Dagboka tirsdag 7. august, 2012

Dagboka er fortsatt i feriemodus, men et par ord skal vi allikevel få klemt ut. Dessverre blir det ord som omhandler 2. lagets tap mot Valdres i går. På den annen side kan vi si oss glade for at Vålerenga greier å hanke inn en god del penger på Manchester United kampen. Det ble ikke … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 7. august, 2012»

Dagboka er fortsatt i feriemodus, men et par ord skal vi allikevel få klemt ut. Dessverre blir det ord som omhandler 2. lagets tap mot Valdres i går. På den annen side kan vi si oss glade for at Vålerenga greier å hanke inn en god del penger på Manchester United kampen.

Det ble ikke akkurat noen ny opptur for Gudmund Taksdal Kongshavn etter storspill i første omgang mot Manchester United på søndag. Han ble utvist tolv minutter før slutt etter hands utenfor 16-meteren og Vålerenga gikk på et surt 2-3 tap etter å ha hentet opp Valdres 1-0 ledelse fra første omgang. Moussa Nije og Mathias Blårud scoret Vålerengas mål.

Vi stjeler litt (litt?? alt!) fra FrankOs kampref som ligger på forumet


Det ble nok et surt tap.

En elendig førsteomgang, hvor vi tross alt hadde noen sjanser, men som Valdres rettferdig nok ledet. Vi kommer tilbake i andre og scorer to ganger. Vi er også nære med å score flere. Like etter 2-1-målet kom Blårud seg fri igjen, skuddet ble nydelig plassert forbi keeper, men dessverre strøk den stolperota på feil side.

Så kommer 2-2 som er et ordentlig klovnemål. På tross av at vi skal trygge defensivt, blir en fyr spilt gjennom. Han skyter rett på Kongshavn fra skrå vinkel, Kongshavn gir retur, så masse klabb og babb. Kongshavn kaster seg i beina på Valdres-spilleren, bommer på ballen, så kommer Dawda inn og kåler minst like mye. Det ender med at Valdres-spilleren får pirka ballen i retning mål i 2 km/t, En sprellende Dawda kaster hånda (!) etter den trillende ballen og dytter den over streken. Dommeren ignorerer handsen og dømmer mål – riktig nok.

Like etter er det et nytt langt spill i bakrom, Kongshavn kommer ut, Valdres-fyren flikker ballen retning forbi Kongshavn som er nær den med hånda. Vet ikke hvor med vilje det var, dommeren drøyde med å blåse, men da han gjorde det visste alle at det var det røde kortet som kom opp.

Engebretsen er kanskje et keepertalent, problemet er at han ikke har høyden med seg. Derfor er det veldig dumt å forårsake frispark på 20 meter. Første gangen gikk ballen i muren og vi fikk avklart, den andre gangen gikk ballen også i muren, men returen til en Valdres-spiller som skjøt rett mot Engebretsen. Han får ballen i brystet, gir retur og mens VIF-forsvaret sover var det en Valdres-spiller som lett kunne breiside ballen i mål fra sju meter.

Moussa Nije hadde et positivt innhopp igjen, ellers var det ikke mye å rope hurra for.

Det var en annen kamp som ble spilt i avdelingen, Strømsgodset 2 – Grorud endte 4-4. Dermed ligger Vålerenga 2 ganske så utsatt til på tabellen, men det er forsåvidt kort vei opp til trygg plass.

Penger

Har vi ikke gode sportslige nyheter, så kan vi i hvert fall melde at Vålerengas økonomi burde ha blitt betydelig styrket i løpet av sommeren. Først så ble Håvard Nielsen solgt for 25 millioner og nå leser vi at Vålerenga tjente hele 6 millioner på Manchester United kampen.

– Vi visste jo om denne motstanderen før vi la budsjettet for denne sesongen. Selv om ikke avtalen var helt i boks, visste vi at vi skulle ha en showkamp, og da budsjetterte vi også med et bidrag fra den inn i budsjettet, forteller Breen i Dagbladet.

Han fortsetter, samme sted:

– Neste år er vi 100 år, så da er det kanskje på tide med Barcelona igjen?

Slett ikke så dumt det, så lenge det ikke kommer i veien for f.eks. Europacupspill. For det er vel tross alt penger for fotballens skyld heller enn fotball for pengenes skyld som gjelder? Eller sagt med andre ord, jeg greier kun å bli glad for penger i Vålerengas klubbkasse dersom jeg føler meg sikker på at primærmålet for klubben er å komme øverst på tabellen, vinne cupen, og å komme sinnsykt langt i Europacupen.

Legg igjen en kommentar