Dagboka onsdag 22. august, 2012

Det skjer ting, Torgeir Børven har gjort unna sin første treninger med laget og Vålerenga har leid inn den sentrale midtbanespilleren Papa Maly Diamanka, fra Rayo Vallecano, ut sesongen. Samtidig antydes at det kan være mer på gang før overgangsvinduet stenger. Ikke det at vi synes skoen trykket hardest på midtbanen, men en ung (22 … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 22. august, 2012»

Det skjer ting, Torgeir Børven har gjort unna sin første treninger med laget og Vålerenga har leid inn den sentrale midtbanespilleren Papa Maly Diamanka, fra Rayo Vallecano, ut sesongen. Samtidig antydes at det kan være mer på gang før overgangsvinduet stenger.

Ikke det at vi synes skoen trykket hardest på midtbanen, men en ung (22 år) spiller fra La Liga, uansett lag, kan ikke være noen svekkelse av troppen. Husker vi samtidig at Fegor Ogude er skadet ut sesongen, at Harmeet (Hvem var det igjen?) Singh er solgt, og at de som for tiden bekler den sentrale midtbanen for Vålerengas midtbane tidligere har vist at de tåler konkurranse om plassene, skal vi kanskje si oss riktig godt fornøyd. Leieforholdet viser også at lagledelsen har tatt en titt på terminlista og tabellen og konkludert med at det fortsatt er håp for sesongen. Får en tro.

Vålerenga har også opsjon på Diamanka i tilfelle han slår gjennom.

– Han er en annerledes spillertype enn de vi har fra før. Diamanka er veldig glad i å være involvert, han trives med å sette i gang og styre spillet bakfra, Håvard Lunde, til VG Nett og legger til at man håper å få Diamanka klar til spill allerede til helgen.

Børven, samt flere?

Torgeir Børven er igang med sine første treninger i blått og får skryt, nærmest skamros, fra Martin Andresen.

– Torgeir er fortsatt et talent, som vi håper å utvikle videre. Han er en spiss med gode bevegelser og veldig god avslutningsteknikk. Han er vant med å komme seint inn i boksen, etter å ha spilt litt indreløper og kant i Odd i tillegg til spiss. Han er en målscorer som minner meg litt om Solskjær. Torgeir har i hvert fall noen av de samme egenskapene: Det er ingen ekstreme ting, bortsett fra at han er ekstremt god til å avslutte, sier Andresen til Dagbladet.

– Jeg er ikke noen Usain Bolt eller John Carew i lufta. Jeg benytter muligheten når jeg får den, det er nok forsen min. Solskjær light, svarer Børven.

Andresen igjen:

– Nå er vi veldig glad for å ha fått inn Torgeir etter å ha solgt flere. Vi har mistet Marcus, solgt Håvard og Harmeet og var på utkikk etter en spiss før det også. Det kan hende det kommer flere.

Og vi avslutter saken med å sitere Børven på hvorfor han valgte Vålerenga

– Jeg tenkte meg godt om før jeg bestemte meg. Jeg kom fram til at det ville være kjekt å prøve noe nytt. Jeg har vært i Skien i fem år allerede, og da var dette en fin mulighet. Vålerenga er en stor klubb, og de selger mye spillere videre. Sånn sett følte jeg det var en fin mulighet, sier han i Dagbladet.

Slikt sett så er tydeligvis viktig at Vålerenga har en viss omsetning av spillere til utlandet: det øker klubbens tiltrekningskraft på yngre ambisiøse spillere. Og bare tenk på hvor mye den tiltrekningskraften hadde økt om laget i tillegg kunne skilte med regelmessig, og til dels suksessfylt, Europacupdeltagelse.

Ellers…

Så ser vi at fotballdomstolens kvern omsider har malt ferdig og at Marcus Pederesens lille gest mot den sympatiske delen av Stabæksupporterene har blitt belønnet med en bot på 7500. Det var det vel verdt?

6 kommentarer til «Dagboka onsdag 22. august, 2012»

  1. Carew vil være perfekt i VIF. litt i tvil om formen hans men vil tiltrekke publikum og tror han kan være en god inntektskilde for klubben. hvis carew får en hel vinter med trening så tror jeg han blir en meget farlig spiss ved siden av Torgeir Børven. Carew vil passe bra inn i systemet til VIF. Han har hatt mange nedturer siste årene men tror han kan slå til i VIF for alle vet hva som bor i han hvis han får tid til å bli god igjen

  2. Han er en helt annen spiller en T.A Flo.
    Laget er annerledes og spiller en helt annen fotball enn den gang.
    Det er mye å ta med i betraktning.
    Tippeligaen er ikke den beste ligaen og Carew som spiller passer inn i den for øyeblikket. han kommer ikke til å bli en god utenlands spiller igjen men tror han vil lykkes i Tippeligaen. Kanskje ikke i slutten av denne sesongen men tror han vil lykkes neste sesong hvis han jobber for det. han har meget god fysikk og er en smart spiller i boksen. En ting som er med Carew er at han må trives med laget for å spille bra noe jeg tror han vil gjøre i Vålerenga. Hvis han kommer til klubben så blir det ikke for å selge vesker for å si det sånn 😉

Legg igjen en kommentar