Nedturen fortsetter

Oppturen skulle liksom starte med denne hengekampen. I stedet er Vålerenga i ferd med å vikle seg inn i bunnstriden. Vålerenga – Stabæk 1-2 (0-0) Tippeligaens 9.runde (utsatt kamp) – Ullevaal Stadion 24.06.2012 – 13.025 tilskuere Kampfakta Mål 0-1 Hedenstad 49.min 0-2 Kleiven 70.min 1-2 Nielsen 90.min Vålerengas lagoppstilling: Lars Hirschfeld –  Simon Larsen,  André … Fortsett å lese «Nedturen fortsetter»

Oppturen skulle liksom starte med denne hengekampen. I stedet er Vålerenga i ferd med å vikle seg inn i bunnstriden.

Vålerenga – Stabæk 1-2 (0-0)
Tippeligaens 9.runde (utsatt kamp) – Ullevaal Stadion 24.06.2012 – 13.025 tilskuere

Kampfakta

Mål
0-1 Hedenstad 49.min
0-2 Kleiven 70.min
1-2 Nielsen 90.min
Vålerengas lagoppstilling:
Lars Hirschfeld –  Simon Larsen,  André Muri, Andreas Nordvik, Joachim Thomassen – Kristofer Hæstad (kpt.), -Bojan Zajic(Fellah 45.min), VGP(Singh 45.min), Morten Berre (Suleiman 82.min), Håvard Nielsen – Marcus Pedersen

Innbytterbenken: Kongshavn, Oussou, Fellah,Suleiman, Næss, Singh, Qaka

En liten blaa lagoppstilling:
Sayouba – Hedenstad, Cunningham, Hammer, Eiriksson, Brustad(Haugsdal 67.min),Clark, Kleiven, Hanssen(Stengel 57.min), Haidar, Boli(Stokkelien 90.min)

Innbytterbenk: Larsen, Sortvik,Haugsdal, Stengel, Stokkelien, Benjaminsen

Gule kort
Hjemmelag: Forbryter (XX.min)
Bortelag: Clark (14.min), Hanssen (37.min), Eriksson (41.min)

Rødt kort: Nordvik (31.min)

Dommertrio: Ken Henry Haraldsen (Hoveddommer), Sven Erik Midthjel, Jan Erik Engan

Bilder fra kampen er her.

Kampinntrykk

Før kampen
Laoss kalle en spade for en spade. Stabæk har spilt håpløst ræva og har fremståttsom den søppla de egentlig er så langt i år. Eneste grunnen til at de har 4 poeng er fordi Lillestrøm er hakket mer ræva. Vålerenga har ikke begeistret noen de heller, men vi har i det minste poeng. Skal være en soleklar H på bongen, men med et lag som klarer å tape mot en gjeng hvalfangere fra lavere divisjoner blir det alltid nervepirrende når den kongeblå drakten sparker ball.

1.omgang
Det er morsomt hva EM gjør med hodet ditt,siste ukene har jeg blitt vant med Øzil sitt enorme kreative register, Spania sittkontrolerte og nonchalante passningespill, Gomez sine 22 sekunder med ball og 3mål. Fotball i toppklasse. Nå er det Tippeliga og Vålerenga og Stabøk som står på menyen. Ingen av lagene vil bli husket for fotballfaglig sterke prestasjoner etter denne kampen, kampen vil heller ikke bli husket for noe spesielt. Vi som er her må nesten ta til takke med det vi får servert enten vi liker det eller ei.

For det er ingen Øzil eller Gomez på banen, det er ikke engang noen med spansk pass. Begge lagene på banen vil så gjerne spille pent, Stabæk var laget som begeistret oss for 4-5 år tilbake, Vålerenga gjorde det samme så sent som for 2 år siden. Tilbake står kun minnene om disse periodene, det er lite som minner om begeistrende fotball i åpningsminuttene på Ullevaal Stadion. Det kommer vel kanskje an på hvem du velger å spørre, Drillo ville nok gnidd seg godt i hendene og til og med kostet på seg et smil i det vi får se den ene langpasningen etter den andre.

