Dagboka fredag 6. juli 2012

Signering, karantener, ny hjemmeside – og så er det helg Singh Harmeet Singh signerte i går og er Feyenoordspiller fra 1. august. Det meste som kan sies om Singh er vel egentlig sagt, men vi dveler likevel litt ved uttalelsen fra Kasper Wikestad i TV2-sportens artikkel om overgangen i går: – Han er jo bare 21 … Fortsett å lese «Dagboka fredag 6. juli 2012»

Signering, karantener, ny hjemmeside – og så er det helg

Singh
Harmeet Singh signerte i går og er Feyenoordspiller fra 1. august. Det meste som kan sies om Singh er vel egentlig sagt, men vi dveler likevel litt ved uttalelsen fra Kasper Wikestad i TV2-sportens artikkel om overgangen i går:

– Han er jo bare 21 år og har allerede kommet på «halvkant» med sin forrige trener. 

Nei, vi bestrider ikke arbeidsjernets alder, men «konflikten» med Martin er høyst overdrevet og mediaskapt eller et produkt av det Kjetil Rekdal kaller «vepsebolet» Vålerenga, der altfor mange alltid veit best og alltid skal ha noe å si.

For oss ser forholdet Martin/Singh ryddig og profesjonelt ut. Martin satser på spillere som vil bli i klubben, men om spillere som ikke forlenger kontrakten viser seg å være bedre, ja, da blir de førstevalget. Harmeet spilte seg fort inn i førsteelleveren i vår etter en noe skuffende avslutning  forrige sesong. Han spilte mange gode kamper, så forsvant formen og han ble satt på benken. Om dette er konflikt er det ikke rart det er krig i verden.

TV2-sporten skriver at Feyenoord punger ut med fire-fem millioner i overgangssum. Det er i så fall ikke så veldig mye mer enn utdannings-kompensasjonen Vålerenga har krav på etter å ha utviklet spilleren fra 12 års alder. Om Singh hadde gått til en norsk klubb, noe som var aktuelt før forrige vindu stengte og FC Heerenveen hadde trukket seg, hadde utdanningskompensasjonen vært i størrelsesorden 600.000

Ved kryssing av landegrenser er det ikke lenger NFFs regler som gjelder, da er det bestemmelsene til FIFA om kategorier og summer som gjelder. I Singhs tilfelle tilsvarer det omkring 3,8 mill. Med andre ord noe over tre millioner mer enn om han hadde blitt solgt til en norsk klubb i januar.

Karantener
Marcus Pedersens feilsteg er det nok av andre som skriver om, så det lar vi være. Men ingen skriver om feilene til Ogude, så da er vel det vår jobb. Vårt levende gule kort er samtidig en av Vålerengas viktigste spillere, men hva hjelper det når feilstegene hans svekker laget med karantene kamp etter kamp? Tar Martin grep eller fortsetter han bare å forsvare taklinger som den Ogude satte inn mot DFH? Er det bare dum oppførsel utenfor banen det gjøres noe med?

Nye vif-fotball.no
Klubbens nettside har fått ny drakt. Innholdet er det samme, men organiseringen er mye mer ryddig. Spesielt gjelder dette nyheter og nyhetsarkivet (den gamle versjonen var jo helt håpløs med «nyhetssøk» for å finne fram halvgamle saker).  Ellers merker vi oss at linken til damelagets sider ikke lenger ligger under «bredde», men under «lag», et framskritt, men fremdeles litt for bortgjemt. VIF-TV er også mye lettere å navigere i nå. Alt i alt: Bra!

Men en og annen begynnerfeil er det alltid, så ikke ta det personlig når du prøver å gå inn på vif-fotball.no og blir avvist med denne meldinga:

Forbidden
You don’t have permission to access / on this server.
Apache Server at www.vif-fotball.no Port 80

 

God helg og god tur til Sandnes. Hils Ulf !

Legg igjen en kommentar