Dagboka fredag 22. juni, 2012

Dager før Vålerenga møter Stabæk til kampen som er utsatt siden 16. mai svinger det rundt klubben. Utslått fra cup og utsalg av kamparrangement til sponsor får noen til å gå av skafte mens andre trekker på skuldrene. Endelig er det liv igjen! Cup for spesielt interesserte Vålerenga er hverken spesielt eller generelt interessert i … Fortsett å lese «Dagboka fredag 22. juni, 2012»

Dager før Vålerenga møter Stabæk til kampen som er utsatt siden 16. mai svinger det rundt klubben. Utslått fra cup og utsalg av kamparrangement til sponsor får noen til å gå av skafte mens andre trekker på skuldrene. Endelig er det liv igjen!

Cup for spesielt interesserte
Vålerenga er hverken spesielt eller generelt interessert i cup. De siste åra har man valgt å forlate denne konkurransen relativt tidlig mot lag i lavere divisjoner. I år er det Sandefjord som får prøve seg som Askeladd etter at de fikk lov til å slå ut vår egen klubb. Klanen synes ikke denne form for støtte til smålaga er noe særlig å holde på med lenger, og talsmann Svenna sier til TV2 at Martin Andresen har en jobb han ikke takler og at det bør holde nå. Håvard Lunde i sportslig utvalg sier derimot, til samme drittkanal, at klubben har full tillitt til Andresen og understreker at det ikke betyr at treneren er ferdig i klubben neste uke:

– Nei, ingenting tilsier at han er det. Jada, vi har tapt en viktig kamp i cupen, men Martin har lovet oss medalje i serien med mannskapet han har i 2012 – og da regner vi med at han også er trener i Vålerenga 2013.

Martin har altså lova medalje, ja. I denne skribentens ungdom hadde han til stadighet stevnemøter med en yppig liten go´sak og påspanderte både det ene og det andre. Løfte om litt bar hud og kos på kølla lå der, men det ble aldri noe av. Etter noen år er man ikke så naiv lenger at man går på den lenger. Lunde derimot, han er naiv som et lam. Det er litt søtt på sitt vis. Langt mer presis er han noen avsnitt senere:

-Mange av dem (supporterne) ser ikke hva som foregår i det indre liv i klubben. Der gjør Andresen en kjempejobb langt nedover i systemet i breddeavdelingen.

Her har Lunde unektelig et poeng og dette er en faktor som må stå i ligningen når man ønsker Martin til helvetes vekk. Eller Follo som det også heter. Den strukturen Martin har etablert på Valle er antagelig ikke levedyktig uten tett oppfølging foreløpig. Og denne strukturen er uhyre viktig for klubbens fremtid. Ting tyder på at Martin har fått mye av det sportslige i klubben til å fungere med unntak av A-laget, derfor må en eventuell erstatter dele mye av Martins tankegods. Mulig løsning kan og være at Martin får en annen rolle i klubben og en kompentent fyr utenfra tar trenerjobben. Uansett er det ingen grunn til å stresse, bruk tid på å finne det rette mannskapet.

Bergdømo har fått jobben med å mene noe om tingenes tilstand på vegne av trenerteamet. Hva han mener med sitt ønske om at Klanen fremdeles «brauter på oss» er fullstendig uklart. Om journalisten i Aftenposten eller Bergdølmo er synderen for utsagnet er heller ikke klart, men helt klart er det at VPN i hvert fall aldri har brautet på noen selv om vi kan braute ganske mye.

 

Sagaen om Rimis bolletrang

Nå har vi hatt en uke med knallharde angrep fra supportere mot søndagens antiklimaks, Rim-bowl. I går ble saken løftet inn på høyeste niva, Dagsnytt 18 på NRK, hvor Arild Rønsen og Magnus Bernhardsen braket sammen til duell. I utgangspunktet kunne en gjette på at disse venstre-raddisene ville vært enige og vel forlikt, men så var ikke tilfelle. Egentlig var det en dårlig diskusjon. Rønsen var for fordi det gir penger til å lønne Koné mens Berhardsen var mot fordi «bowl» er et engelsk ord som assosieres med USA. Forhåpningen var at det ville vært en bredere meningsutveksling, i stedet fikk vi motpoler som protesterer mot hverandre. Du kan høre det hele her.

