Dagboka torsdag 31. mai, 2012

Håvard Nielsen blir matchvinner for Norges G19 landslag etter 1-0 mot Tsjekkia. Vi gratulerer. Dessuten så informerer vi om billettsalg til kampen mot Sandefjord. Norge sikret en tredjeplass i kvalikgruppa bak Frankrike og Nederland, men foran nettopp Tsjekkia. Siden både Tsjekkia og Norge var uten poeng før siste kamp kunne man lure på hvor mye … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 31. mai, 2012»

Håvard Nielsen blir matchvinner for Norges G19 landslag etter 1-0 mot Tsjekkia. Vi gratulerer. Dessuten så informerer vi om billettsalg til kampen mot Sandefjord.

Norge sikret en tredjeplass i kvalikgruppa bak Frankrike og Nederland, men foran nettopp Tsjekkia. Siden både Tsjekkia og Norge var uten poeng før siste kamp kunne man lure på hvor mye lagene lå i kampen, men en del var det nok.

– Seieren var viktig med tanke på seedingen videre, og ikke minst godt å ta med seg hjem igjen. Jeg er mest fornøyd med seieren i dag, men også på måten vi sto frem på og styrte kampen offensivt, sier G19-landslagstrener Trond Nordsteien til fotball.no.

Og vår egen Håvard Nielsen får skryt av samme mann, samme sted.

– Han har vært vår bestemann totalt sett, og var blant de beste i dag også, i tillegg til å avgjøre kampen. Jeg synes også Valsvik og Ødegård var gode i dag, det samme med keeper Kristian Bjerke. Han hadde god kontroll og vartet opp med en matchvinneredning i 2.omgang, sier Nordsteien.

Bra jobba Håvard, ta det med hjem til Vålerenga!

Det triste med saken er allikevel at Norge ikke greier å kvalifisere seg til mesterskap og synes å ligge stadig lenger bak på nærmest ethvert område. Aftenposten kjører en lengre kampanje om spissing i ung alder. Det er en interessant diskusjon, men faller kanksje vel langt utenfor vårt kompetanse- og interesse-felt. Men det finnes andre vinklinger også: sist tirsdag forsto vi Ole Gunnar Solskjær dit hen at han synes norske a-lagsspillere er noen pingler som begynner å klage på slitasje etter 11-12 kamper. Der følger vi ham lett, det blir aldri norsk e-cupsuksess før tippelagsstallene kan ta en midtukekamp mot middels europeisk mostand på strak arm, selv midt i seriekjøret. Det betyr enten noe bedre trente spillere, en bredere stall med nærmest fullverdige erstattere som greier å sitte på benken av og til uten å bli så sure at de vil forlate klubben, eller taktisk kunnskap nok til å kunne spille klokt og energibesparende. Helst alle tre på en gang.

Men det finnes også grenser for hvor mye fotball en kan forlange av en stakkars skrott.

– Jeg har spilt 60 kamper denne sesongen og bare stått over to med landslaget. Prøv det den som kan. Det føles som en evigvarende sesong og merkes både fysisk og psykisk, sier Hangeland til NTB og Dagbladet.

– Jeg legger ikke skjul på at det skal bli godt med en pause. Det blir å reise hjem til Stavanger for å hvile litt ut, fortsetter han.

Altså: ett eller annet sted mellom 11-12 og kamper og 60 går grensen. Det kan vi være enige om.

Billettsalg cupen

Sjappa informerer om at billettsalget til kampen bort mot Sandefjord åpner mandag 4. juni kl 09.00.

Bortesupportere har plass på felt N og M, den ene kortsiden bak mål. Her er det plass til 1800 stk. Prisen er 150,- pr stk. Billetter kan kjøpes i egen luke på kampdag eller via vårt nettsalg: http://billetter.sandefjordfotball.no/

På nettkjøp kan man printe ut billetten hjemme, og gå rett til inngangen ved ankomst.

Legg igjen en kommentar