Dagboka mandag 9. juli, 2012

Jøss, Vålerenga vinner en kamp. Plutselig ser ikke verden så jævlig ut likevel. Vi har dermed gleden av å kunne skrive litt fra 2-0 seieren over Ulf Sandnes. Dessuten så melder vi en aldri så liten beklagelse fra vår side. Med seier i går karret Vålerenga seg opp på den sedvanlige 7. plassen man etter … Fortsett å lese «Dagboka mandag 9. juli, 2012»

Jøss, Vålerenga vinner en kamp. Plutselig ser ikke verden så jævlig ut likevel. Vi har dermed gleden av å kunne skrive litt fra 2-0 seieren over Ulf Sandnes. Dessuten så melder vi en aldri så liten beklagelse fra vår side.

Med seier i går karret Vålerenga seg opp på den sedvanlige 7. plassen man etter hvert føler seg hjemme i. Ikke for det, 7. plass var ekvivalent med paradis og Vålerengas beste plassering gjennom hele 90-tallet. Men en del vann har rent i havet siden den gang og ambisjonene har blitt større. I og med seieren i går så vipper Vålerenga mellom to verdener, seier mot Odd betyr heng på de beste. Tap eller uavgjort innebærer at laget nok må tenke på lagene som ligger under mer enn de som ligger over.

Men tilbake til gårsdagen: Etter et par tre, fire, fem, seks, syv kamper preget av begredelig spill og ikke minst innsats så viste Vålerenga seg fra en god side i går. Bra med innsats, rett på mål når sjansen bød seg, og scoringer i akkurat riktige psykologiske øyeblikk. Håvard Nielsen fikk først en nydelig stikker av Fellah som etterlot ham alene med keeper etter 8 minutter spill. Det ble kontant scoring og kontinuerlig Vålerenga press resten av omgangen som burde gitt flere mål om ikke «linjefruen» (TV2s uttrykk) hadde oversett en soleklar straffe og feilaktig viftet for offside to ganger. Ulf Sandnes kom seg nesten inn i kampen i begynnelsen av 2. omgang, men ikke før hadde kommentatoren sagt «Nordvik har aldri scoret i eliteserien», før det andre målet ble kontant headet i mål av nettopp Andreas Nordvik. Da var det forsåvidt gjort, og hadde ikke gresset lumsk taklet Martin Pusic med fri vei mot mål så hadde det stått minst 3-0 ved kampslutt. Men vi kan leve med 2-0.

– Det var bedring, så vi er godt fornøyde med å holde nullen igjen og at vi scorer to mål, og at vi har muligheten til å score flere, så får vi bli enda mer nøyaktige til neste kamp forhåpentligvis, sier Martin Andresen til TV 2 via Dagbladet etter kampen.

Nå gjelder det altså å satse alt på å slå Odd, så kan det tenkes at denne sesongen ikke blir en komplett katastrofe allikevel.

VPN beklager

På vår FB-side kommer det inn berettiget kritikk av en dagbok skrevet 8. juni som respons på en artikkel i DN:


Joda. Først skjeller dere ut og mobber filosofen, forsøksgymmere og filantropen Øyvind Kvalnes som «blåruss» etter at han i Dagens Næringsliv påpeker at Martin Andresen ikke er sitt lederansvar bevisst fordi han ikke plukker av Fegor Ogude de stygge taklingene, slik at han kan utvike seg og komme videre i fotballkarrieren. SÅ skriver dere at: Sitat: «Men ingen skriver om feilene til Ogude, så da er vel det vår jobb. Vårt levende gule kort er samtidig en av Vålerengas viktigste spillere, men hva hjelper det når feilstegene hans svekker laget med karantene kamp etter kamp? Tar Martin grep eller fortsetter han bare å forsvare taklinger som den Ogude satte inn mot DFH? Er det bare dum oppførsel utenfor banen det gjøres noe med?» Sitat slutt. Kvalnes har vært Vålerenga-supporter siden 70-tallet, og jobber tilfeldigvis på BI med ledelsesfilosofi. Han er trener på ungdomsnivå av idealistiske grunner, og pleier å ta med seg de somaliske naboguttene på 13-14 år på hjemmekamper på Ullevaal og er med det med på å skape tilhørighet, samhold og reell samfunnsbygging og reell integrering på tribunene. Joda, han sitter på familietribunen, som for en ukes tid siden ble beskrevet som et sted for de «halvinteresserte». Vi har med barn, og velger derfor å stå et sted der de kan ha det hyggelig og føle seg trygge sammen med voksne folk. Hvor mange i colasvingen eller i VPN-redaksjonen kan med hånden på hjertet si at de bidrar med noe som er i nærheten av det Øyvind gjør? Jeg syns dere skylder ham en uforbeholden unnskyldning, spesielt fordi dere skriver usignert. Upersonlige personangrep er feigt, og ser ikke bedre ut etter dagboka 6. juli der dere basically innrømmer at kritikken av MAs manglende lederinngripen mot Ogude er berettiget. Men ikke lat som om ingen andre har påpekt det. Det blir for dumt. Mvh, Mikkel Bay Vold, familietribunen.

Vi tok en titt på den dagboka og må si oss tildels enig med kritikken. Dvs, i dagboka ble det først skrevet at man muligens ikke var helt uenig i kritikken av Martin Andresens behandling av Fegor Ogudes tendens til å pådra seg gule kort ved den minste anledning. Men så går man dessverre helt av sporet ved å gå løs på mannen i stedet for ballen. Dessuten så bedrives det båstenkning av verste merke ved hjelp av begrep som «blåruss» og lignende. VPN kan ikke annet enn beklage og be om unnskyldning, spesielt overfor DNs artikkelforfatter Øyvind Kvalnes. Slik skal vi ikke opptre.

Legg igjen en kommentar