Dagboka mandag 2. juli, 2012

Endelig er EM over og vi slipper distraksjoner fra mesterskapet for fiffen og kan konsentrere oss om Tippeligaen og Vålerengafamilien fullt ut igjen. I kveld møter vi Ålesund på Ullevål. Martin vs. I Rekdal tar med seg et Ålesund som har mer enn Vålerenga på de fleste måter. De har ett poeng mer, en plass … Fortsett å lese «Dagboka mandag 2. juli, 2012»

Endelig er EM over og vi slipper distraksjoner fra mesterskapet for fiffen og kan konsentrere oss om Tippeligaen og Vålerengafamilien fullt ut igjen. I kveld møter vi Ålesund på Ullevål.

Martin vs. I

Rekdal tar med seg et Ålesund som har mer enn Vålerenga på de fleste måter. De har ett poeng mer, en plass bedre enn oss på tabellen og én kamp mer. For Vålerenga er det lenge siden ett oppgjør har vært mer spennende. Mest spenning ligger det i hvilke svar vi kan få etter forrige ukes bruduljer. Spillerstallen ble som helhet ansvarliggjort etter de svake kampene så langt. Ved å gi Martin full tillitt ble spillergruppa automatisk ansvarliggjort og endringer er varslet. I følge media er det 4-5 spillere som ikke ønsker en fremtid med Martin. Om dette medfører riktighet synes det antagelig i laguttaket. Dermed er det fritt frem for å spekulere hvem disse ut i fra hvem som ikke er på banen eller benken. Resten av laget skal dermed ha stilt seg bak avgjørelsen om å la Martin fortsette. Det forplikter. Det krever en helt annen innsats enn hva vi har sett på lang tid. For å understreke, vi vil mye heller se en gjeng som kjemper, blør og ofrer seg til tap enn en gjeng pyser som rusler rundt med henda på pungen og vinner.

På mange måter viser Martin seg som den råtne typen som banker kjerringa si. Gang på gang lover han å bli bedre, snillere, slutte og slå. Vi på vår side er som den teite dama som tilgir. Gang på gang. Helt håpløst. Vel, alle er ikke slik. Gamle konge vil antagelig være enda tynnere besatt enn vanlig. KjellG har varslet at han holder seg hjemme denne kampen uten medisinsk grunn. Alle må få vise sitt engasjement på den måten de selv ønsker, å velge og ikke delta er også uttrykk for engasjement når det er gjort med bevissthet. Nå spørs det hvor synlig slike punktmarkeringer blir på en stadion som ikke har vært halvfull siden fjorårets cup-finale. Selv om det ikke er sikkert det merkes veldig godt for andre føles det sikkert godt for den enkelte.

Hæstad konstaterte at en avgjørelse var tatt og den må man stille seg loljalt bak, hvis ikke kan man finne seg en annen klubb. Heldigvis var ikke den mynta på supportere, men på spillere, støtteapparat, administrasjon og styre. Vi supportere gjør hva faen vi vil, selv om det vi vil ikke alltid er særlig årleit. Som nidviser og piping på egne spillere og egne trenere. La oss være smartere enn bønda og finne vittigere måter og vise mishag på om det er nødvendig.

 

Dameslakt

Vålerengas damelag møtte Arna Bjørnar på lørdag. Det gikk ikke så bra. Egentlig en frustrerende kamp de fremmøtte, damene kjemper. De jobber og svetter. Desverre buttet det omtrent 20 meter fra mål og de synes fryktelig vanskelig å score. Når Arnar Bjørnar i tillegg er fryktelig raske ble det vansklige arbeidsforhold. Til sist ender kampen 0-5. Selv om tapet muligens ikke var ufortjent sier ikke sifrene noe som helst om nivåforskjellen.

Du kan se bilder fra kampen her.

 

Nye iskrigere

Kanadiske Ryan Garlock og Chad Painchaud har begge offensive spillere og forventes å gjøre godt med poeng for Vålerenga. Ellers er det gledelig at Raymond Hesler er tilbake. I 2010-2011 sesongen ble han skulderskadet. Når den ble leget gjorde han en innsats for Manglerud Star. Du kan lese mer om disse gutta på klubbens sider.

Det som ikke er så hyggelig med denne nyheten er at vinteren tydeligvis nærmer seg. Igjen…

 

Foreninga

På torsdag spurte styret i foreninga en ekstraordinært generalforsamling om lov til å vidreforhandle en avtale mellom forening og aksjeselskap. En rammeavtale ble fremlagt generalforsamlingen. I følge Jon H. Nordbrekken og NA24 har det tatt tre år å fremforhandle seg til dette stadiet av avtalen. I samme artikkel sier samme Jon at det er for mye særinteresser i klubben:

– Nå må det bli slutt på prinsipprytteri og politikk, og heller fokusere på å utvikle Vålerenga til en stabil toppklubb i Norge og få klubben på riktig kjøl igjen, både sportslig, økonomisk og organisatorisk.

Også Jon understreker at alle må ta ansvar for de sportslige resultatene Vålerenga har om dagen, ikke bare Martin:

– Det blir feil at han får dette ansvaret alene. Hele klubben må være med å ta ansvar, enten det er spillerne, ledelsen, styret eller hele trener teamet.

Etter hva VPN kjenner til fikk styret tilsluttning for å gå videre med forhandlingene.

 

De andre

Siden vil til stadighet undrer oss over hva andre lag og supportere holder på med hender det vi sjekker innom sidene deres. I går kunne Tornekrattet fortelle at de var konvertert fra Molde til islam. Vi venter i spenning på hvilke utslag det gir på tribuneaktiviteter og fyllekjøringer.

Tornekrattet har konvertert? Musikk fulgte og med på kjøpet.

 

Vålerenga i dag

Det var denne kampen mot Ålesund da….

11 kommentarer til «Dagboka mandag 2. juli, 2012»

  1. mange som sier dem er supportere,er minst to nå som skriver nei so ikke er det,,du støtter laget i tykt å tynt.stå å skrike farvel Martin er som å heie på Lsk det..svikere…så møt opp vis dere bryr dere om VÅLERENGA FOTBALL mitt kjære Enga.

  2. Evig Tro er visst oppskrytt,"Nei jeg liker ikke treneren" så da gidder jeg ikke å støtte laget når de trenger det som mest! 3 poeng i dag og Enga mot toppen atter igjen!! Furte får folk gjøre der furten hører hjemme og her bør nok KG dra på valle og markere!

Legg igjen en kommentar