Dagboka mandag 6. august, 2012

Så var den helgen, med mye fotball innlagt, unnagjort. Nå, midt på dagen mandag, etter 0-0 mot selveste Machester United føler en seg ikke helt misfornøyd, men vi er nødt til å skrive litt om det som skjedde fredag også. Og da er vi ikke fullt så fornøyde lenger, for kampen mot Haugesund på fredag … Fortsett å lese «Dagboka mandag 6. august, 2012»

Så var den helgen, med mye fotball innlagt, unnagjort. Nå, midt på dagen mandag, etter 0-0 mot selveste Machester United føler en seg ikke helt misfornøyd, men vi er nødt til å skrive litt om det som skjedde fredag også.

Og da er vi ikke fullt så fornøyde lenger, for kampen mot Haugesund på fredag var rett og slett en god gammaldags møkkakamp. Det så ut som om de som hadde tatt turen vestover i hvert fall kunne kose seg med været. Vi som av diverse grunner ble igjen i byen, eller endog ble sittende hjemme for å se miseren på Max, fikk som fortjent: vi slapp den sure hjemturen med tap i sekken, men til gjengjeld måtte lide oss igjennom 2×45 minutter med noe av det mest åndsforlatte fotballkommentering denne siden av århundreskiftet.

For eksempel etter at fire fem spillere hadde gått på trynet og samtlige så ut som bambi på isen så får vi høre «Dette må være en av Norges beste gressmatter». Haugesundspillerene er jo vant til slikt og klubben har antagelig utviklet spesialskotøy for å kunne spille på hjemmebane. Det kan en trygt konstatere Vålerenga ikke har gjort, for makan til snubling i upressede situasjoner har vi ikke sett siden cupfinalen i 1980, og da var det Lillestrømspillerene som ikke kunne stå på beina. Når en legger til en dommer som blåser akkurat passe hjemmevennlig, en Chad Barret med akkurat litt for mye jet lag til å sette sin første og andre sjanse, og en meget dårlig satt mur i sluttminuttene, så er det ikke rart at det gikk som det gikk. Men det blir ikke mindre surt av den grunn.

Eget og sikkert bedre egnet kampreferat finnes annet steds hen på vpn, men vi legger til at vi så et par hyggelige ting tross tapet: for eksempel at Mohammed Fellah fortsetter framgangen, at Bojan fortsatt kan drible folk i slow motion og at Martin Pusic jobber som en galeislave – i dag fikk han til og med litt lønn for strevet.

Men i sum så var dette en trist fredagskveld.

– Det er bittert at det går som det går. Jeg hadde håpet at vi kunne kontre inn et mål på slutten, men Haugesund har gode frisparkskyttere, sier Andresen til VG.

Hmm, for oss så så det ut som om Haugesund var rystet etter Vålerenga utliknet til 2-2. Men at Vålerenga gjorde som så mange ganger før i år, la seg dypt i forsvar. For å unngå tap? Det virket ikke og det kommer neppe til å virke i framtiden heller.

Manchester United

Det vi ikke fikk se på fredag var Giancarlo González, rapportene fra Ullevaal tyder på at var et tap for Vålerenga. Også Mohammed Fellah får skryt, igjen, og ikke minst Gudmund Taksdal Kongshavn som holdt buret reint i den omgangen han spilte (det samme gjorde forsåvidt Lars Hirschfeld).

– Jeg er sulten på å spille mer snart, men Lars er en veldig god keeper. Jeg skal imidlertid være klar når jeg får muligheten, sier Taksdal til VG.

Mulighet til å vise seg fram igjen får han i kveld når Vålerenga 2 møter Valdres.

– Det blir litt annerledes ja, haha, avslutter han i VG.

Anderledes, men ikke uviktig av den grunn. Kl. 18 i Vallhall, for dem som måtte lure.

Vi får avslutte med å si at et OK resultat mot et av verdens beste lag og mye klingende mynt i kassa ikke kan være en håpløs bruk av et tett kalender.

Legg igjen en kommentar