Høyt der oppe på veggen henger de…

Kirsebæra. Danglebæra. Og de som (ikke) skjønner bæret. Ikke faen om jeg skal på kamp med Vålerenga. Fy faen for et drittlag vi har blitt. Så du Spania i går eller? Det var fotball det. Javel, så Vålerenga driver ikke med fotball? Hva handler det om da? Forventninger? Ønsker? Drømmer? La oss ta det i … Fortsett å lese «Høyt der oppe på veggen henger de…»

Kirsebæra. Danglebæra. Og de som (ikke) skjønner bæret.

Ikke faen om jeg skal på kamp med Vålerenga.

Fy faen for et drittlag vi har blitt.

Så du Spania i går eller? Det var fotball det.

Javel, så Vålerenga driver ikke med fotball?

Hva handler det om da? Forventninger? Ønsker? Drømmer? La oss ta det i en slags form for kronologisk orden.

Hos Martin

På kjøkkenbenken ligger det et ullpledd. På gulvet en mørk dress. Skjorta er svett. I gangen slenger et par sorte pensko. Kjøpt hos Ferner Jacobsen en torsdag da det var salg for spesielt interesserte – eller var det inviterte? I badekaret ligger Vålerengas trener  med åpne øyne. Er han død? Nei. Han lever. I beste velgående. Og han smiler.

Martin er alene. Han har vært i møte med Vålerengas styre. Og han har fått full tillit til å drive klubben videre. Han gikk ut med 2 spar, og høynet til 4 hjerter før han bånna og kjørte på med 6 grand. Uten trumf med andre ord.

Martin er glad. Han har gitt beskjed:

«Enten er du med oss. Eller så er du mot oss.»

Hos Arne

Arne er glad. Han har fått nye VIF-tøfler. De matcher Vålerengaslåbrokken. Han sitter ved respatexbordet i 2-romsleiligheten på Carl Berner. Kaffe og Gul mix. Joda. Arne er en trofast sjel. Han har vært medlem av idrettsforeningen i førti år.

På veggen henger et bilde av Arne da han var 17 og spilte på juniorlaget til Hosle. Ved siden av en ung gutt står en eldre kar med skeive knær og et litt fuktig blikk. Selveste Ivers. På besøk. Rett fra Renna etter at Molde ble sendt hjem som slakt.

Det er det samma for Arne om Vålerenga speller bra eller ikke. Arne liker Vålerenga fordi Vålerenga er – ja nettopp – Vålerenga.

«Det ække så nøye. Vi har jo vinni det som kan vinnes. Er’ e så mye å streve etter ‘a?» sier Arne og leser videre i dagens travprogram.

Hos Per, Pål og Espen

I grua sitter Espen og roter rundt i asken. Per surfer på nett etter rykter om at Martin skal ha kalt Fellah for en snok og at Harmeet Singh har vært på prøvespill for Ull/Kisa.

Pål på sin side er opptatt av å diskutere med samtlige Martin Andresen-hatere på den offisielle «Få Martin ut av Vålerenga NÅ» facebook sida. Pål jobber også med en mobilapp der man kan skyte squash på en bridgespillende Andresen.

«Det er ikke mye å finne i restene av gårsdagens bål» sier Espen melankolsk og legger til:

«Tror jeg stikker en tur ut i kongeriket.»

«Du får ha lykke til» sier Espen mens han poster en videosnutt som tydelig viser at André Muri faktisk spiser murstein til lunsj.

På veien ut sier Espen til den Syvende far i huset der han henger på veggen i hornet sitt:

«Du kan jo være med og sitte oppi jakkelomma mi far. Det kunne jo skje at noe bra skjer i kveld.»

Far på sin side himler med øynene mens han pusser dartpilene sine, og sier:

«Jeg blir her i kveld jeg min sønn. Jeg er sliten nå.»

Legg igjen en kommentar