Dagboka tirsdag 12. juni 2012

Bare kødd om Kjell Jonevret vs Martin Andresen. Vi registrerer rykter og tørker støv av «Årets beste krangel 2008» Dagens snakkis er Kjell Jonevret, suksesstreneren til Molde som fikk sparken da det butta som verst i 2010, året etter at han hadde ført Molde til sølv både i serie og cup. Oppskrytte Ole Gunnar Solskjær … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 12. juni 2012»

Bare kødd om Kjell Jonevret vs Martin Andresen. Vi registrerer rykter og tørker støv av «Årets beste krangel 2008»

Dagens snakkis er Kjell Jonevret, suksesstreneren til Molde som fikk sparken da det butta som verst i 2010, året etter at han hadde ført Molde til sølv både i serie og cup. Oppskrytte Ole Gunnar Solskjær kom til duk og dekket bord da han overtok mørelaget i fjor. Ja, æres den som æres bør! Vi våger påstanden at Jonevret sto bak gullet i fjor, det var han som bygde opp Molde til et topplag. 

I følge Stavanger Aftenblad i går  røper Jonevret at han i tillegg til trenerløse Viking også har fått henvendelser fra andre klubber. Etter det Aftenbladet har grunn til å tro, dreier det seg om Vålerenga og svenske Örebro. 

Kjell Jonevret har kanskje det Vålerenga trenger, men for all del, vi tror absolutt ikke at det er videre klokt å bytte ut Martin akkurat i dag. Om ryktene inneholder lite grann sannhet er det et sunnhetstegn for Vålerenga, i den forstand at klubben ser seg om i god tid i tilfelle Martin ryker. En interessant gardering framfor å satse på den håpløse modellen med assistenttreneropprykk når hovedtreneren får fyken. 

Noen sier sikkert at det vil være krise ikke å sikre seg Jonevret nå, for da lukter det Hareide lang vei om denne sesongen ikke snus til det bedre. Og er det en ting vi er sikre på så er det at Martin ikke har evig liv i Vålerenga, han er da ikke helt Ferguson ennå. Så en gang må trenerjakten begynne. Heller for tidlig enn for seint.

Om «Årets romsdaling 2009» har vært i samtaler med Vålerenga eller ikke, er ikke hovedpoenget med å trekke svensken inn i dagens Dagbok. Hensikten er å rippe opp i det som engang ble kåret til «Årets beste krangel» av Aftenposten, menings-utvekslingen som fant sted så krittstrekene føyk i teknisk sone da Jonevret sparka bort ballen rett for nesa på Martin som svarte med å kalle rivalen for en jævla kuk. TV2 tok opp tråden og Dagboka 5.mai 2008 skrev:  

TV2 vs Martin
Det var dramatikk på sidelinja og. Moldetrener Jonevret sparka bort ballen da Martin ville ha den. Og Martin kalte han en kuk. Det er nok til at TV2 lager sak på det. Jonevret tok det med et smil selv om hans svenske sjel selvfølgelig er dypt forulempa. Men på TV2s nettsider kan du nå «si din mening om Martin». Og mens Bengt Eriksen i studio sier det er uelegant men forståelig, må Davy vase om at Martin kanskje er fotballens Lillelord. Sår som herpes på penishodet er den godeste programlederen, vil jeg si. Joda. For min del noterer jeg meg mye kuk i computeren når TV2 er på. 

Saken ble lagt død til den erigerte mot nye høyder midt i juli: 

Dagboka 16. juli 2008 

Hvor mange kåer er det egentlig i ***? Bør vi heller si gonade, eller blir det for uspesifikt? Vi prøver alt vi kan å rette opp feila fra i går, uten å lykkes helt. Men på treningsfeltet ser alt lykkelig ut. 

Rett eller galt?
Gårsdagens Aftenpost har kåret topper og flopper ved halvspilt serie. Ikke uventet ble munnhuggeriet mellom Martin og Molde-trenern kåret til Beste krangel:

Martin Andresen, Vålerenga/Kjell Jonevret, Molde. «Han kalte meg en jævla kuk», sa Jonevret, og så var det i gang. En liten ordveksling mellom spilleren Martin Andresen og treneren Kjell Jonevret førte til flere dagers mediekrangling om hvem som var den egentlige synderen da Jonevret rullet bort ballen da Andresen skulle hente den.

VPN hadde tenkt å legge denne eh.. ballen død for godt, men så lenge tanta i Akersgata velger å åpne smekken, er vi bare nødt til å gjøre gode miner til slett spill, og dra fram kuk(k)en igjen. Vi fortsatte diskusjonen om det var rett eller galt det Martin sa. Her er svaret vi endte på:

Flertallet mener med sikkerhet at han burde sagt kukk, men medgir at det liksom suger bedre med den korte varianten. 

* * * 

Vi fullfører dette dypdykket  i gammelt grums med et klipp av hva VPN skrev før returkampen i Molde det samme året: 

En dans på torner
Hvor mange svensker skal egentlig til for å fjerne glansen fra en fullt fortjent seier? Det holder lenge med én mann så lenge han heter Jonevret. 

De fleste av oss husker tilbake i mai da et dårlig Molde slo et skikkelig bedritent Enga. Fremfor å masturbere til egen suksess valgte Jonevret å fokusere på Martin sin kuk. Eller kukk, de lærde strides fremdeles. Uansett er det ikke tvil om at selv Moldensere hadde en liten bismak etter seieren når deres egen sjefsgartner valgte å furte om at Martin kalte ham opp etter det mannlige forplantnings-organet.

 

Legg igjen en kommentar