Dagboka fredag 15. juni 2012

I dag sveiper vi innom Nesodden og Costa Rica, men kommer vi noen gang til Vålerenga Stadion? VIF-Ull/Kisa Med Ukraina-Frankrike på TV er valget enkelt. Det blir Nesodden i kveld. Der skal Vålerenga hevne vinterens treningstap 1-2 mot Ullensaker/Kisa. Den gangen stilte Vålerenga med et svært ungt lag, kampreferat på vif-fotball.no Vålerenga stiller denne troppen: … Fortsett å lese «Dagboka fredag 15. juni 2012»

I dag sveiper vi innom Nesodden og Costa Rica, men kommer vi noen gang til Vålerenga Stadion?

VIF-Ull/Kisa
Med Ukraina-Frankrike på TV er valget enkelt. Det blir Nesodden i kveld. Der skal Vålerenga hevne vinterens treningstap 1-2 mot Ullensaker/Kisa. Den gangen stilte Vålerenga med et svært ungt lag, kampreferat på vif-fotball.no

Vålerenga stiller denne troppen:
Gudmund Taksdal Kongshavn, Simon Larsen, André Muri, Nicolai Næss, Joachim Thomassen, Kristofer Hæstad, Martin Pusic, Veigar Pall Gunnarsson, Håvard Nielsen, Morten Berre, Bojan Zajic, Shola Akinyemi, Mohammed Fellah, Suleiman Ahmed, Chuma Anene, Ibba Laajab, Kamper Qaka

vif-fotball.no forklares det hvorfor nettopp Nesodden. Og der forklarer utviklingssjef Lomberto også hvorfor det i det hele tatt blir kamp:

– vi synes det er viktig at vi kan bruke en treningskamp for å få litt matchfølelsen tilbake og som god trening for spillerne som har hatt noen dager med egentreningsprogram etter forrige kamp

Etter våre notater er det over tre uker siden Vålerenga spilte sist (RBK 23.mai). Er det betryggende å høre at spillerne har drevet egentrening minst et par av disse 23 dagene ?

Ullensaker/Kisa har kjøpt seg til topps i Adecco og er et helt annet lag enn det Vålerenga slo ut i cupens 3. runde i 2009. Vålerenga har aldri tapt obligatoriske kamper mot romerikslaget og alle kampene har vært cupkamper:

1928. Første runde: Vålerenga – Jessheim 8-1
1973. Andre runde: Vålerenga – Ull/Kisa 1-0
1987. Første runde: Ull/Kisa – Vålerenga 0-1
2009. Tredje runde: Vålerenga – Ull/Kisa 5-3

Giancarlo Gonzalez Castro

Kompromissløs forsvarsspiller sparker ball. – Foto AFP (VG 6.mars2012)

Landslagsbacken fra Costa Rica signerte for Vålerenga i mars. Han er spilleklar for klubben fra 1. august og vi har hørt at han ankommer Valle rundt 1. juli.Costa Rica ligger på andreplass i sin gruppe i kvalifiseringen til VM i Brasil 2014. Forrige fredag spilte laget 2-2 mot El Salvador. Giancarlo Gonzalez Castro var ubenyttet reserve. Men han spilte hele kampen mot Guyana tirsdag. Gult kort fikk han også. Costa Rica vant 4-0.

Stadionsaken
Vi var forespeilet at saken skulle opp i byrådet i disse dager, men det dukker stadig opp nye skjær i sjøen. På Sotahjørnets Venner skriver Rune Julsvik:

– Berit Skarholt og Plan- og bygningsetaten fortsetter å stikke kjepper i armeringsjernet på Vålerengas nye stadion. Det siste påskuddet dems gjelder forståelsen for allmenn tilgjengelighet. De mener nå at ”det nye fotballanleggets kunstgressbane skal være tilgjengelig for alle, på samme vilkår som dagens treningsfelt på ved Vallhall.” Vi er litt usikre på hva på ved betyr, men det står nå sånn i saksdokumentet. Problemet er bare at dette er en helt tullete problemstilling. Det har aldri vært uttalt på denne måten før og Skarholt og resten av treneringsgjengen i Plan- og bygningsetaten kan umulig ha lest igjennom dokumentasjonen levert til EFTA Surveillance Authority (ESA) og da må man begynne å lure p hvorfor akkurat slike ting skal dukke opp nå. …

… Så hva er egentlig problemet? Sånn vi ser det, burde dette bli behandla av byrådet i løpet av denne måneden; men så er dette med oslopolitikere da. De bruker så forbanna mye mer tid på alt mulig enn det alle andre politikere gjør. Til sammenligning tok det 8 måneder for Mjøndalen å bygge ny stadion…

VPN jobber med å få en kommentar fra plan-og bygningsetaten.

Vålerenga i dag
Berger stadion naturgress på Nesodden klokka 18

Legg igjen en kommentar