Daboka fredag 27. juli, 2012

Håvard er solgt. Det er uklart om det er flott eller ræva. Ellers starter Norway cup, Marcus er blitt dyrere og Brann kommer til Oslo i løpet av helga. Uka avsluttes med en frisk trudelutt.  Håvard reiser til Sentraleuropa  Hva pokker skjedde i går? Ingen fikk et forvarsel om overgangen til Håvard Nielsen. Sladrekjerringene i aviser … Fortsett å lese «Daboka fredag 27. juli, 2012»

Håvard er solgt. Det er uklart om det er flott eller ræva. Ellers starter Norway cup, Marcus er blitt dyrere og Brann kommer til Oslo i løpet av helga. Uka avsluttes med en frisk trudelutt. 

Håvard reiser til Sentraleuropa 

Hva pokker skjedde i går? Ingen fikk et forvarsel om overgangen til Håvard Nielsen. Sladrekjerringene i aviser og på TV svikta jobben sin fullstendig og har ikke brukt en setning på å spekulere i at Håvard var nær en overgang. Eller et aktuelt salgsobjekt for den saks skyld. Håvard selv var aldri i avisene og furta eller varslet ønske om overgang heller. Så smeller nyheten ut fra radioen i bilen, Red Bull Salzburg har kjøpt Oslo-gutten for rundt 20-25 millioner. Ikke rart det blir trafikkulykker.

Hjertet sier overgangen er pyton. Håvard er viktig for laget og når han har trilla ball for Vålerenga siden han var 14 hører han hjemme her. Samtidig er det lenge mellom hver gang en klubb legger så mye penger på bordet for en norsk ballkunstner. Hva skal man da gjøre? Til NRK sier Martin Andresen følgende:

 Håvard er et stort talent og er blitt en sentral spiller for oss. Så ut fra en sportslig vurdering ville vi selvfølgelig gjerne beholdt han her. Men slik er det å drive fotballklubb i Norge. Når vi får fram unge spillere som er så gode som Håvard, blir de ofte plukket opp av større klubber.

Til samme sted følger Håvard Lunde, leder av sporstlig utvalg, opp med at tilbudet var for godt til å avvise. Sånn er desverre virkeligheten vi lever i. VPN unner Håvard all den suksess han må klare å få, og ønsker ham lykke til i ny klubb og nytt land.

Fra sentrale kilder erfarer VPN at Håvard sitt utenlandseventyr starter umiddelbart og derfor ikke spiller mot Brann.

 

Marcus er dyrere

Tidligere har Vålerenga signalisert at de ikke vil bruke opsjonen på Marcus Pedersen, penger var en av grunnene. Dermed har avtalen rent ut i sanden og Marcus ser frem til å vende tilbake til Nederland. Nå som Håvard er solgt trenger Vålerenga en ny spiss og Aftenposten konkluderer med at Marcus nå vil bli dyrere enn de omlag 7 millionene som var rammen på opsjonsavtalen. Nå, derimot, har Vålerenga brått friske penger på bok. Martin Andresen har tidligere signalisert at han jakter en spiss, betyr salget at vi nå trenger to? Er Marcus en aktuell kandidat, eller har han surra det til med holdningene sine? Til VG sier Strømsgodsets trener, Ronny Deila at Marcus bør ha lært av feila som er begått. Både etter kebabkjøp på morgenkvisten og veiving med armer og tunger etter scoring. Selv synes Pedersen det får være måte på til oppmerksomhet disse to sakene har fått.

Det ble litt blåst opp, synes jeg. Det ene var noe som skjedde tre sekunder etter scoringen min. Jeg synes det er litt rart at folk sier det var homohets og overdriver med det. Det var ikke det som var meningen.

Sånn går dagene. Blir det Marcus eller blir det en annen spiss? Kan det bli to spisser? Det er ikke godt å si, uansett har Marcus satt sju mål og klubben har nok en liste over spisser de ønsker seg.

Ting ordner seg for flotte klubber.

 

I morgen er det kamp mot Lillestrøm

Vålerengas damer møter Lillestrøm til kamp på Vallhall i morgen, lørdag. Kampen begynner 15:00 og er en ryddig oppvarming til mandagens kamp mot Brann. Når klubben ikke har satt balletak på NFF for å få spille på Ullevål søndag, på klubbens fødselsdag, er det like greit å feire dagen med damekamp lørdag. De fleste har allikevel fri på søndag og sånn sett passer lørdagsfeiring bedre enn søndagsfeiring. Og alle feiringer er bedre enn den som gjøres på mandag.

 

Norway cup

Ikke bare er OL i gang, Norway cup starter også denne helga. Søndag byr på et solid kampprogram for Vålerengas lag. Programmet, og litt rundt laga, har Sotahjørnet tatt for seg. Ekeberg er og et godt sted å feire fødselsdager. For de som deltar på Norway cup minner VPN om at Vålerenga har fete tilbud til Brannkampen. kjøper laget 10 billetter (eller fler) koster det kun 75 spenn per stykk, enten det er voksne eller barn. Klin til i dag. Informasjon finnes på klubbens sider.

 

Giftemål på gang

Vålerengas mediasjef, Lasse Vangstein, gifter seg lørdag. VPN gratulerer. Eller kondolerer. Vi aner ikke hvem han gifter seg med, vi er litt sløve sånn, så det er uklart om bruden eller brudgommen er taperen. For det er bare én vinner ved alteret.

En kommentar til «Daboka fredag 27. juli, 2012»

Legg igjen en kommentar