære framtid.

Det finnes fryktelig mye synsing på forumet, og det skal ikke mange tap til for at Martin bør gå, eller mange trepoengere til før folk mener at vi bør reise en statue av ham. Imidlertid virker det som at han har en kontrakt (som ikke jeg har lest, så her er jeg på tynn is) som gjør at han kommer til å bli sittende en god stund fremover. Hvilket er bra for langsiktigheten. Og slik sett er det bra for langsiktigheten at vi mer eller mindre kan avslutte sesongen litt tidlig i år, og se mot neste år. Så la oss ta for oss lagdelene på en noenlunde edruelig måte (det er lenge til neste kamp som virkelig betyr noe, og vi har ikke gått på noen stygge tap for bunnlag på en stund, så pulsen bør være under kontroll).

Keeper
Lars med Gudmund som reserve. Lars har reddet mange poeng for oss før sommeren. Ære være ham for det. Personlig får jeg stort sett hjerteattakk når han setter linjen veldig lavt ved frispark. Og taklingen mot Rade P i Trondhjem var ikke det lureste vi har sett ham gjøre (Hadde du ikke trådt til i taklingen hadde du kunnet plukke opp ballen på vei mot mål.) Men han holder god standard. Gudmund har bra redninger når han kommer inn, men mangler fremdeles litt. Men slik skal det være når man sitter på benken, denne lagdelen er absolutt bra nok.

Midtforsvar
André og Giancarlo. Høy kvalitet. Kompletterer hverandre fint, godt spillende. Sikre begge to. Reserver: Aleksander, Andreas og Simon. Høyt nivå på reservene (til reserver å være).

Sidebacker
Simon, Joachim. Gode offensivt, men det er her vi har fått baklengsmålene mot oss. Internasjonalt ser vi at rom mellom sideback og midtstopper utfordres mer, og at flere og flere mål kommer fra kantene (tror vi kan si at to av tre mål i Brann-RBK var sidebackmat f. eks.), så her har vi en del å hente. Heldigvis har vi to sidebacker som blir bedre og bedre, så med ett år mer rutine skal du se at vi er der vi skal være. Optimistisk her foran neste sesong. Reserver: Benji og Andreas. Begge relativt unge. Hadde håpet på mer stabilitet hos Andreas, han lagde to mål mot RBK og virker ellers for unøyaktig. Men for all del, Freddy spilte vel til han var tolv år eldre, så han har masse tid å forbedre seg på. Konklusjonen er at vi har problemene på sidebackene, men at de trolig blir langt mindre til neste år.

Defensiv/sentral midtbane
Fegor og Doffen. Bra defensivt team. Kunne vært bedre offensivt. Tydeliggjort når vi ser Diamanka på sitt beste. Sliter med for mange kort (9 gule til sammen hittil i år). Innbyttere: Aleksander, Bojan, Berre, Fellah. Og sikkert flere til. Sterkt at så mange kan spille der, men det ser ut til å ha blitt litt for mye rotasjon. Spillerne er ikke godt nok vant til hverandre, og ballen går ikke raskt nok eller ut over sidelinjen. Her kan vi bli bedre (derfor ble Diamanka leid inn. Har fungert OK, men har alt for mange balltap på feil sted, og får unødvendige kort.).

Kantspillere
Fellah og Rickett. Svært spennende par. Det er vel å forvente at Fellah har tenkt seg til utlandet for å få godt betalt for å sitte på en innbytterbenk, men så lenge vi har ham bruker vi ham for å vinne kamper. Forstår at plassen hans venter på Kamer eller Stengel, men har ikke sett dem som folk som gjør like mye av seg som Fellah på sitt beste. Rickett er også spennende, vi gleder oss. Reserver: Bojan, Chuma, Berre. Her kunne vi absolutt vært bredere.

Spisser
Børven og Chad. Eller Børven og Samuel. For neste år er trolig det siste mest aktuelt, og det er jo et flott par. Reserve: Chuma. Snittalder 19 år. Disse tre kan jo bare bli bedre!
Alt i alt er logikken tydelig. Siste innkjøpsvindu var svært vellykket, og hvis vi beholder disse spillerne en stund fremover er det bare å glede seg. Spillestilen er justert fra den ekstreme posessionfotballen som ga oss 77% ballinnehav mot Sogndal men 0-2 i resultat. Men fremdeles må det jobbes mye med den mest krevende siden av denne typen fotball: All løpingen. Det er bare å ta på seg løpeskoene, gutter, spillestilen VIF har valgt er ekstremt løpskrevende av alle spillere. I vinduet til våren står Stengel på handlelisten, bortsett fra det har vi et stabilt lag som trolig kan matche det meste i Norge. Så vil det jo vise seg hvor godt vi klarer oss i jubileumssesongen.

Fark

Les også: Sjefen har et stort utviklingspotensiale  Om å evaluere seg i hjæl

En kommentar til «Fremtidsoptimisme»

Legg igjen en kommentar