Cupen er for bønder

For tredje år på rad ryker Vålerenga ut av cupen på pinlig vis. Dermed har vi erfaring på området, men hvordan kommenterer Martin fadesene? Det var nok enklest å forklare den i 2010, da startet vi med Moa på benken og det var en del reserver som ikke var «motiverte» nok. I 2011 ble det … Fortsett å lese «Cupen er for bønder»

For tredje år på rad ryker Vålerenga ut av cupen på pinlig vis. Dermed har vi erfaring på området, men hvordan kommenterer Martin fadesene?

Det var nok enklest å forklare den i 2010, da startet vi med Moa på benken og det var en del reserver som ikke var «motiverte» nok. I 2011 ble det innrømmet at Kjelsås vant fortjent, og at det tas grep med tanke på spillestilen. Ble det egentlig tatt grep? 

I år er fokuset på dommeren, og vi fremstår enda mer ynkelig enn nødvendig. Vi er ikke uenig i at vi antagelig burde hatt straffe, men det er ikke der fokus skal være etter kampslutt. Martin, vær grei og kommuniser ut at du tar grep, for det er grep som må tas i denne situasjonen. Hva gjør du nå? Skal vi fortsette å tenke på neste kamp, eller har du noe konkret å gi oss? 

Selv er vi ikke opptatt av om Martin må gå eller ikke, men vi er opptatt av å få Vålerengas Tippeligalag til å virke igjen, og da trenger vi å høre noe annet enn dommerkjeft. Vi må kunne forvente mer!

 

Dagsavisen i mai 2010: 

– En rein arbeidsulykke, sier Vålerenga-trener Martin Andresen om 2-3 tapet for Tønsberg i cupens andre runde.

– Og det er noe som kan skje. Real Madrid ble jo slått ut av et tredjedivisjonslag i den spanske cupen, fortsetter han for å understreke at i fotball kan det meste skje.

– I Tønsberg spilte vi med noen urutinerte spillere som ikke skjønte at selv mot en slik motstander må du stå opp og gi alt. Ellers taper du. En andredivisjonsspiller trener faktisk også seks-sju ganger i uka, sier Andresen.

 

Dagsavisen i mai 2011:  

– Kjelsås-seieren var fortjent. De var bedre enn oss, innrømmer en skuffet Vålerenga-manager Martin Andresen etter cupsmellen i går kveld. Nå varsler han omlegging av VIF-stilen. Cup-bomben smalt altså på Kjelsås, i oppgjøret mellom 2. divisjon og eliteserien. En fattig klubb på toppen av Oslo mot byens stolthet med tilholdssted på Oslo øst. Det verste for Vålerenga, er at det – som Martin Andresen sier – var fullt fortjent. Og nå varsler han en omlegging av måten Vålerenga spiller på. 

– Vi vil spille en veldig ambisiøs fotball. Men da må vi være gode nok. Det er vi ikke nå, og selvtilliten mangler også. Derfor må vi legge om måten å spille på for en periode, sier han.

 

Vif-fotball.no i juni 2012: 

– Det var en treg start på kampen også blir vi bortdømt med at Pusic blir utvist, noe som selvfølgelig er matchavgjørende. Så får de en straffe som vi er uheldige på, men vi klarer å hente det tilbake med 10 mann og vi er i ferd med å avgjøre kampen da Marcus kommer alene med keeper og blir felt, sier Martin Andresen til VIF TV etter kampen. 

– Det er et soleklart straffespark, men dommeren blåser ikke. Da må vi få lov å si at vi rett og slett ble dømt ut av cupen i år, sier Martin Andresen.

 

Vi ser ikke det helt pinlige i at et middels tippeligalag blir slått ut av et middels lag fra Adecco. Cup er cup og dette er tredje år på rad at cupen er for bønder. Nei, det pinlige her, Martin, det er å gi dommerne skylda for exiten etter en elendig kamp. Det flyter tydeligvis noen dråper bondeblod i årene til hovedtreneren vår. Men i  år varsles verken årelating eller stilendringer foran høstsesongen. Greit nok. Vi venter fremdeles på endringene som skulle komme etter cupflausen i fjor.

En kommentar til «Cupen er for bønder»

  1. Drittlaget Sandefjord rulla over oss og skapte sikkert ti store målsjanser. Alene med keeper flere ganger, bom på vid åpent mål to ganger, feberredninger fra Hirschfeld og redning på strek fra Håvard. At vi i det hele tatt er med i kampen i det øyeblikket vi blir snytt for straffe er et mirakel. DET er problemet. Ikke dømmingen.

Legg igjen en kommentar