Dagboka torsdag 21. juni, 2012

Dommeren? Spillerene? Martin? Det er noe som stinker i Danmark. Vålerenga ryker ut av cupen i 3. runde etter 1-3 tap mot Sandefjord. To dumme gule kort til Martin Pusic og en straffe som aldri ble gitt til Marcus Pedersen i sluttminuttene var tydeligvis nok til å avslutte årets cupeventyr for Vålerenga. I og med … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 21. juni, 2012»

Dommeren? Spillerene? Martin? Det er noe som stinker i Danmark. Vålerenga ryker ut av cupen i 3. runde etter 1-3 tap mot Sandefjord.

To dumme gule kort til Martin Pusic og en straffe som aldri ble gitt til Marcus Pedersen i sluttminuttene var tydeligvis nok til å avslutte årets cupeventyr for Vålerenga. I og med at Sandefjord er et middels 1. divisjonslag kan en trygt si at dette er en prestasjon som ikke er Vålerenga verdig.

Martin Andresen er forbannet på dommeren.

– Det er en grusom utvisning og det er klart den blir avgjørende. Martin lager to frispark og får to gule kort. Å gi rødt på den taklingen der er helt forferdelig, sier han i Aftenposten.

Og han fortsetter, samme sted:

– Marcus blir meid ned og at ikke vi får straffe er helt forferdelig. Det er mulig vi blir satt opp med dommere fra lavere divisjoner. Ikke vet jeg hvor han dømmer til vanlig. Men vi ble i hvert fall dømt ut av cupen.

Men selv han forstår at dette ikke er unnskyldning godt nok, så litt forbannet på spillerene og seg sjøl er han også.

– Vi legger oss flate og beklager at vi er ute av cupen. Vi er kjempeskuffa, men nå er det bare en ting å gjøre og det er å vinne alt i serien.

Christian Kjellsen i Klanen er noe mer spesifikk i kritikken.

– Det er på tide at Andresen tar hatten sin og går. Jeg så kampen mot Sandefjord fra tribuneplass, og det må snart skje noe i klubben. Hvis prestasjonen er slik som i dag, tør jeg ikke tenke på hva som skjer videre. Dette er det verste jeg har sett på årevis, sier han i Dagbladet.

En skal trekke fra at dette intervjuet ble gjort på buss på vei hjem fra Sandefjord, men Kjellsen trykker på et ømt punkt når han påpeker at det er mange tegn som tyder på at klubben underpresterer.

– Spillerne har ikke guts, og de kommer bort til oss og er lei seg etter kampen. Interessen for klubben har dalt de siste to åra, og er fortsatt dalende, og slik skal det ikke være. Klubben kan ikke fortsette å svi av 100 millioner i året og ikke levere. Nå har vi hatt et prosjekt i mange år, og har levert én god sesong. Er det verdt så mye penger? Det ser ikke ut som spillerne har tro på dette lenger, og da er spørsmålet om Vålerenga bør sparke halve spillergruppa eller Andresen, forteller Kjellsen, fortsatt i Dagbladet.

Til de som har vært på Mars en stund: Det er ikke første gang i år en ser tegn til manglende interesse, eller guts om du vil, fra spillerenes side. Da vinner en ikke kamper, uansett hvor genial plan spillet er lagt opp etter. Tenker vi oss riktig godt om, kan vi ikke huske at vi så all verdens guts i fjor heller. Noe som får ringvirkninger, både i form av tidlig cup-exit, dårlig plassering på tabellen, og til syvende og sist kjedelige kamper, der selv mangeårige engasjerte innbarkede supportere lurer på om de ikke burde finne en annen hobby.

Eks trener Petter Myhre er noe mer avmålt enn selv denne flegmatisk anlagte skribenten.

– Det er klart det at de ryker ut av cupen tidlig igjen er en ripe i lakken. Det er for tidlig å mene noe om det [treneravgang] nå, vi får se hvordan det går de neste månedene i serien, før vi kan begynne å vurdere noe. Supportere vil alltid leve med resultatene og tenke med hjertet. Slik har det alltid vært, og slik vil det alltid være. Men det er klubben som styrer, og vi utenfra har ikke noe vi skulle ha sagt, sier Myhre på VG-Nett.

Han fortsetter.

– Jeg er enig med det Martin selv tidligere har sagt: De er en av tre gullkandidater. Prestasjonsmessig har de ikke levert slik vi kan forvente, men de har vært uheldige med skader også. De må levere vesentlig bedre om de skal leve opp til forventningene i media, hos fansen og deres egne forventninger før sesongen. Men det er lenge igjen av eliteseriesesongen, sier Myhre.

Bare vi slipper å se giddalause spillere jogge seg til en middelmådig tabellplassering skal vi være fornøyde, og legger til: Det å inspirere troppene er også en del av manager oppgaven, kanskje en av de viktigste.

En kommentar til «Dagboka torsdag 21. juni, 2012»

Legg igjen en kommentar