Dagboka torsdag 5. juli 2012

Vi regner med at gutta fyller på med selvtillit framfor kebab fram mot helga og ønsker finspillet tilbake mot lille Ulf som er stor favoritt Det blir spennende å se om Vålerenga velger å fortsette sin vei mot gampefotball eller om gutta igjen vil prøve seg med lekkert småspill som vi veit de kan i … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 5. juli 2012»

Vi regner med at gutta fyller på med selvtillit framfor kebab fram mot helga og ønsker finspillet tilbake mot lille Ulf som er stor favoritt

Det blir spennende å se om Vålerenga velger å fortsette sin vei mot gampefotball eller om gutta igjen vil prøve seg med lekkert småspill som vi veit de kan i normalt selvsikre stunder. Selvtilliten er vel ikke helt på plass ennå, og da blir nok søndagens sikreste stalltips gamp. Spillestilenes hvorfor og hvorfor ikke har likevel bare akademisk interesse så lenge skuddvegring blir satt i høysetet uansett om man velger å framstå kjedelig kynisk eller lett lekende.

Årets klareste prügelknabe før sesongstart har plutselig blitt klar favoritt mot en av årets sikreste forhåndskandidater til edelt metall. Hvorfor? Rett og slett fordi lille Ulf veit å kline til når du minst venter det, en metode som anbefales på det varmeste som raskeste vei mot mål framfor å tråkle seg rundt ti bønder i straffefeltet.

Det er mange som boltrer seg i Vålerengas misère. Dem driter vi, de vil bare sitt eget, ikke Vålerengas beste. En av de få som står igjen og som det er verdt å lytte til, er tidvis forhatte mediasynser, Esten O Sæther. Han analyserte ålesundkampen og skisserte den nære framtida for Vålerenga i sin glimrende sak i Dagbladet tirsdag med overskriften et nødvendig skritt framover :

Denne kvelden framstod VIF som et samlet fotballag. Ikke spesielt flott, ikke spesielt smart, men villig til å gjøre sitt for at det i hvert fall kan bli Tippeliga i hovedstaden neste sesong også.

Om Martin Andresen føler at han ikke har hatt et perfekt lag for sitt ballholdende ønskespill, er troppen hans definitivt ikke satt for å pumpe høyt i lengderetning.

Slik er det best å vende snarest mulig tilbake til det angrepsspillet VIF-spillerne har øvd seg på de siste årene. Nå som spillergruppa tilsynelatende står samlet om å gjøre et helhjertet forsøk, er de fleste av de ambisjonene til å innfri.

Verre står det tross alt ikke til med spillermaterialet hos et lag som regnet seg som gullkandidat før sesongstart.

Vi har gjentatte ganger gitt uttrykk for at den krevende spillestilen vi av en eller annen grunn kaller «torpedofotballen», ofte blir en tvangstrøye for spillerne, det gis ikke rom for alternativer, og laget blir liggende å stange med sin dominerende fotball utafor sekstenmeteren.

Mot Rosenborg ante vi at en endring var på gang. Vekslingen langt og kort fungerte perfekt. Vel, nesten perfekt da, siden Vålerenga ikke vant. Vi håper laget finner tilbake dit framfor å reindyrke seg tilbake til gampefotballen, den er det nok av klubber som holder liv i.

Det er greit å spille for å få poeng, men la oss håpe vi slipper å bruke adjektiver som grått og kjedelig etter kampen søndag kveld.

Billett- og bussinfo Sandnes
Bussbilletter à kr 600 selges i Sjappa. Avreise fra Bohemen søndag kl 6, retur rett etter kamp. Ingen tur med overnattingsalternativ.

Kampbilletter selges ikke i Sjappa, men på Sandnes Stadion eller på billettluka.no. Det er satt av tre felt til Klanen: Felt D og E som er under tak, og sving 2, feltene er farget oransje på stadionkartet øverst.  Pris kr180  –  403 plasser.

Les mer fra Turgruppa her

 

 

Legg igjen en kommentar