Dagboka onsdag 5. september, 2012

I dag skriver vi noen setninger om 3 gamle (og ikke fullt så gamle) helter, og noen om de unge. Gamle helter hit og dit Det er snart landskamp. Da er det ikke til å unngå at Norges mellomfornøyde og/eller klubbløse spisser gjør seg lekre for pressen og eventuelle beilere. I dag har funnet tre … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 5. september, 2012»

I dag skriver vi noen setninger om 3 gamle (og ikke fullt så gamle) helter, og noen om de unge.

Gamle helter hit og dit

Det er snart landskamp. Da er det ikke til å unngå at Norges mellomfornøyde og/eller klubbløse spisser gjør seg lekre for pressen og eventuelle beilere. I dag har funnet tre skjebner med større eller mindre grad av Vålerengarelevans.

Eller for å si det rett ut, så det vel bare Moas historie som virkelig er relevant for vårt kjære Vålerenga. Hans dager i Hannover er muligens på hell, og da er det ikke rart at han vil videre. Helst til en større klubb, for eksempel Lazio som tydeligvis har ført samtaler.

– Det var mye prat, men det kom aldri noe på bordet. Agenten min tar seg av slikt. Det var mye frem og tilbake, men heldigvis slipper jeg å få med meg alt mulig rart, sier Moa i VG og fortsetter.

– Jeg har ambisjoner om å spille for en stor klubb og kjempe for titler. Hvis det riktige tilbudet dukker opp skal du ikke se bort fra at jeg tar det. Men akkurat nå er ikke det noe jeg tenker over, sier Moa til VGTV.

Her er det faktisk mulig at det skjer noe, spesielt dersom han får kontroll på ryggplagene. I så fall vil det nok dryppe litt på Vålerenga også, ingenting er vel hyggeligere enn at en allerede solgt spiss kan bidra økonomisk.

Ung gammel helt

Joshua King er en annen som bruker landslagsplassen for det den er verdt. Etter å ha skrytt nivået til Manchester 2 opp i skyene på TV-sporten i går.

– Manchester 2 hadde kjempet minst midt på tabellen i den norske eliteserien, sa han på skjermen.

Så leser vi følgende på VG-Nett:

– Jeg har satt meg en frist til jul. Har jeg ikke fått mer spilletid da vil jeg vurdere å skifte klubb. Helst vil jeg fortsette i England, men skal jeg tilbake til Norge, er Molde den eneste aktuelle klubben, sier King til VG Nett.

Ærlig talt Joshua, Molde?? Vel er det greit med vante omgivelser – les Ole Gunnar – men har du noen anelse om hvordan det er å bo i den byen? Manchester er det ikke, ikke Oslo heller.

Som sagt så anbefaler vi en klubb som ligger plassert like over der du har plassert din nåværende klubb: vi tror du med litt trening hadde tatt nivået i Vålerenga og utviklet deg bra. Og herfra er veien til større klubber i Europa kort.

Gamle gamle helter

Og så er det den obligatoriske appellen fra John Carew/Per Flod. «Ryktene» sier han kan ende opp i Racing Santander i følge El Diario Montañes tirsdag. Flod vil ikke kommentere dette, men bidrar med følgende

– Det er fortsatt åpent i en del land, for eksempel MLS (USA), som har helt andre regler der man kan gå til andre klubber mellom vinduene. Det gjelder også store deler av Asia og en del land i Europa, sier Flod til VG Nett.

Vårt tips: Quatar eller Kina, Spania er nok forbeholdt de noe yngre til sinns.

Overgangssaken

Norges Fotballforbund skal granske alle internasjonale overganger i perioden 2007-2011, visst nok på grunnlag av Vålerenga og Stabæks dobbelhandel med Herman Stengel og Veigar Pall Gunnarsson. Akkurat i dag framstår det grunnlaget som ganske så latterlig – dvs at Gunnarsson skal være mye mere verdt enn en opsjon på Stengel – men så kan en neppe forvente annet enn at NFF ligger et stykke bak nyhetsbildet heller.

Unge helter

Derimot så skal Vålerenga unge helter ut i en svært viktig kamp mot Elverum i kveld, kl 19 i Vallhall. Såpass viktig er kampen at hjelp innhentes fra a-lagsstallen.

– Det er klart og vi kommer til å stille med flere a-lagsspillere og så sterkt lag vi har tilgjengelig, sier Alberto Loberto på vif.no. Han fortsetter

– Vi kommer sannsynligvis til å få se Gudmund Kongshavn, Aleksander Solli, Andreas Nordvik, Martin Andresen, Kamer Qaka, Suleiman Ahmed, Chuma Anene og Aaron Samuel. Med andre ord stiller vi med et lag som kan ta viktige poeng for oss. Morten Berre, Nicolai Næss og Benjamin Dahl Hagen sliter dessverre med litt småskader og kan ikke bidra mot Elverum. Vi håper de blir klare til lørdagens kamp mot FK Tønsberg.

Laget vil garantert sette pris på støtte fra tribunen.

En kommentar til «Dagboka onsdag 5. september, 2012»

Legg igjen en kommentar