Dagboka onsdag 4. juli 2012

Det er først og fremst Vålerenga Stadion det dreier seg om i dag, men vi lurer jo litt på hvor mye utdannelsen til Singh er verdt eller hva som skjer med de andre fra kebabkøen Flere av Vålerengas spillere var ute på byen natt til søndag, et og et halvt døgn før mandagens viktige møte … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 4. juli 2012»

Det er først og fremst Vålerenga Stadion det dreier seg om i dag, men vi lurer jo litt på hvor mye utdannelsen til Singh er verdt eller hva som skjer med de andre fra kebabkøen

Flere av Vålerengas spillere var ute på byen natt til søndag, et og et halvt døgn før mandagens viktige møte med Ålesund.

NRK mandag kveld

Vålerenga har undersøkt saken og har gitt én mann karantene. Hva med de andre? Var NRK-journalisten så full at han så dobbelt?

 

Vålerenga Stadion
Det har vært stille om stadionsaken i det siste. Egentlig ikke så rart. Den står tilsynelatende bom stille. VPN har prøvd å få tak i rette vedkommende på rådhuset, men saksbehandler er på ferie. Vi får vite at saken fremdeles er under behandling ved byrådsavdeling for byutvikling og ingen kan si noe sikkert om når den blir sendt videre til politisk behandling.

Vi skrev om saken lille julaften i fjor. Vi hadde hørt nyss om at Vålerenga Stadion skulle videre til bystyret den 9. november, og siden tida innbød til utvidet tro på julenissen, så vi for oss et rungende ja og første spadestikk lenge før vårløsninga. Men Vålerengas daværende styreleder Odd P Skarheim dempet forventingene våre:

– Det kan fort ta et par måneder før saken blir sendt videre til bystyret, og deretter ytterligere 3-4 måneder før bystyrebehandling, om ikke flere ønsker flere tilleggsutredninger. I beste fall skriver vi da mai/juni 2012.

Nå er det juli. De skøytegale ba om flere tilleggsutredninger med skøytehall under Vålerenga Stadion i stedet for å legge hele sporten på is. Om det har kommet flere innvendinger vet vi ikke, men salamanderkrigen om verneverdige padder i Hovindammen, tror vi bestemt er over, uten at vi kan si det med sikkerhet.

Etter det VPN har fått med seg, dreide den siste tilleggsutredningen seg om allmennhetens tilgjengelighet til stadion, men som sagt, nå er det ferietid og allmenhetens tilgjengelighet til saksbehandlinger, er ikke alltid så lett.

– Fra bystyrevedtak om godkjent reguleringsplan foreligger, vil det ta et halvt år til byggestart. Fra byggestart vil det ta to år til stadionet står ferdig.

Det sa Skarheim før jul, og VPN konkluderte med at Vålerenga Stadion ville stå ferdig, med god margin, til seriestart 2015. Hva nå?
Styreleder i Vålerenga, Åge Petter Christiansen, svarer:

– Vi håper og regner med at det politiske vedtaket er klart før jul. Det hele ser lovende ut, og planen videre er å legge ned grunnsteinen for Vålerenga Stadion i jubileumsåret neste år. Åpningen av stadion vil bli i siste halvdel av 2015.

Vi prøver å dra ham med på at det har vært unødvendig mye heft og treneringer i denne saken, men den går han ikke på:

– Dette er en del av prosessen, sånn er det og sånn skal det være i alle større saker. Og egentlig har dette ingen hast for oss, vi er jo her om 100 år også, vi.  Men som sagt, det ser lovende ut både for et ja i bystyret og for tidsplanen framover.

Vi slår oss til ro med dette. Høsten 2015 flytter vi inn i eget hus. Eller? Da er vel NFF på banen med regler om at det ikke er lov å skifte hjemmebane midt i sesongen. Noe er det jo alltid.

Vålerenga i dag
Krangle om utdanningskompensasjonen for Singh. Er den på 3,8 mill eller bare 640 tusen?

Regelverk: NFF tilsier 640.000 mens FIFA  side 125  tilsier 3,8 mill i følge denne forumtråden innlegg nr 224-226

 

En kommentar til «Dagboka onsdag 4. juli 2012»

Legg igjen en kommentar