Dagboka fredag 17. august 2012

Synkende BMI-indeks i spillergruppa, flopptopp og friidrett avslutter denne dagbokuka Vålerenga i dag 23 kamper og 3 mål var det Veigar Páll Gunnarson fikk ut av overgangen til Vålerenga eller motsatt. Nå er han fristilt fra kontrakten som opprinnelig gikk ut etter 2014-sesongen. Om han vender tilbake til Stabæk eller velger bedriftsfotball for McDonald er … Fortsett å lese «Dagboka fredag 17. august 2012»

Synkende BMI-indeks i spillergruppa, flopptopp og friidrett avslutter denne dagbokuka

Vålerenga i dag
23 kamper og 3 mål var det Veigar Páll Gunnarson fikk ut av overgangen til Vålerenga eller motsatt. Nå er han fristilt fra kontrakten som opprinnelig gikk ut etter 2014-sesongen. Om han vender tilbake til Stabæk eller velger bedriftsfotball for McDonald er ett fett for oss, vi syns bare det er trist at en så god spiller ikke fikk det til i klubben vår. Mulig det var (og er) den betente overgangssaken som beit seg fast i hue hans og sørga for at han surna, mulig det var et litt for stort ego i den lille, runde kroppen, mulig han var sinna på Martin eller Martin var sinna på ham. Ikke veit vi, vi veit bare at både han og Vålerenga er fornøyd med at kontrakten nå er avsluttet, og vi gjør som leder av sportslig utvalg, Håvard Lunde, gjør på klubbens sider, vi ønsker Veigar lykke til med veien videre.

Vi hadde som sagt store forventninger til Veigar for et år siden, men – som så altfor ofte før med Vålerenga – endte det med en flopp. Floppen Gunnarson er langt fra så stor som Melkadze, Flo og Stefan, for å nevne noen, men følgene, med hele overgangssaken og alt omkring den, gir denne floppen helt andre proporsjoner. Nei, sportslig sett er Veigar milevis unna Vålerengas verste signeringer. På flopptoppen regjerer fremdeles Levan og Stefan. Ja, dere har vel ikke glemt rumeneren Dorian Stefan. Wikipedia skriver:

Stefan gikk til norske Vålerenga før 1990-sesongen. Før seriestart ble han utpekt til klubbens nye midtbanedirigent, og spilleren som skulle fylle hullet etter Lars Bohinen. Han slo imidlertid aldri til, og ble sendt hjem etter tre måneder. I 1991 kåret avisen Aftenposten Stefan til nest største utenlandske feilinvestering i norsk fotball det siste tiåret.

Vålerenga for 15 år siden
Når vi nå har kommet inn på fortid og før det også har nevnt Håvard Lunde, kultfigur og leder i sportslig utvalg, er det duket for å sakse fra dagbøkene rundt helga 17. august i 1997:

Fredag 15. august 1997
I morgen har Håvard Lunde muligheten til å bli årets første Norgesmester fra Vålerenga. B-NM i stavsprang går nemlig av stabelen, og der stiller Håvard, som hopper for vestlandsklubben Trio, som en av favorittene.
I fjor ledet HHH konkurransen en stund, med imponerende 3,90, men så måtte han stikke for å spille rekruttkamp for Enga, og han endte til slutt på 2. plass. I år slipper han dette, og han sier til VPN at han regner med å knuse sin egen personlige rekord på 3,92. Han har hele to hopp bak seg i år.

Mandag 18. august 1997
Håvard Lunde tok lørdag sølv i stavhopp i helgens B-NM i friidrett. Håvard kom seg aldri over noe som var høyere enn 3,50, og måtte dermed finne seg i å bli slått med 30 centimeter av vinneren.
– Nei, dette var dårlig, sa HHH til VPN. – Jeg fikk ikke ordentlig fart i tilløpet (da han rev på 3,70. red.anm.) og da går det dårlig.
Vi i VPN gratulerer Håvard allikevel. Vi er rimelig sikre på at B-NM i stavhopp aldri har hatt en så solid sølvmedaljevinner.

Vålerenga i morgen
Det er bare å hoppe i det. Niks Vålerenga, kun Premier League og fotball på boks.

Legg igjen en kommentar