Kongshavn for landslaget!

En bedrøvelig første omgang ble avløst av en omgang hvor Anene, Quaka og Kongshavn viser mestertakter. Fellah kan også nevnes her, men samelignet med de tre andre har han blitt gammal. (Foto: Eirik Førde – Digitalsport (arkiv) Vålerenga – Hønefoss 3-2 (1-1) Tippeligaens 23. runde – Ullevaal Stadion 23. september 2012 – 8.927 tilskuere Manglende … Fortsett å lese «Kongshavn for landslaget!»

En bedrøvelig første omgang ble avløst av en omgang hvor Anene, Quaka og Kongshavn viser mestertakter. Fellah kan også nevnes her, men samelignet med de tre andre har han blitt gammal. (Foto: Eirik Førde – Digitalsport (arkiv)

Vålerenga – Hønefoss 3-2 (1-1)
Tippeligaens 23. runde – Ullevaal Stadion 23. september 2012 – 8.927 tilskuere

Manglende moral?
Før kampen blåses i gang ryktes det at Hirschfeld ikke skal spille til fordel for Kongshavn. Flere stusser derfor når Hirschfeld blir byttet rett etter kampstart. Årsaken skal være at Kongshavn da får spille morgendagens kamp mot Gjøvik for andrelaget. Fra tid til annen får TV2s ansatte rykninger, denne gangen har de utnevnt seg selv til moralens voktere, selve bærebjelken i arbeidet med Fair Play. Morten Langli synes i hvert fall det er ufint og mener Vålerenga da oppnår en fordel. Han ser da helt bort fra at dette taktiske spillet langt fra er risikofritt for Vålerenga. Kongshavn har blitt utvist før, og kunne sånn sett blitt utvist i dag og, eller skadet. Hvem skulle da voktet Vålerengas mål?

Manglende moral er når man omgår fastlagt regelverk for å oppnå fordeler en ellers ikke har rett og krav på. Litt som TV2 oppfører seg i forhandlinger med Canal Digital.

Første omgang
Etter denne innledende runden med filosofiske betraktninger angående temaene «etikk» og «moral» var de fleste klare for å ballspillet. Bortsett fra spillerne. Fellah dundrer av et skudd fra distanse, Hønefoss skaller ned Larsen. Flere ganger faktisk. Utover det veives det med armer og Vålerengaspillere blir dytta over ende innenfor Hønefoss sin 16-meter. Eneste som synes dette er ugreit sørger for Vålerengas mål. Helt upressa kaster en fra Hønefoss seg frem og header ballen i mål. Vålerenga tar ledelsen.

Det varte riktignok ikke lenge. En av folka fra Hønefoss sparker en sjelden gang ballen fremfor motspiller og skrur kula lekkert inn bak Kongshavn. Riktignok pressa ikke Vålerengas forsvarere ballfører i det hele tatt, noe som gav ham god tid til å sikte. Akkurat den setningen har vi vel skrevet i noen år nå.

Derfra og ut ble første omgang en lidelse mangeganget av vinterkulda. Hvor mange kommer på kamp i november tro? Gjestene satte opp hønsegjerdet sitt på 16meteren sin, mens Vålerenga beleiret dem uten å kunne trenge gjennom. Det ble MYE balltrilling og noen kontringer, for å si det sånn. Dessuten var solnedgangen over åsen nydelig for oss som var plassert på et vis så den var synlig.

Andre omgang
Andre omgang bar bud om noe bedre da Vålerenga satte mye mer trøkk fra start.  Etter et kvarter ble det banens sinnsykt klart bestemann som satte inn et av sine skudd. Fellah dominerte ellers med finter og fine pasninger til spillere på løp. Litt til så scorer Børven et par stykk på sånt selv om han brant to 100%-sjanser i dag. Det er neppe fordi han spiller på feil plass.

Aldri har det vært lettere å finne banens beste. Anene ble nestemann med et godt plassert skudd 20 min etter Fellahs mål. Deretter blir det stress. Hønefoss kjemper på og gir juling. Larsen blir skalla ned tre ganger. I andre idretter er det teknisk knockout, i fotball er det noe som forbigås i stillhet. Hønefoss får til slutt reduseringen sin og på et tidspunkt har vel Vålerenga klart å skvise 11 mann innenfor egen 16-meter. Til tross for det ble det aldri virkelig spennende og fingrene ble frosne.

Vålerenga gjorde jobben. Men så bare bedre ut i en omgang.

Epilog 
Kongshavn gjorde en svært god jobb og hadde noen klasseredninger. Når Jarstein og Pettersen blir ferdige med å krangle om hvem som gjør færrest feil er alt duket for Kongshavn. Det er vanskelig å se for seg et større keepertalent i Norge i dag.

Og er det snart på tide at norsk fotball slutter med sin patetiske publisering av solgte billetter. Du skal være full som en nypult sjømann i Hamburg for å tro at det var nesten 9000 der.

Børs Vålerenga 4-2-3-1

Hirschfeld for kort tid (!)
Larsen 4
Muri 4
Gonzalez 4
Hagen 4
Hæstad 4
Qaka 5
Fellah 7 BB
Børven 5
Zajic 6
Berre 5
Innbyttere:
1′ Kongshavn 6
46′ Anene 5
84′ Samuel (for kort tid)

En kommentar til «Kongshavn for landslaget!»

Legg igjen en kommentar