Surt tap etter stor snuoperasjon

En merkelig mur og et fantastisk frispark ødela solskinnskvelden. Haugesund – Vålerenga 4-2 (1-0) Tippeligaens 18. runde – Gamlå 3. august 2012 – 4.421 tilskuere Foto: VIF Media H 1.65 – U 3.40 – B 4.35 Vi sitter med en klar følelse av at FK Haugesund ikke er ute av uføret, selv om det ikke … Fortsett å lese «Surt tap etter stor snuoperasjon»

En merkelig mur og et fantastisk frispark ødela solskinnskvelden.

Haugesund – Vålerenga 4-2 (1-0)
Tippeligaens 18. runde – Gamlå 3. august 2012 – 4.421 tilskuere

Foto: VIF Media

H 1.65 – U 3.40 – B 4.35
Vi sitter med en klar følelse av at FK Haugesund ikke er ute av uføret, selv om det ikke er gitt at Vålerenga vinner. Vi tror det enten blir borteseier eller uavgjort

Romerikes Blad før kampen

Det var med denne innstillingen vi gikk på pøbb for å se nye Vålerenga herje med fisk og måker på Gamlå i Haugesund, og i løpet av det første famlende kvarteret begynte vi faktisk å tro på det også. Det gjorde ikke surrehuet i TV MAX, Steinar Nilsen. Er det ingen som kan få kverka den mannen? Sola skinte over 100 Enga-fans, men på banen var det vått og glatt. Fiskerne hadde sprøyta grasmatta med sildolje, vi trodde først gutta våre hadde bomma totalt på skovalget etter at den ene etter den andre gikk på snørra i avgjørende øyeblikk.

Det nye spissparet vårt, Barrett og Suleiman, rakk å markere seg før kalddusjen kom. Fellah og Thomassen også. Men ikke Muri. Det får da være måte på å være berømt som fairplayende spiller. Det bare trøs litt hardere til mot sånne som Amer Osmanagic, han fikk all verdens tid og plass til å sikte inn en lang, dødelig markkryper. Et unødvendig baklengs som slo lufta ut av gutta. Det var også unødvendig, med en halv omgang igjen til pause var det i tidligste laget å starte hvilen. Og kjeften til Steinar Nilsen dura og gikk.

Fem minutter ut i andre mista vi trua for godt, trodde vi. Eirik Mæland hadde nettopp lurt av Muri og smelt en spiker via tverrligger dypt inn i likkista vår, og vi trua med å forlate lokalet om ikke noen snart stoppa kjeften på Steinar Nilsen. Lyden ble skrudd av, nye halvlitere bestilt, og endelig var det noen som våkna. Mohammed Fellah inn i midten og bang i mål fra tjue meter. Fire minutter etterpå var han der igjen, flikket forarbeidet fra Bojan på dødlinja videre til Pusic som enten klina eller kløna kula i nota fra kort hold. Tjue minutter igjen. Vålerenga hadde taket på det selv om grepet var skjørt. Klokka tikka mot slutt og en grei uavgjort, men så var Muri plutselig litt hardtspillende og ga vertskapet frispark i farlig posisjon fire-fem meter utafor sekstenmeteren.

En mur i Norge som det vil bli snakka om, i hvert fall på Vålerenga, ble stabla på beina og dirigert i panikk. Når Søderlund i tillegg får sitt livs treff og kula får en vanvittig skru rundt muren og inn i motsatt hjørne tre kilometer unna Hirschfeld, da går det sånn. Reaksjonen på den sure baklengsen var alle mann i angrep, og straffen for det var en enkel kontring og sluttresultatet 4-2.

Vi hadde gledet oss til å se landslagsbacken fra Costa Rica, Giancarlo Gonzalez Castro, i denne kampen. Men han har bare vært på Valle siden begynnelsen av juli og overgangen hans var ikke klar før i mars, så derfor klarte ingen å få ordnet papirene hans i tide til denne kampen i begynnelsen av august

Vår nye spiss, Chad Barett, fikk ikke vist mer enn at vi fortsatt har trua på ham. Suleiman, derimot, viste til gangs hvorfor vi en gang i vinter var begeistret over signeringen hans. Det har tatt tid, men nå ser det virkelig lovende ut for spilleren som er en trollmann til å komme ut med ball fra trange farvann.  Med Fellah som dirigent bak disse to vil det garantert bli mer å glede seg over utover høsten. Thomassen spilte en frisk og offensiv kamp. Anene er tilbake fra Ullensaker i forsterket utgave. Hirschfeld strakk seg langt, men ikke langt nok. Men ellers var mye på det jevne eller litt under.

Morten Berre spilte sin toppseriekamp nummer 224 for Vålerenga og topper lista. Nå venter landslaget.

Spillerbørs Vålerenga

Lars Hirschfeld – 5
Benjamin Dahl Hagen – 4
André Muri – 4
Simon Larsen – 5
Joachim Thomassen – 6
Martin Pusic – 6
Bojan Zajic – 5
Kristofer Hæstad – 5
Mohammed Fellah – 7 BB
Ahmed Suleiman – 6
Chad Barrett – 5
Innbyttere:
55’ Morten Berre – 5
56’ Chuma Anene – 5

Kampfakta

Mål:
1-0  Amer Osmanagic  21’
2-0  Eirik Mæland 50’
2-1  Mohammed Fellah 58’
2-2  Martin Pusic 72’
3-2  Alexander Søderlund 90’+
4-2  Pontus Engblom 90’++

Vålerenga 4-4-2: Lars Hirschfeld – Benjamin Dahl Hagen, Andre Muri, Simon Larsen, Joachim Thomassen – Martin Pusic, Bojan Zajic, Kristofer Hæstad (Morten Berre fra 55’), Mohammed Fellah – Ahmed Suleiman, Chad Barrett (Chuma Anene fra 56’)

Haugesund 4-4-2: Kristiansen – Skjerve, Bjørnbak, Bangura, Haraldseid – Sema (Engblom fra 79’), Nygaard, Mæland (Anyora fra 57’), Osmanagic (Storbæk fra 70’) – Djurdic, Søderlund

Gule kort:  Ahmed Suleiman 52’ og Morten Berre 76’
Dommertrio:  Hoveddommer Kristoffer Helgerud assistert av Jan Erik Engan og Kristoffer Hagenes

 

 

En kommentar til «Surt tap etter stor snuoperasjon»

Legg igjen en kommentar