Dagboka mandag 30. juli 2012

Gratulerer med vel overstått 99-årsdag alle sammen. Bursdagsbarnet selv ønsket ikke oppmerksomhet på dagen, men det hindret ikke damelaget i å smelle til med en ny flott kamp dagen før den store dagen. I dag handler allikevel dagboka mest om dagens kamp mot skarrepakket på Ullevaal kl. 19.00. VIF – lsk kvinner 1-1 Etter å ha … Fortsett å lese «Dagboka mandag 30. juli 2012»

Gratulerer med vel overstått 99-årsdag alle sammen. Bursdagsbarnet selv ønsket ikke oppmerksomhet på dagen, men det hindret ikke damelaget i å smelle til med en ny flott kamp dagen før den store dagen. I dag handler allikevel dagboka mest om dagens kamp mot skarrepakket på Ullevaal kl. 19.00.

VIF – lsk kvinner 1-1

Etter å ha spilt uavgjort mot Stabæk i forrige runde var det lsk som kom på besøk i Valhall søndag. Vi fikk maling oppe på Skedsmo i det motsatte oppgjøret, så det var med bange anelser man listet seg i retning Valhall. Toppseriedebutanten Vålerenga imponerte igjen og er langt mer enn Tina Wulf. Vi pakka inn lsks landslagsspisser og var virkelig med i denne kampen, uavgjort var kampen sett under ett et helt greit resultat. Det var Kristin Haugstad som skåret Vålerengas mål.

 

Vålerengas lag mot Brann

Ogude er ute med brudd i beinet, Hæstad er ute med karantene og Håvard Nielsen er ute i det store utland noen år fremover. Ja, da er det vel kjørt da? Trist med Håvard, han kunne ha utviklet seg videre i Vålerenga i flere år fremover, samtidig som han ville gitt oss mye tilbake. På den annen side så gjør overgangssummen på opp mot 25 millioner at Martin er den rikeste gutten i godteributikken. I kveld hjelper de 25 millionene oss lite, men vi har flere spillere i stallen som kan ta et steg opp å fylle rollen som kantspiller. Ibba og Suleiman er to alternativer, men dagboka tror det blir Pusic som starter i kantrollen og at vi får se Veigar Pall sammen med Marcus Pedersen på topp.

 

VPN tror at vi kjører over Brann med dette laget:

Hirchfeld

Larsen, Muri, Nordvik, Thomassen

Berre, Fellah, Bojan, Pusic

Veigar, Marcus

 

Brann

Skarrepakket kommer uten råtassen Austin som har gått til engelsk bakgårdsfotball, de kommer forøvrig uten Bataljonen også. De har etter sigende ikke satt opp buss til kveldens oppgjør. Det betyr forhåpentligvis mindre skarrende røverspråk enn det pleier å være i byen rundt disse oppgjørene. Norway Cup gjør nok at det blir nok av bønder på denne kampen uansett.

Ellers spiller det egentlig fint liten rolle hvem som starter for Brann, de har strengt tatt ikke store laget uansett.

 

Selve kampen

Brann passerer Vålerenga på tabellen i kveld dersom skarrepakket vinner, med tap må bergenserne begynne å se nedover på tabellen. Kvalifiseringsplassen er i tilfelle rett i ryggen på dem, ihvertfall om Sandnes Ulf vinner hengekampen sin. Med seier vil hovedstadens stolthet for alvor melde seg på i medaljekampen, det er altså relativt jevnt i Tippeligaen etter halvspilt serie. Jevnt, ihvertfall om du ser bort fra Stræmsgodset og Stabæk. Kampen i kveld er ikke vinn, eller forsvinn i medaljekampen, men for den evige optimist som fortsatt drømmer om seriegull er alt annet enn seier «game over».

VPN tror vi vinner mot Brann og tipper vi stopper på 4-1 i det som trolig også er Marcus Pedersens avskjedskamp.

 

Tiden fremover

Det blir spennende dager når vi bikker 1. august. Giancarlo Gonzalez, landslagsstopperen fra Costa Rica sikret vi oss allerede i vinter, men han er spilleberettiget først etter 1. august. Hvem andre som kommer inn portene på Valle må vi smøre oss med tålmodighet for å finne ut av. Blir det John Carew, blir det en av haugesundspissene, Morten Gamst Pedersen, Justin Bieber eller drar Martin en annen overaskelse opp av hatten.  Vi vet ikke, men vi vet at vi gleder oss. Du kan få mye moro for 25 millioner, ja selv for 15 millioner i dagens marked.

 

Vålerenga i dag

Knuse Brann!

Legg igjen en kommentar