Dagboka torsdag 14. juni 2012

Ferien er over uten at vi har merket det og allerede i morgen er det kamp igjen. Og kremtoppen er ikke lenger det den var.   Ferie? Sorry! I Dagboka i går skrev vi at Vålerenga minus Singh og Hirsch hadde ferie, men forholdene er jo det stikk motsatte. Mens Singh slappa av med U21-landsen … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 14. juni 2012»

Ferien er over uten at vi har merket det og allerede i morgen er det kamp igjen. Og kremtoppen er ikke lenger det den var.

 

Ferie?
Sorry! I Dagboka i går skrev vi at Vålerenga minus Singh og Hirsch hadde ferie, men forholdene er jo det stikk motsatte. Mens Singh slappa av med U21-landsen i Drammen tirsdag og Lars levde karantenens glade dager i Canadas målløse VM-kvalik mot Honduras i går, svetta resten av gutta gørra av seg på treningsfeltet på Valle.  Nei, ikke alle. Ikke Marcus. Han svetta i sjukesenga. Omgangssjuke av alle ting. Har det ikke vært nok sjuke omganger denne våren?

Men tilbake til poenget: VIF-TV  melder om hardkjør på VIF-trening. André Bergdølmo forteller glatt om hvor greit det er å bli hatet av ofrene for hans treningsmetoder. Hensikten helliger midlet. Midlet er hardkjør og hensikten er en høstsesong med et vesentlig skarpere Vålerenga enn det vi så i vår. På vårt beste har Vålerenga holdt én omgang, på vårt verste var det så vidt vi holdt en om gangen. Nå er det ingen bønn. Medisin skal smake vondt. No pain, no gain.

Mens Vålerenga starter hardkjøret, satser Russland på å hvile seg til EM-suksess. En våt papiravis i Bergen var først ute med «nyheten» før VG  tok digitalt grep om saken. Russerne har hanka inn Raymond Verheijen i sitt nederlandske trenerteam, den samme Verheijen som har planta idéen om å hvile seg i form i Martins treningsfilosofiske hjerneceller. Kombinert med intensitet, selvfølgelig, men sannsynligvis ikke samtidig. Mannen bak ukas hardkjør på Valle, André Bergdølmo, har ingen problemer med å si til VG-nett at restitusjon er undervurdert i fotballen.

Her er det på tide å sitere BT:

Bergens Tidende var til stede da Russland trente foran rundt 1000 skuelystne på Municipal Stadion i Sulejowek. At antallet fans sank dramatisk underveis i sekvensen, er ikke å ta for hardt i. Her var nemlig samtlige søvndyssende elementer fra 80-tallsslageren «Trim for eldre». Det var situps, lett jogg (også på stedet), noen slangebuktende hoftebevegelser, klassikeren «ligge på alle fire og streeeeekke armene frem» og så videre. Økten ble avrundet med litt five-a-side som nådeløst ble håndhevet av en russer hvis eneste åpenbare oppgave var å betjene stoppeklokke og fløyte.

Tankene går automatisk tilbake til 2002, da Lyn ledet serien med ti poeng rundt sankthans. Atle Brynestad pressa en kroatisk linjegymnastikklærer med forkjærlighet for hvilestillinger inn som hovedtrener og det gikk som det gikk.

Back to Vålerenga?
Fredrikstad er i dialog med Vålerenga om å forlenge låneoppholdet til Benjamin Dahl Hagen, skriver Fredrikstad Blad. Han trives godt, får tillit og spilletid, og syns det er helt greit med fortsatt spill i Fredrikstad. Vi syns Vålerengas skadeskutte bakre firer hadde fortjent Benja som backup i høst, men glemmer ikke at Vålerenga har signert en sterk landslagsstopper (som vi i farta har glemt både nasjonalitet og navn på). Derfor ønsker vi allerede nå Benjamin lykke til i Fredrikstad og sender samtidig noen mildt sagt undrende tanker til Martin og klubbens innkjøpspolitikk. Headhuntet fra Martins Follo FK gjorde Dahl Hagen en god figur som vålerengaforsterkning i showkamp mot Liverpool i fjor. Det var nok. Nok en Levan Melkadze.

Kremtoppen.no
Kremtoppen er for kaloribomber og er fullstendig uinteressant for oss i Vålerenga. Stem på hvem dere vil, men regn ikke med at det blir noen verdig vinner. Den tida er definitivt forbi, Ikke sant Tina?

Vålerenga i dag
Nei, ikke før i morgen. På Nesodden klokka 18. Mot Ullensaker-krisa.

Legg igjen en kommentar