Etter hvert som argumenter av mer eller mindre velfundert art hagler i begge retninger er det ett spørsmål som står igjen som betimelig. Er det greit å gi fra seg arrangementet rundt en fotballkamp til en tilfeldig sponsor? Breen synes det er naturlig. Som han sier til klubbens sider:

– Vi må også utvikle nye markedselementer som næringslivet er villige til å investere i.

Jaha? Skal man ikke i større grad utvikle fotballen og klubbens identitet for å gjøre den i seg selv interessant nok for næringslivet å invistere i? Klarer man ikke lenger selge tro, håp og kjærlighet, eller det samfunnsansvaret Vålerenga har tatt gjennom jobbsjansen, Mot rasisme og andre fenomenale tiltak? Da gjøres det rett og slett en dårlig jobb. Til Aftenposten presiserer sammen Breen at det koster penger å drive en fotballklubb. Pisspreik! Eneste resultatet av mer penger til klubbene er at de samme dårlige spillerne får fetere lønninger. Medieavtalen gav samtlige klubber mer penger å rutte med, til synelatende har dette gått uavkortet til spillere og ansattes lønningsposer. Vålerengas spillere kan umulig bli mindre interesserte i å spille fotball med lavere lønninger enn hva de er nå.

 

Hvilke normer gjelder i Vålerenga?

Det finnes noen allment aksepterte normer. Kort oppsummert er noen av disse selvbestemmelse, selvhjulpenhet, ansvarlighet, troverdighet, respekt, samarbeid og mottakelighet. Hvordan funger disse i Vålerenga?

Selvbestemmelse
Det forventes at enhver selv kan og vil skape et innhold i sin tilværelse. Vålerenga og Breen overlater til Rimi å skape det innholdet.

Selvhjulpenhet
Enhver skal bestrebe seg på å mestre tilværelsen og strebe etter å klare seg selv. Vålerenga og Breen mestrer ikke tilværelsen og overlater til næringslivet å mestre tilverelsen for seg.

Ansvarlighet
At alle tar ansvar for sin væremåte er selvsagt for de fleste. Vålerenga og Breen skylder på publikum som ikke kommer på kamp. Det er publikum sin skyld at klubben må finne nye markedsområder næringslivet vil invistere i. Man kunne argumentert med at klubben kan oppnå like dårlige resultater med mindre budsjett. Dette ville riktignok vært ufin argumentasjon og VPN er brautende, ikke ufine. Derfor spiller ikke Dagboka den ballen.

Troverdighet
Gjennom å holde seg til avtaler og regler får man integritet. Vålerenga har lenge hatt integritet, er det den Breen kvitter seg med?

Respekt
Enkelt og greit går det på å behandle andre som en selv vil behandles. Hva om Klanen selger ut sine tribuneaktiviteter til Rema?

Samarbeidsvilje
Vålerenga og Breen har en ubestritt vilje til å samarbeide, men evnen er det all grunn til å betvile. Hva med å samarbeide, i fullt alvor, med Klanen og publikum om å fylle stadion uten å mekke nye markedselementer?

Mottakelighet
Hvor mottakelige er egentlig klubben og Breen for Klanens konrete forslag for å bedre salget av billetter? Etter siste ukas frustrasjonsutbrud er det vel all grunn til å tro at Breen lar Klanen tale for døve ører.

 

Carew

Gutten fra Lørenskog truer med å legge opp. Sikkert like greit at han ikke avslutter karrieren i Vålerenga, gudene må vite hvilke markedselementer Breen må utvikle for å kjøpe nok vesker til spissen.

 

Vålerenga i dag

Rema har fete tilbud på grillmat og sola skinner. Det er fredag, latsabbene i skoler går ut i ferie i dag, og da gir vel svaret på denne ligningen seg selv. Finn en park eller annet egnet sted for grilling.

 

 

 

OBS: Bildet på toppen har ukjent opphav, derfor er det rappet uten kreditering. 

 

En kommentar til «Dagboka fredag 22. juni, 2012»

Legg igjen en kommentar