Dagboka onsdag 11. juli, 2012

Endelig får Vålerenga spilt den siste av hengekampene sine. Og i og med seier sist søndag, så er det med en viss optimisme vi ser fram mot kveldens kamp mot Odd. Ellers er det uten tvil agurktid i Norge. VPN har vekslet ord med folk som har sett treningene på Valle i det siste. Derfra … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 11. juli, 2012»

Endelig får Vålerenga spilt den siste av hengekampene sine. Og i og med seier sist søndag, så er det med en viss optimisme vi ser fram mot kveldens kamp mot Odd. Ellers er det uten tvil agurktid i Norge.

VPN har vekslet ord med folk som har sett treningene på Valle i det siste. Derfra meldes det at laget faktisk har hatt et par skikkelige økter. I motsetning til tidligere i sesongen hvor enhver som har stukket innom har sett meget slette forestillinger. En får håpe at intensiteten har holdt seg også inn i denne uken og at Vålerenga kan bite fra seg på Skagerak arena.

Fegor Ogude og Marcus Pedersen er tilbake i troppen etter diverse karantener. Hadde jeg vært Martin Andresen hadde jeg latt i hvert fall Marcus Pedersen steke i sitt eget fett et par runder til, litt sånn avhengig av hvordan han har forklart tilittsbruddet sitt. Veigar Pall Gunnarsson er derimot ikke klar ennå. Vif-fotball melder dermed følgende tropp for kveldens kamp: 1 Lars Hirschfeld, 34 Gudmund Taksdal Kongshavn, 3 Andreas Nordvik, 4 Andre Muri, 5 Aleksander Solli, 6 Simon Larsen, 8 Abdurahim Laajab, 11 Morten Berre, 13 Fegor Ogude, 15 Joachim Thomassen, 16 Håvard Nielsen, 17 Mohammed Fellah, 19 Marcus Pedersen, 20 Dawda Leigh, 21 Ahmed Suleiman, 22 Martin Pusic, 23 Kristofer Hæstad, 26 Bojan Zajic.

Fingerkryssing er herved begynt.

Agurktid

Vi ser at NTB, antageligvis med utgangspunkt i blårussavisen Dagens Næringsliv, melder at Martin Andresen fikk et tips fra Frode Olsen for 12 år siden om at Sevilla sannsynligvis ville tape sesongens siste kamp. Ikke minst fordi at dersom Sevilla tapte, ville erkerivalen Betis også rykke ned. Vi får legge til at Sevilla ved dette tidspunktet allerede hadde rykket ned.

– Jeg ringte Martin og to til, sier Frode Olsen. Martin Andresen benyttet anledningen til å sette 2000 kroner på Sevilla tap.

– Jeg husker ikke hvor mye. Jeg så vel ikke på kampen som fikset, men resultatet som utslag av lokale forhold. Akkurat som når man satte penger på et sluttresultat som begge lag er tjent med, sier Martin Andresen.

Med utgangspunktet kampen hadde kan en kanskje anta at oddsen for Sevilla tap neppe var astronomiske. Men vi syntes allikevel at siste setning i NTB-meldingen er søt:

Andresen er i dag, foruten å være trener i Vålerenga, spiller i Follo, som er en av klubbene som mistenkes for å være utsatt for kampfiksing.

Hadde Martin satt en halv million på kampen hadde jeg kanskje begynt å lure, men ærlig talt, å trekke denne tolv år gamle fillesaken inn i dagens kampfiksingsdebatt, som samtlige store hovedstadsavisene gjør i dag, virker bare latterlig. Eller for å få sagt det på en annen måte: hadde man visst om kampen på forhånd trengte man strengt tatt ikke en telefon fra Frode Olsen for å skjønne at resultatet var bankers.

Legg igjen en kommentar