Tro det eller ei, men Vålerenga er på vei til å feste et lite grep om kampen i det uret suser mot 30 minutter. Vi får noen gode skuddsjanser, et par gode kombinasjoner, vi er svært nære på en innøvd frisparkvariant og solen begynner å skinne – det med solen er mest for å male et vakkert bilde for dere.  Vi spiller på ingen måte god fotball og minnene om EM lurer bak i hodet, men vi er på vei forover, vi presser hårbåndene og Lacosteskoene bakover på banen, vi liker det vi ser. HVA er vel bedre da enn å pådra seg et håpløst rødt kort? Sånn for å være sikker på at kampen skal komme tilbake i et mer jevnt tempo. Nordvik sakser ned en eller annen med hvit drakt – drit nå i navnet, det er så vidt Stabæk-fansen kan navnet på dem også – i det han er på vei igjennom og får et horribelt, men korrekt rødt kort. Ingen mål, ingen håp, ingenting å juble for, men veldig mye å grine for. 1.omgang er over. Takk og lov for det.

Pausen
Blæren skal tømmes og sorgene som venter i 2.omgang skal taes på forskudd.

2.omgang
Vålerenga takker og bukker for bidragene til Bojan og VGP i 1.Omgang,men sier at nok er nok. Innpå matta etter pausen kommer Fellah og Singh i det Vålerenga spiller med tre bak – vi har jo vært bunnsolid bakover hittil i år så hvorfor ikke spille med en mindre. Kampbildet blir som det må bli, Stabæk får mye rom og Vålerenga prøver å skape noe. Det er jo jævlig typisk at vi derfor slipper inn et skikkelig drittmål når Hedenstad slår et frispark inn mot boksen, et frispark som er altfor hardt og går over hele feltet og rett inn i mål. Lars må nok stille inn linsene for den der skal ikke gå inn, selv om det er Tippeligaen og ikke EM. Etter målet har VIF vært statister på eget gress, den ellers så begredelige unnskyldningen av et fotballag som Stabæk er, kjører nå over et Vålerengalag som ikke bare mangler en spiller, men også sjel. Klanen synger «Vondt å se på enga» og det sier sitt.

«Vår» Herman Stengel kommer inn for Stabæk, han snurrer litt karusel med noenav våre, strør noen vakre pasninger før han får en assist på Stabæk sitt andre mål. Stengel legger ut til Kleiven som triller den inn i nærmeste. 2-0 og deter katastrofe i Vålerenga.

På sidelinjen er det ikke lenger en engasjert og skrikende Martin Andresen som står og dirigerer laget sitt, han virker tom og resignert i det han tusler rundt i teknisk sone med hendene i lommene.

Slutten er så begredelig ræva sett med vålerengaøyne at det flaut. Vi blir rundspilt av ligaens jumbo og at det bare er 0-2 sier mer om fraværende avslutteregenskaper hos Stabæk enn noe annet.

Man bytter ikke lag, det er noen ting som blir med deg igjennom livets reise, favorittlaget ditt er en av de tingene. Man velger sjelden laget selv, laget velger deg. Det være seg ved at du blir dratt med på en kamp, ser en kamp på TV, kanskje du liker ene spilleren eller kanskje det er uforklarlig hvorfor du heier på nettopp ditt lag. Man bytter som sagt ikke lag, men innimellom skulle jeg ønske at et annet lag fanget min interesse – akkurat nå er en av de gangene.

Spillerbørs Vålerenga

Lars Hirschfeld – 4 – på grunn av to gode redninger, men horribel på 0-1
Simon Larsen – 4 – grei kamp
André Muri – 3 – anonym
Andreas Nordvik – 1 – ødela kampen med forsett
Joachim Thomassen – 2 – for mange feil
Kristofer Hæstad – 4 – prøvde, men ikke nok
Bojan Zajic – 3 – sakte fart
VGP – 3 – så ham altfor sjelden
Morten Berre – 3 – anonym
Håvard Nielsen – 4 BB – tok tak i seg sjæl etter pause
Marcus Pedersen – 2 – viste hvorfor VIF sier nei til kjøp

Innbyttere:
Mohammed Fellah – 4 – burde spilt fra start
Harmeet Singh – 3 – anonym
Ahmed Suleiman – for kort tid

 Bilder fra kampen

3 kommentarer til «Nedturen fortsetter»

Legg igjen en kommentar