Vålerenga – Manchester United 0-0

Vålerenga – Manchester United, Treningskamp – den årlige Walmart Bowl, 05.08.12 Ullevaal Stadion , 24.988 tilskuere Så var den store dagen endelig kommet. Alle fra bøgda som ikke klarte på komme seg innover for å se Justin Bieber da han gjestet Tigerstaden kom denne gangen innover. De kom fra Mauseidvåg og enda mindre plasser. De … Fortsett å lese «Vålerenga – Manchester United 0-0»

Vålerenga – Manchester United, Treningskamp – den årlige Walmart Bowl, 05.08.12
Ullevaal Stadion , 24.988 tilskuere

Så var den store dagen endelig kommet. Alle fra bøgda som ikke klarte på komme seg innover for å se Justin Bieber da han gjestet Tigerstaden kom denne gangen innover. De kom fra Mauseidvåg og enda mindre plasser. De heldige kjente en som hadde flyttet fra plassen for å gå på skole. Resten gjorde som loffere og omstreifere gjorde før I tiden. De sov under åpen himmel natten før kamp slik at de for første gang kunne se sitt Manchester, det nest beste laget i byen. Og akkurat som i Oslo så bærer det beste laget stolte blå drakter, mens lillegutt og prügelknabe må spille i rødt og hvitt.

Med Vålerengaøyne så knyttet det seg mest spenning til å kunne ta Gonzalez nærmere i øyesyn. Det skal bli godt å få litt mer dybde i det bakre leddet.

For hun dama som stod ved siden av meg på t-banen i svart Uniteddrakt på vei til kamp så knyttet det seg mest spenning til å være kamp. For det hadde hun aldri vært før.

Kampfakta
Vålerengas lagoppstilling: Talksdal Kongshavn (45 min. Hirschfeld) – Larsen, Muri, Gonzalez, Dahl Hagen – Hæstad (65 min. Akinyemi), Suleiman, Fellah – Berre (80 min. Leigh), Anene, Zajic (45 min. Olsen)
Innbytterbenken: Hirschfeld, Solli, Næss, Laajab, Leigh, Barrett, Pusic, Skinyemi, Olsen
Bøndas lagoppstilling: Lindegaard – Valencia, Ferdinand, Vidic (60 min. Anderson), Keane – Carrick, Scholes (74 min. Powell), Nani – Young (74 min. Lingard), Welbeck 60 min. Kagawa), Rooney (74 min. Hernandez)

Hoveddommer: Jørn Tysnes, Linjedommere: Frode Veie og Frank Tønnesen.

Kampinntrykk
Første omgangen bar preg av at det var en treningskamp. Det skjedde litt de første 10 minuttene, deretter 30 minutter med vakum før det ble et par gode sjansen som Welbeck og Suleiman brant. Det var ikke lett å spille mot United, de er har noen spillere som ikke er helt Jostein Flo med ballen, så man må jobbe for å få tak i den, men de virket heller ikke spesielt farlige og var tidvis veldig stasjonære.

Vålerenga gjør noen bytter i pausen, og inn kom Dag Alexander Olsen som jeg kun kjenner fra artikler om unge norske fotballspillere som prøver lykken i utlandet. Mener å huske han har vært innom Tottenham og Valencia. Litt overrasket over å se ham på banen for oss da jeg ikke var klar over at han var på prøvespill. Vel, sånt skjer når man velger å dra på ferie og ikke følger med..

Andre omgang var omtrent som første. Manchester kom til noen gode sjanser, men blåste alle utenfor.

For oss så var Chuma Anene nærmest en goal. Det kom et innlegg fra kanten som gikk over hele forsvaret og på bakerste steg Anene til værs og stanget ballen i mål. En halv meter innenfor streken klareres den av Wayne Ronny og dommer og linjemenn sier spill videre.

Vi skulle muligens også hatt et straffespark midt i andre omgang. Pusic kom på et løp fra dypet og ble lagt i bakken i det han skar inn i feltet. Dommer vinket spillet videre.

Litt vanskelig å si hvordan det virker som om Gonzalez er. Han var lite involvert i spillet og ble ikke satt på de store prøver. Han virker å ha god spenst og lar seg ikke lure så lett en mot en. Uansett vanskelig å felle noen dom over spilleren – til det var motstanden alt for svak.

Ellers så var jo Manchestersupporterne et artig skue. Med unntak av to brødre som stod oppe i hjørnet av Gaza og prøvde å lage liv så satte de seg rolig ned på plassene sine og holdt vel mer eller mindre kjeft under kampen. Det var litt støy tidlig i kampen og det kom noen United klapp, klapp, klapp innimellom, men utover det så var det nesten som å være på et friidrettsarrangement. Det var tribuneklapping ved corner, innbytte av spillere som for dem var kjente, frispark o.l. I det hele tatt en trist gjeng, men de skal i alle fall ha dette: De var bedre enn de norske Liverpool-supportene som pleier å radbrekke den gamle Celticsangen You’ll never walk alone ved å synge den ca 35% for fort.

Se fler bilder fra kampen her.

Spillerbørs
Taksdal Kongshavn 6
Larsen 5
Muri 6
Gonzalez 6
Dahl Hagen 5
Hæstad 5
Suleiman 6
Fellah 6
Berre 6
Anene 5
Zajic 6
Hirschfeld 6
Laajab 5
Leigh – For lite tid
Pusic 5
Olsen 6

En kommentar til «Vålerenga – Manchester United 0-0»

Legg igjen en kommentar